Jakiś czas temu pojawiła się jakaś spora aktualizacja dla Windowsa 10 - oznaczona chyba numerem 1709. Już 2 razy próbowałem ją zainstalować i 2 razy miałem spore problemy z uruchomieniem kompa. Aktualizacja się standardowo instaluje, ponownie uruchamia komputer. Następnie po przeminięciu logo płyty głównej pojawia się niebieskie okienko Windowsa i na dole powinna być animacja ładowania. Tu już się zacina i następnie zamiast ekranu logowania mam tylko czarny ekran. Za pierwszym razem czekałem jakieś 15 minut i kiedy ciągle nic się nie działo uruchomiłem komputer od nowa. Niestety brak załadowania windowsa się ciągle powtarzał i pomogło dopiero jakieś 10 resetów. Za drugim razem patrzyłem w czarny ekran jakieś 30 minut, po czym komputer sam uruchomił się ponownie. Myślałem, że tym razem się udało ale problem się nie naprawił - za każdym uruchomieniem brak załadowania windowsa. W końcu zostawiłem go na kilka minut i sam się ponownie uruchomił i dopiero zatrybił. Aktualizacja jednak wciąż nie jest zainstalowana i co najmniej raz dziennie dostaje przypomnienie o tym aby ponownie uruchomić komputer. Do tego sam się potrafi rano włączyć, aby łaskawie przypomnieć o aktualizacji... Ktoś miał podobny problem i udało mu się go może rozwiązać?
Liczba postów: 521
Liczba wątków: 7
Reputacja:
131
Platforma:
CMDR: Indygo
Haji.... u mnie inaczej... ale również ku przestrodze innym
od nowej łatki mam informację że mam nieaktualne sterowniki dźwięku jakoś 4.7.6.1
i mam zainstalować nowe o numerach 4.7.6.1 ... oczywiście niewykonalne...
odinstalowanie i instalacja na nowo nie daje poprawy
ponadto karta graficzna daje mi komunikat jakoś : 3D accelerate disibled,
pomimo że jest 3D accelerate jest enebled .... i teraz nawet już nie wejdę o menu Elitki
aktualizacja sterowników itp itd nie pomaga
konsultanci Lenovo rozkładają ręce...
również przestrzegam przed kłopotami po tej aktualizacji
na razie jestem w trakcie pisania maili do supportu windowsa
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png)
.png)
.png)
a mi się zrobiło wszystko wsio - fakt że też za którymś razem, ale po aktualizacji żadnych problemów. jedyny zonk to oprogramowanie karty dźwiękowej sound blastera przestawiło się na 7.1 - musiałem tylko wejść przestawić na 5.1 i wszystko śmiga.
Liczba postów: 548
Liczba wątków: 9
Reputacja:
49
Platforma:
CMDR: LeWaR
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Ja również nie spotkałem się z tym babolem. Moja propozycja to:
1. przywrócić system do ustawień fabrycznych (W10 zainstaluje się od nowa w kompilacji jaką masz aktualnie u siebie)
2. dopiero wtedy pobrać aktualizację.
Osobiście mam lenovo Y700,
Windows 1709 kompilacja 16299.125.
Dzięki za odpowiedzi. Jak znajdę w sobie wystarczająco dużo cierpliwości to spróbuję skorzystać z Waszych porad.
Liczba postów: 1,283
Liczba wątków: 47
Reputacja:
115
Platforma:
CMDR: Yata_PL
02.01.2018, 15:25 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.01.2018, 15:26 UTC przez Yata_PL.)
pod zadnym pozorem nie instalowac tego babola jakim jest win 1709 , nawet jak update zaskoczy to dopiero potem zaczynaja sie problemy... Gry sie wieszaja , 100 % zajetosci cpu na kilka sekund , zla komunikacja z GPU , masa atrakcji. Jakbym mogl to bym zrobil cofke do 16xx ale bylem glupi i wykasowalem stara wersje celem oszczednisci miejsca na c:
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
Liczba postów: 1,283
Liczba wątków: 47
Reputacja:
115
Platforma:
CMDR: Yata_PL
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.