Problem w ED z klawaiturą i kontrolerami
Panie i Panowie czy co tam jeszcze wedle dzisiejszych parytetów, 

wczoraj po filmie jakiegoś kolesia "Strzał z lasera" rozochocony tym co tam usłyszałem postanowiłem odpalić ED... w końcu. Jako że długo tego nie robiłem to wiedziałem, że będą problemy z ustawianiem bindow, bo jak to ED już przyzwyczaiło jak nie podepniesz do tych samych portów USB to zawsze są jaja i trzeba się bawić. 

No i rzeczywiście, problem wystąpił, ale nie taki jak się spodziewałem, mianowicie poza myszką nic nie działa, klawiatura i joysticki po prostu zimne, działa tylko ALT+TAB. Próbowałem kilka razy (z odpalaniem w trybie administratora itd) i raz nawet coś pykło i zadziałało. Niestety nie do końca bo przy próbie wejścia do ustawień bindowania nie wchodziło, za to mogłem zmieniać pozostałe opcje, grafika etc. 

Próbowałem skasować plik z bindami, nic nie dało, nawet nie tworzy nowego pliku. Wyłączyłem "Tylko do odczytu" na katalogach Frontiera, też nic. Generalnie po staropolsku DUPA i nie wiem co z tym zrobić. Grzebałem cos w sieci ale tam jakieś porady również z tylnej części ciała typu ponaciskaj parę razy CTRL to załapie klawiatura i wszystko ruszy. Efekt ten sam co poprzednie. Nie wiem czy może mieć to jakiś związek z VRem, ale czesto samoczynnie włączała mi się opcja blokowania klawiatury jak masz kask na głowie i trzeba to wyłączyć WIN+Y. W każdym bądź razie to też nic nie daje, albo się to blokuje jakoś samo, nie wiem.

Tak że jak ktoś ma jakiś pomysł co to może być to będę wdzięczny, bo jak już się zabrałem za odpalenie ED to tu takie kwiatki.

GL.
Odpowiedz
a sprawdzenie spójności plików gry?
jeśłi dawno nie grałeś to minąłes kilka aktualizacji - a raczej nie odpalałeś gry po aktualizacjach - i moze nie wszystko się uaktywniło ? sprawdż spójnosc plików i wtedy odpal gre moze to coś da?
a ten koleś od strzału z lasera fajnie opowiada , nie ? Smile
Odpowiedz
Faktycznie, mogło coś nie zatrybić, nie wpadłem na to że coś takiego jest. Spróbuję po weekendzie jak będę w doma.

Tak że jest nadzieja bez reinstalacji, pięknie dziękuję i oby ten youtuber od lasera miał rację bo wkrętkę mi zrobił. Była druga w nocy i od razu pyk w ED, tak żę ten tego nawet daje radę Smile
Odpowiedz
(18.09.2020, 15:31 UTC)Galimathias napisał(a): wczoraj po filmie jakiegoś kolesia "Strzał z lasera"

Biggrin
Odpowiedz
Zauważyłeś ? Smile
Odpowiedz