Liczba postów: 51
Liczba wątków: 7
Reputacja:
14
Platforma:
CMDR: L.BISHOP
09.02.2021, 08:20 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.02.2021, 08:20 UTC przez L.BISHOP.)
Witajcie, po długiej nieobecności (problemy sprzętowe) wróciłem i w zwiazku ze zmiana sprzetu potrzebuje porady. Zakupiłem płyte główna B460M AORUS PRO z opcja sterowania LEDami i postanowiłem zainwestować w upiększenie skrzynki. Jaki osprzet dodatkowy poleciacie (pamieć RGB już mam)? Chlodzenie, zestaw wiatraków (te zawarte w obudowie swiecą, ale nie reaguja na zmiany w programie). Oprogramowanie to RGB FUSION 2.0
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png)
.png)
.png)
ledami na wiatrakach i kościach pamięci steruje sie w ustawieniach w biosie...mam tam osobny dział do zaprogramowania świecenia. Dodatkowo na obudowie powinienes mieć guzik do zmiany trybu świecenia ?
natomiast ledy dopinane, to nie wiem ale podejrzewam ze trzeba jakiś soft zainstalować - mało jest stron, poradników na youtube ?
Reputacja:
14
Platforma:
FUSION RGB steruje ledami w locie, zmienia od razu bez potrzeby wchodzenia w bios. Pytam o konkrety, a nie o porady jakie filmy ogladac, bo nie mam na to czasu. Ktos tu niedawno dal niezle rady dotyczace napiecia/poboru mocy i tam wychaczylem silentium do chlodzenie procka z ledami.
Reputacja:
186
Platforma:
.png)
.png)
.png)
09.02.2021, 17:38 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.02.2021, 17:46 UTC przez MAGNUM354.)
a ten Fusion nie wspólpracuje tylko i wyłączanie z produktami Aourus? moze dlatego ci nie reagują na oprogramowanie ..
a chłodniczka na procesor od polskiej firmy Silentium , jest nawet dopasowana do ich obudowy ( Silentium ) i wspólpracuje z dwoma sterownikami:
1) programowanie z poziomu biosa
2) guzik na obudowie
i tyle.
mam , posiadam więc wiem o czym piszę.
A fusion to oprogramowanie firmowe Aorus - nie wiem jakie kombinacje trzeba zrobić żeby to zadziałało. Może warto poszukać jakiegoś ogólnego oprogramowania do sterowania oswietleniem?
Oprogramowanie Apple też nie działa na zwykłych blaszakach.
Reputacja:
14
Platforma:
10.02.2021, 08:32 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.02.2021, 08:39 UTC przez L.BISHOP.)
Nie współpracują pewnie dlatego, ze zestaw wiatraków mam w jednym kolorze, obudowa jest Zalmana, ale przynajmniej powinny błyskać czy coś w tym sensie (tak podejrzewam), ale sa to po prostu zwykłe wiatraki podświetlane na niebiesko, stad pytanie. Bo nie chce zmieniać wiatraków na inne, które teżnie będą miały opcji zmiany koloru czy włączenia natężenia lub świecenia w rytm muzyki i podejrzewam, ze nie ma to nic wspolnego z produktami aorus, bo pamieci RAM wykrywa, mimo ze sa innej firmy.
ARGB - nie jest tak, ze one maja wlasny kontroler do sterowania?
Reputacja:
186
Platforma:
.png)
.png)
.png)
Z tego co wiem to w mojej obudowie wewnątrz jest jakis sterownik ktory i tak jest podpiety do guzika na obudowie z przodu. Pozwala to na uzyskanie kilku podstawowych kolorow i kilku trybów wyswietlania stale, pulsowanie, zanikanie, plynna zmiana kolorow. Jak chcialem ustawic nietypowe kolory to tylko z biosu i zapisac tak jakby makra. A wszelkie zmiany i tak tym guzikiem na obudowie.
Wyglada na to że u mnie by to dzialalo z Fusion ale pucha stoi i tak obok stolu na dole wiec niepotrzebne.
Napisales ze masz jeden kolor wiec raczej żadnych efektow nie uzyskasz, tak jak kolega wyżej napisal, nie te ledy raczej.
Reputacja:
14
Platforma:
Do tego sam doszedłem, stad pytanie, jakie konkretnie LEDy do tej plyty wspierającej RGB FUSION?
Reputacja:
186
Platforma:
.png)
.png)
.png)
ARGB są w zestawach Silentium, skoro Devolo ma przetestowane ze działają ..