Jak daleko od Bańki (zamieszkałej przestrzeni) byliście na eksploracji?
Liczba postów: 207
Liczba wątków: 6
Reputacja:
16
Platforma:
CMDR: Zakrecony Termos
Kilka kursów po 10k-15k ale najdalej kolonia jeśli to można nazwać eksploracją. Problem jest taki że za szybko dodatki wychodzą
i nie mam czasu lecieć dalej bo już trzeba wracać. Tak było z Horizons na przykład, kiedy zdecydowałem się kupić pasowało wracać po SRV.
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Liczba postów: 159
Liczba wątków: 2
Reputacja:
17
Platforma:
CMDR: Alexy78
Doleciałem do mgławicy Koński Łeb i z powrotem. W sumie blisko, ale to była pierwsza próba i przymiarka.
Centrum Galaktyki jest celem, który zamierzam zrealizować do końca czerwca.
Taka próba pokazała mi nieco, czym eksploracja jest i jak się do niej nastawić, by było ciekawie.
Dobra muzyka, drink, spokój i cierpliwość, brak pośpiechu. Delektowanie się sprawdzaniem planet, ich parametrów i sprawdzanie wszystkiego w programiku NASA, jaki ostatnio sobie pobrałem. (NASA's Eyes).
Do tego wiem, co w statku zmienić, by było łatwiej (zbyt duży bak nie jest wcale potrzebny, a fuelscoop z 7B na 7A na pewno zamienię). Myślę tez zrezygnować z myśliwca w Condzie, bo jednak nie przwiduję nim latać, łazik wystarczy. Kosztem skoku zastanawiam się, czy thrusterów nie poprawić, jesli przyszłaby mi ochota na jakąś planetę z większym G statek postawić. No i na koniec wiem, że więcej heatsinków mi się przyda i to na różne "okazje".
2x AFM nie wydaje mi się złym pomysłem, choć tutaj jeszcze pewności nie mam.
I tyle wniosków po pierwszej mojej krótkiej wycieczce - ale duża przede mną i już się prawdę mówiąc na nią cieszę.
Liczba postów: 444
Liczba wątków: 4
Reputacja:
24
Prawie 15k z jakimś bucem co chciał jakieś dziury oglądać. Ale dobrze płacił.
Liczba postów: 2,181
Liczba wątków: 59
Reputacja:
212
Platforma:
CMDR: DYoda
28.04.2017, 13:01 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.04.2017, 13:09 UTC przez DYoda.)
Za dwa miesiące z małym okładem stuknie mi 2 lata jak odwiedziłem Sagittariusa. Bez inżynierów, bez doładowywania skoku materiałami czy neutronówkami .... ech to były czasy.
Później byłem dwa razy w Colonii i parę wycieczek w różnych kierunkach na odległość do 10k ly od HR'ki.
Znalazłem w swoim dzienniku pokładowym:
Cel: Sagittarius A*
Czas: 55 dni (czas lotu ok 50 godzin)
Przebyty dystans łącznie 54577 lś
Statek: Diamondback Explorer
Odwiedzone systemy: 1853
Liczba postów: 503
Liczba wątków: 9
Reputacja:
43
Platforma:
CMDR: [Cornholio]