Problem z PC - ambient, odgłosy ćwierkających ptaków
Question 
Panowie. Nie zwariowałem. Po raz pierwszy w mojej karierze pecetowca spotykam się z czymś takim  Huh

Otóż od czasu do czasu z moich głośników (lub słuchawek, w zależności od tego, co jest włączone) dochodzi... ćwierkanie ptaków. Tak. Ćwierkanie ptaków i taki szum, jakby to było nagrywane gdzieś w naturze, wiecie taki background noise.

Wczoraj myślałem, że coś mi się przesłyszało i zignorowałem to, ale przed chwilą usłyszałem to znowu w słuchawkach. Przełączyłem na głośniki i voila, ptaki ćwierkają, jakby wiosna była. No masakra myślę, zwariowałem. Sprawdziłem, ale żadna aplikacja nie była włączona, żaden player, strona internetowa... Powyłączałem wszystko, włącznie z apkami chodzącymi w tle, a z głośników nadal ćwierkanie... To jest bardzo ciche, w video poniżej głos jest w zasadzie na maxa w głośnikach. 

Dlatego wczoraj myślałem, że mi się zdaje, to bardzo subtelnie było w słuchawkach słychać. 

Czy ktoś z Was spotkał się z takim niecodziennym problemem?

Tu jest filmik: 

WTF????? Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
1. Głosy z białego szumu
2. CB radio sąsiada
3. CB radio kosmitów
4. Stacja numeryczna

Ponieważ słyszysz tylko ćwierkanie ptaków to obstawiam numer jeden. Może zacznij to nagrywac a miedzy ćwierkaniem znajdziesz jakąś ukrytą wiadomość z zaświatów?
Jeśli jednak wolisz się pozbyć tego dzwięku to poczytałem trochę po innych forach i zanurzenie w święconej wodzie powinno pomóc.
Odpowiedz
Dla mnie to wygląda jakby procesor siał, nie wiem jak to fachowo napisać. Sprawdź czy cwierkanie pokrywa się z cięższa pracą CPU. (może to inny podzespoł)
Coś z ekranowaniem ... U mnie przestalo jak dodałem kartę dźwiękowa.
Odpowiedz
Biggrin  obejrzałem no i faktycznie ja bym zajrzał do obudowy może masz tam gniazdo jaskółek? Aczkolwiek bardzie stawiałbym na cały ekosystem leśny, a ryk żubra się nie pojawił? Swoją drogą cieszyłbym się że nie masz tam odgłosów miasta Smile
Odpowiedz
Sprawdź gdzie są podłączone słuchawki/głośnik. Może zamiast do gniazda komputerowego są podłączone do gniazda ptasiego?
Odpowiedz
Ja powiem tak, Hetman nie musi szukać earth-lików, nawet nie musi włączać Elity, same mu się kruca fuks pchają na talerz Smile

Karta muzyczna zintegrowana czy osobna?
Odpowiedz
eeee....proste,

Aplikacja od pogody, wycisz w niej wszystkie dzwieki.

Neeeext! Biggrin
Odpowiedz
(04.09.2017, 07:15 UTC)Pueblo napisał(a): eeee....proste,

Neeeext! Biggrin
Ano, Hetman się chwalił, że używa rainmeter czy czegoś podobnego, trzeba mu było nie mówić, mogliśmy wezwać Egzorcystę itd :Smile
Odpowiedz
Przemęczenie Hetmanie, Przemęczenie, ale zapewniam to minie Biggrin Biggrin Biggrin
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
(04.09.2017, 08:45 UTC)Baton napisał(a):
(04.09.2017, 07:15 UTC)Pueblo napisał(a): eeee....proste,

Neeeext! Biggrin
Ano, Hetman się chwalił, że używa rainmeter czy czegoś podobnego, trzeba mu było nie mówić, mogliśmy wezwać Egzorcystę itd :Smile

Kurde, zbombalem Smile

Racja, moglem nie mowic...
Odpowiedz