Problem z PC - ambient, odgłosy ćwierkających ptaków
Dopóki nie posłuchałem załączonego filmiku to byłem niemal pewny, że masz problem z "sianiem" z zasilacza lub gniazdka elektrycznego co powoduje zakłócenia toru audio (szum, pyknięcia, brumienie) ale ty tam naprawdę masz jakieś ptactwo Biggrin

Słuchawki wpinasz w głośniki czy bezpośrednio w kartę dźwiękową?
Jeśli w głośniki to sprawdź czy przy wyłączonym komputerze głośniki same z siebie nie generują tego dźwięku.
Odpowiedz
Poszukaj "dpc latency" i sprawdź czy komp wyrabia. Jak będzie świecić na czerwono to znaczy że coś w tle mocno łoi po magistrali, stery którejś z kart rozszerzeń do przeinstalowania. Karty dźwiękowe nie lubią pustki i kiedy wiedzą że muszą coś z siebie wypluć a nie mają nic w buforze to generują różne dźwięki...
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
Ja to bym najpierw rozkręcił głośniki i sprawdził czy tam jakie licho nie siedzi... jeśli nie, to zajrzałbym do komputera i upewnił się, że się tam jaki diaboł nie zagnieździł. Następnie skropiłbym wszystko wodo świecono i położył kilka ząbków czosnku na spodzie obudowy.
Odpowiedz
Zasadniczo to spotkałem się kiedyś z czymś podobnym, choć w tamtym przypadku nie było to tak podobne do ćwierkania ptaków.  . Wystarczyło zmienić gniazdo USB do którego podłączone były głośniki z przedniego  na obudowie na tylne bezpośrednio z płyty głównej.
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
Na razie w sygnaturze, Mathias, spokojnie możesz wrzucić:

"Słyszałem rzeczy, którym wy ludzie nie dalibyście wiary."
Odpowiedz
Panowie, Hetmanowi coś w kompie ćwierka a wy sobie robicie jakieś jaja... trzeba powołać Komisje d/s Skrytoćwierkaczy, natychmiast. Może mu się Krutek wwierca po LAN-ie.
A co jeśli to jest ćwierk podprogowy i po kilku dniach słuchania tego Hetman rzuci wszystko i zacznie grać tylko w Pokemony, przecież pisał że nadchodzi wielka zmiana...
Odpowiedz
(04.09.2017, 14:05 UTC)Baton napisał(a): Panowie, Hetmanowi coś w kompie ćwierka a wy sobie robicie jakieś jaja... trzeba powołać Komisje d/s Skrytoćwierkaczy, natychmiast. Może mu się Krutek wwierca po LAN-ie.
A co jeśli to jest ćwierk podprogowy i po kilku dniach słuchania tego Hetman rzuci wszystko i zacznie grać tylko w Pokemony, przecież pisał że nadchodzi wielka zmiana...

Sugerujesz, że to transmisja podprogowa nadawana skrycie przez Renegatów?   Undecided
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
LOL Ja tu z poważnym problemem... Biggrin

Dobra, to nie są żadne przebicia ani sianie, to jest autentyczne nagranie z pleneru z ćwierkającymi ptakami.

@Pueblo - appka pogodowa to pierwsze, co mi przyszło do głowy, ale jedyna jaką mam to ta defaultowa z Win10, a tam nie ma opcji audio żadnych, poza tym ona jest wyłączona. Używam Rainmeter, ale to nie appka pogodowa, tylko narzędzie do customizacji pulpitu Smile Jest tam też appka pogodowa, ale ona tylko ściąga pogodę z jakiejś strony i wyświetla na ekranie. Poza tym tak jak pisałem - wyłączyłem wszystkie aplikacje w tle i problem nie ustał.

Na razie jest spokój i żadne ćwierkanie mnie nie męczy, ale będę zdawał raport jeśli coś się zmieni Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Tak bardziej na poważnie, to te dźwięki przypominały mi odgłosy ze steamVR - Room. Tam takie ptaszki latają i ćwierkają w tle.
Odpowiedz
Kiedy czytasz wątek i nie wiesz, czy to serio, czy nawet Hetman już trolluje...
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz