![]() |
|
Problem z PC - ambient, odgłosy ćwierkających ptaków - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=73) +--- Wątek: Problem z PC - ambient, odgłosy ćwierkających ptaków (/showthread.php?tid=3573) |
Problem z PC - ambient, odgłosy ćwierkających ptaków - Mathias Shallowgrave - 04.09.2017 Panowie. Nie zwariowałem. Po raz pierwszy w mojej karierze pecetowca spotykam się z czymś takim Otóż od czasu do czasu z moich głośników (lub słuchawek, w zależności od tego, co jest włączone) dochodzi... ćwierkanie ptaków. Tak. Ćwierkanie ptaków i taki szum, jakby to było nagrywane gdzieś w naturze, wiecie taki background noise. Wczoraj myślałem, że coś mi się przesłyszało i zignorowałem to, ale przed chwilą usłyszałem to znowu w słuchawkach. Przełączyłem na głośniki i voila, ptaki ćwierkają, jakby wiosna była. No masakra myślę, zwariowałem. Sprawdziłem, ale żadna aplikacja nie była włączona, żaden player, strona internetowa... Powyłączałem wszystko, włącznie z apkami chodzącymi w tle, a z głośników nadal ćwierkanie... To jest bardzo ciche, w video poniżej głos jest w zasadzie na maxa w głośnikach. Dlatego wczoraj myślałem, że mi się zdaje, to bardzo subtelnie było w słuchawkach słychać. Czy ktoś z Was spotkał się z takim niecodziennym problemem? Tu jest filmik: WTF?????
RE: Problem z PC - ambient, odgłosy ćwierkających ptaków - Christian - 04.09.2017 1. Głosy z białego szumu 2. CB radio sąsiada 3. CB radio kosmitów 4. Stacja numeryczna Ponieważ słyszysz tylko ćwierkanie ptaków to obstawiam numer jeden. Może zacznij to nagrywac a miedzy ćwierkaniem znajdziesz jakąś ukrytą wiadomość z zaświatów? Jeśli jednak wolisz się pozbyć tego dzwięku to poczytałem trochę po innych forach i zanurzenie w święconej wodzie powinno pomóc. RE: Problem z PC - ambient, odgłosy ćwierkających ptaków - DYoda - 04.09.2017 Dla mnie to wygląda jakby procesor siał, nie wiem jak to fachowo napisać. Sprawdź czy cwierkanie pokrywa się z cięższa pracą CPU. (może to inny podzespoł) Coś z ekranowaniem ... U mnie przestalo jak dodałem kartę dźwiękowa. RE: Problem z PC - ambient, odgłosy ćwierkających ptaków - kris750PL - 04.09.2017 obejrzałem no i faktycznie ja bym zajrzał do obudowy może masz tam gniazdo jaskółek? Aczkolwiek bardzie stawiałbym na cały ekosystem leśny, a ryk żubra się nie pojawił? Swoją drogą cieszyłbym się że nie masz tam odgłosów miasta
RE: Problem z PC - ambient, odgłosy ćwierkających ptaków - Ulpian - 04.09.2017 Sprawdź gdzie są podłączone słuchawki/głośnik. Może zamiast do gniazda komputerowego są podłączone do gniazda ptasiego? RE: Problem z PC - ambient, odgłosy ćwierkających ptaków - Baton - 04.09.2017 Ja powiem tak, Hetman nie musi szukać earth-lików, nawet nie musi włączać Elity, same mu się kruca fuks pchają na talerz ![]() Karta muzyczna zintegrowana czy osobna? RE: Problem z PC - ambient, odgłosy ćwierkających ptaków - Pueblo - 04.09.2017 eeee....proste, Aplikacja od pogody, wycisz w niej wszystkie dzwieki. Neeeext!
RE: Problem z PC - ambient, odgłosy ćwierkających ptaków - Baton - 04.09.2017 (04.09.2017, 07:15 UTC)Pueblo napisał(a): eeee....proste,Ano, Hetman się chwalił, że używa rainmeter czy czegoś podobnego, trzeba mu było nie mówić, mogliśmy wezwać Egzorcystę itd :
RE: Problem z PC - ambient, odgłosy ćwierkających ptaków - RANDARIO - 04.09.2017 Przemęczenie Hetmanie, Przemęczenie, ale zapewniam to minie
RE: Problem z PC - ambient, odgłosy ćwierkających ptaków - Pueblo - 04.09.2017 (04.09.2017, 08:45 UTC)Baton napisał(a):(04.09.2017, 07:15 UTC)Pueblo napisał(a): eeee....proste,Ano, Hetman się chwalił, że używa rainmeter czy czegoś podobnego, trzeba mu było nie mówić, mogliśmy wezwać Egzorcystę itd : Kurde, zbombalem ![]() Racja, moglem nie mowic... |