09.10.2016, 12:18 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.10.2016, 12:19 UTC przez DYoda.)
(09.10.2016, 10:37 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Wszyscy (prawie) lubimy remake'i. Które ze starych gier chętnie zobaczylibyście w nowoczesnym wydaniu?
09.10.2016, 15:36 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.10.2016, 15:40 UTC przez Rommie_PL.)
Ja ze swojej strony dorzuciłbym takie oto tytuły:
1- Half-Life
2- Unreal I
3- Quake 2
4- Wolfenstein 3D
5- Need for speed Underground
6- Need for speed Most Wanted
7- Need for speed porsche
8- SiN
9- AvP (1999)
10- Saints Row
Oczywiście mam tego dużo więcej zapewne jak każdy z Nas ...
09.10.2016, 17:46 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.10.2016, 17:47 UTC przez Philip Blaine.)
@Rommie, czy dobrze zgaduję, że chodzi Ci o Most Wanted z 2005 roku? (tamta odsłona była ge-nial-na, także chętnie widziałbym jej remake)
Skoro tworzymy taką listę życzeń, to i ja dorzucę coś od siebie:
- Diuna (ta pierwsza, o której wspomniał nasz Hetman, oraz czysto rts'owa dwójka)
- Blackthorne! (z ciekawości, ktoś jeszcze kojarzy tą perełkę Blizzarda?)
- skoro jestem już przy starociach do Blizzarda to jeszcze jeden ich tytuł - The Lost Vikings
- Fallout 1 i 2 (chociaż tutaj mam wewnętrzny rozłam, po części obawiam się, czy dałoby się zrobić remake w takim klimacie jak oryginały - które nota bene do dziś mają, dla mnie przynajmniej, swój dawny urok)
- seria Close Combat
Chyba starczy, wolę nie sięgać za bardzo pamięcią, co jak się lista rozciągnie... ;P
"Heavier than a star, no place is too far
Not even space and time can touch this ship of mine"
09.10.2016, 18:44 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.10.2016, 19:13 UTC przez szarik.)
Będzie trochę tego:
1) Stunt Car Racer - jedna z najlepszych ścigałek, a może najlepsza
2) The Great Escape - klimat tej gry
3) Samurai Warrior - Battles of Usagi Yojimbo - kto nie zagrał, nie zrozumie :p
4) [b]Jordan vs Bird: One On One - to uczucie, jak atakiem na kosz rozwalasz całą tablicę w drobny mak (szkoło)[/b]
5) Microprose Soccer - najlepsza piłkarska gra, opcje pogodowe to była moc, możliwości wślizgu na mokrej trawie to była moc, no i widok z góry
6) [b]Up Periscope - to pierwsza gra dla której byłem gotów spędzić - zdawało by się nudnych kilkadziesiąt minut dla wyszczelenia jednej torpedy...[/b]