Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie
(26.05.2017, 11:24 UTC)Baton napisał(a): Gratki Arnul, nie zapomnij dać koordynat, żeby ktoś mógł odwiedzić Smile

Ja mam takie fumarole:

Wrupeou BL-J C11-85  -42.71  -110.95
...
No są na dole w spoilerze.

Kurde zazdroszczę takich fajnych fotek. Mi wszystko wychodzi takie mdłe. Nawet na początku eksploracji myślałem, że będę trzaskał fajne screeny, ale potem zobaczyłem zdjęcia innych i odpuściłem bo u mnie mizeria.
Odpowiedz
(26.05.2017, 12:18 UTC)Arnul napisał(a):
(26.05.2017, 11:24 UTC)Baton napisał(a): Gratki Arnul, nie zapomnij dać koordynat, żeby ktoś mógł odwiedzić Smile

Ja mam takie fumarole:

Wrupeou BL-J C11-85  -42.71  -110.95
...
No są na dole w spoilerze.

Kurde zazdroszczę takich fajnych fotek. Mi wszystko wychodzi takie mdłe. Nawet na początku eksploracji myślałem, że będę trzaskał fajne screeny, ale potem zobaczyłem zdjęcia innych i odpuściłem bo u mnie mizeria.

Re-Shade (moja sygnatura Smile )
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
[quote pid='72112' dateline='1495801082']
[/quote]

Fakt są, nieźle zamaskowane :Smile

Co do fotek to nie używam żadnych wzmacniaczy w stylu Reshade, czasem tylko trochę potem poprawiam w Lightroomie (taki mam nawyk po normalnych zdjęciach), tej fotki prawie nie ruszałem, cała magia to znaleźć dobre miejsce, ja już nie szukam gejzerów byle gdzie, zawsze najpierw patrzę co będę miał w tle i jak nieciekawie to odpuszczam. Często też staram się wrócić po kilku godzinach w nadziei, że będzie lepiej.
To oryginał tej fotki, wątpię czy ktoś by widział różnicę ;Wink
Odpowiedz
Gejzery Iron Magma, system ten co zwykle Smile

Namiary:

Pozwolę jeszcze sobie nadać tytuł LAMY DNIA. - Przez kilka godzin szukałem wulkanizmu na w/w księżycu metodą na radar z wyłączonym radarem  Biggrin
Odpowiedz
Iron magma i silicate vapour geysers już znalazłem to teraz coś z lodowego księżyca - water geysers.
System: Prae Flyuae XW-C c8 - w okolicy mojego jowiszowego ziemniaka.
Księżyc: ABCD 1 a
Koordynaty: 26,51  :  87,37 
Gejzery znalezione na radar. Czas 20 minut od wlotu do systemu.

Odpowiedz
Wyzwanie dla Arnula - Quemie KB-O d6-3 - spędziłem dobrze ponad 20 godzin i nic. Miejsce fajne bo księżyc między pierścieniami ale po prostu nie mam szczęścia. Przy okazji przetrenowałem różne rzeczy, na przykład skaner pokazujący POI jest cylindrem a nie stożkiem, więc nie jest tak że im wyżej jesteśmy to więcej pokazuje. przestałem się wobec tego starać latać wysoko.
Hyphudgue JR-T d4-3 2D   -5.89 -56.80  Najniższe znalezione 2820ly ponizej Sol

[Obrazek: B6eFfN8.jpg]

Quemie RH-M d7-6  8 C A  -3.64  -57.49  Najwyższe znalezione - 2769 ly ponad Sol

[Obrazek: TeRhDF7.jpg]
Odpowiedz
Ostatni screen kapitalny!!!! Smile
Odpowiedz
(30.05.2017, 11:00 UTC)Gregoor3 napisał(a): Ostatni screen kapitalny!!!! Smile

true true
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz
Iron magma, silicate vapour geysers i water geysers już odhaczone. Dzisiaj znalazłem water magma.
System: Prae Flyuae ZI-B d326 - tradycyjnie w okolicy jowiszowego ziemniaka
Księżyc: 7 b
Koordynaty: -33,5  :  6,3
Sposób szukania taki sam jak wszystkie poprzednie - na leniwego wonsza. Wyszło coś koło 1h 20m. Dzień wcześniej mi się nie udało bo chyba wybrałem sobie złą planetę - cała była w kanionach i weź tu traf właściwy. No i trafiałem, nawet 4 razy, ale wszystkie to były te radarowe przeszkadzajki udawajki. Dziś zmieniłem miejscówkę na mniej pokanionowaną i się udało. Zamieszczam też mapkę jak skanowałem.

Odpowiedz
Świetne fotki zwłaszcza ostatnia, nie chciałbyś się czasem zainteresować PvP? :>

Swoją drogą, to że znajdujemy te gejzery w kanionach to jest głównie spowodowane tym, że tam szukamy, ja znalazłem już kilka sztuk na całkiem płaskich powierzchniach, trzeba kiedyś coś systematycznie przeszukać z ciekawości. Jakbyś znalazł jakieś maleństwo na weekend to ja chętnie przylecę współpracować Smile
Odpowiedz