Ankieta: Jaka jest największa odległość, na jakiej byliście na eksploracji?
około 500 LY
około 1000 LY
około 5000 LY
około 10000 LY
około 15000 LY
około 20000 LY
około 25000 LY
około 30000 LY
około 35000 LY
40000 LY i więcej
[Wyniki ankiety]

Jak daleko byliście na eksploracji?
Jak daleko od Bańki (zamieszkałej przestrzeni) byliście na eksploracji?
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Dla mnie to 25000 LY - okolice Sagittariusa A* Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Mgławica Końskiego Łba - jakieś 1500 lat świetlnych

I myślałem, że nie wrócę... Biggrin
Odpowiedz
Kilka kursów po 10k-15k ale najdalej kolonia jeśli to można nazwać eksploracją. Problem jest taki że za szybko dodatki wychodzą Wink i nie mam czasu lecieć dalej bo już trzeba wracać. Tak było z Horizons na przykład, kiedy zdecydowałem się kupić pasowało wracać po SRV.
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
Standardowo SagA* ponad rok temu Smile
Kiedyś w planach wyprawa do Beagle Point albo inne równie odległe niezbadane obszary 60+ K lySmile
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
Doleciałem do mgławicy Koński Łeb i z powrotem. W sumie blisko, ale to była pierwsza próba i przymiarka.
Centrum Galaktyki jest celem, który zamierzam zrealizować do końca czerwca.
Taka próba pokazała mi nieco, czym eksploracja jest i jak się do niej nastawić, by było ciekawie.
Dobra muzyka, drink, spokój i cierpliwość, brak pośpiechu. Delektowanie się sprawdzaniem planet, ich parametrów i sprawdzanie wszystkiego w programiku NASA, jaki ostatnio sobie pobrałem. (NASA's Eyes).
Do tego wiem, co w statku zmienić, by było łatwiej (zbyt duży bak nie jest wcale potrzebny, a fuelscoop z 7B na 7A na pewno zamienię). Myślę tez zrezygnować z myśliwca w Condzie, bo jednak nie przwiduję nim latać, łazik wystarczy. Kosztem skoku zastanawiam się, czy thrusterów nie poprawić, jesli przyszłaby mi ochota na jakąś planetę z większym G statek postawić. No i na koniec wiem, że więcej heatsinków mi się przyda i to na różne "okazje".
2x AFM nie wydaje mi się złym pomysłem, choć tutaj jeszcze pewności nie mam.
I tyle wniosków po pierwszej mojej krótkiej wycieczce - ale duża przede mną i już się prawdę mówiąc na nią cieszę.
[Obrazek: 43414.png]
Odpowiedz
Prawie 15k z jakimś bucem co chciał jakieś dziury oglądać. Ale dobrze płacił.
Odpowiedz
Za dwa miesiące z małym okładem stuknie mi 2 lata jak odwiedziłem Sagittariusa. Bez inżynierów, bez doładowywania skoku materiałami czy neutronówkami .... ech to były czasy.
Później byłem dwa razy w Colonii i parę wycieczek w różnych kierunkach na odległość do 10k ly od HR'ki.

Znalazłem w swoim dzienniku pokładowym:

Cel: Sagittarius A*
Czas: 55 dni (czas lotu ok 50 godzin)
Przebyty dystans łącznie 54577 lś
Statek: Diamondback Explorer
Odwiedzone systemy: 1853
Odpowiedz
Kolonia o7
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz
aktualnie wracam z Sagittariusa

a w planach udział w ekspedycji Distant Worlds 3303