Ankieta: Jaka jest największa odległość, na jakiej byliście na eksploracji?
około 500 LY
około 1000 LY
około 5000 LY
około 10000 LY
około 15000 LY
około 20000 LY
około 25000 LY
około 30000 LY
około 35000 LY
40000 LY i więcej
[Wyniki ankiety]

Jak daleko byliście na eksploracji?
5000Ly jest potrzebne do oblokowania dwóch inżynierów.

Witch Head jest chyba koło 930Ly od HRki.
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
no dobra, to kilka mgławic odwiedzisz Smile
Odpowiedz
(28.12.2023, 21:55 UTC)szkodi napisał(a): 5000Ly jest potrzebne do oblokowania dwóch inżynierów.

Witch Head jest chyba koło 930Ly od HRki.
Ah  o to biega.  Rozumiem,  Jakichs tam juz mam.  dziekiSmile
Odpowiedz
W sumie to w tej ankiecie jest trochę nieoczywiste pytanie Smile Jaka jest największa odległość, na jakiej byliście na eksploracji? Hmm... ale w sensie jak daleko od HRki był najdalszy punkt gdzie zaleciałeś, czy jak daleko poleciales bedąc na exploracji? Przyklad (real case, nie lubie latac do Kolonii po prostej) No to tak, jak tu policzyc wycieczke na krawędz, z której potem do Kolonii a w drodze powrotnej jeszcze hak do SAG A ? niby najdalsze punky od HRki to 20 - 30KLy (Koloniaa ok 20tu, rant ok 30, - zalezy gdzie cie zdryfowało po drodze do Kolonii, SAG A jakies 25K Ly, ale jak policzyc po calej trasie to na takim szlaku z 70+ k Ly pęknie.

Co poeta miał na myśli? Smile

Pozdrawiam.
Odpowiedz
(17.01.2024, 21:36 UTC)Hans 001 napisał(a): W sumie to w tej ankiecie jest trochę nieoczywiste pytanie Smile   Jaka jest największa odległość, na jakiej byliście na eksploracji? Hmm... ale w sensie jak daleko od HRki był najdalszy punkt gdzie zaleciałeś, czy jak daleko poleciales bedąc na exploracji?  Przyklad (real case, nie lubie latac do Kolonii po prostej) No to tak, jak tu policzyc wycieczke na krawędz, z której potem do Kolonii a w drodze powrotnej jeszcze hak do SAG A ? niby najdalsze punky od HRki to 20 - 30KLy (Koloniaa ok 20tu, rant ok 30, - zalezy gdzie cie zdryfowało po drodze do Kolonii, SAG A jakies 25K Ly, ale jak policzyc po calej trasie to na takim szlaku z 70+ k Ly pęknie.  

Co poeta miał na myśli? Smile

Pozdrawiam.

Standardowo podajemy odległość od (tudzież do) Sol z danego miejsca Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
A to juz sie zatarly dystanse od HRki a nie od Sol? Wink
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
Mało to precyzyjne. Jak daleko byłem? Dla przykładu 30k ly. A żeby dolecieć te 30k ly musiałem przelecieć 35k ly, bo leci się zygzakiem w mniejszym lub większym stopniu. Albo nie rozumiem i się czepiam.
Odpowiedz
(17.01.2024, 23:08 UTC)Rolenton napisał(a): Mało to precyzyjne. Jak daleko byłem? Dla przykładu 30k ly. A żeby dolecieć te 30k ly musiałem przelecieć 35k ly, bo leci się zygzakiem w mniejszym lub większym stopniu. Albo nie rozumiem i się czepiam.

Pytanie brzmi "jak daleko", a nie "jaki dystans przeleciałeś" Wink

W ogóle to wątek jest z 2017 i nagle się czepiacie... I mean come on! Biggrin
--

Odpowiedz
(18.01.2024, 00:55 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(17.01.2024, 23:08 UTC)Rolenton napisał(a): Mało to precyzyjne. Jak daleko byłem? Dla przykładu 30k ly. A żeby dolecieć te 30k ly musiałem przelecieć 35k ly, bo leci się zygzakiem w mniejszym lub większym stopniu. Albo nie rozumiem i się czepiam.

Pytanie brzmi "jak daleko", a nie "jaki dystans przeleciałeś" Wink

Ok. Jak daleko? Baaardzo daleko. Swoją drogą ciekawe jak gra wylicza dystans. Znaczy czy w linii prostej, co bywa mało pomocne, czy odległość jest liczona inaczej, zależnie od skoku statku. Ta druga opcja równie mało precyzyjna się wydaje patrząc ogólnie, ale personalnie dla konkretnego statku już lepiej pasuje.

Rozłożyło mnie konkretnie i dziwne rozkminki przychodzą...
Odpowiedz
(18.01.2024, 08:55 UTC)Rolenton napisał(a):
(18.01.2024, 00:55 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Pytanie brzmi "jak daleko", a nie "jaki dystans przeleciałeś" Wink

Ok. Jak daleko? Baaardzo daleko. Swoją drogą ciekawe jak gra wylicza dystans. Znaczy czy w linii prostej, co bywa mało pomocne, czy odległość jest liczona inaczej, zależnie od skoku statku. Ta druga opcja równie mało precyzyjna się wydaje patrząc ogólnie, ale personalnie dla konkretnego statku już lepiej pasuje.

Rozłożyło mnie konkretnie i dziwne rozkminki przychodzą...

Im więcej "a'", tym dalej, proste Biggrin
--

Odpowiedz