Które ze starych gier powinny zostać wydane ponownie?
(09.10.2016, 19:08 UTC)BADDOG1978 napisał(a): Battle Isle of Andosia War w moim prywatnym rankingu najlepsza strategia turowa - długa, powolna ale miodu dwie tony, muzyka czad i polski dubing (głos narratora) fabuła ech ale na nowych systemach i kartach już nie działa Sad

Potwierdzam że wersja z GOG działa na W10 , ale uruchamia się w oknie pomimo wybranej opcji Fullscreen no i jest po angielsku.
Odpowiedz
Dzięki. Pykam se od wczoraj Smile na fullscreen odpaliłem ze skrótu na pulpicie z uprawnieniami administratora ale dalej 640 na 480. Na forum gog-a we wsparciu technicznym jest chyba sposób na zmianę rodziałki ale to po ang. i nie ogarnąłem. Znaleźli ciekawy sposób na odpalenie tej gry na nowych systemach poprostu wywalili wszystko co sprawiało kłopot.
"Apacz" z zamiłowania
[Obrazek: YL0DFrF.png]
Odpowiedz
1. System Shock (na szczęście już robią i jest zakupiony Tongue)
2. Freespace 1 - 2, dla mnie epicka gra. Frontier mógłby się od nich sporo nauczyć
3. Transport Tycoon (gra od zawsze, niezastąpiona!)
4. Dungeon Keeper
5. Diggers (bardzo stara gra Wink)
6. Command & Conquer (ale tylko z fabułą GDI i NOD)
Odpowiedz
1. Gothic 1
2. Gothic 2
3. Morrowind (niby jest Skywind, choć wolał bym nową grę w tej krainie z nową historią ale starym poziomem skomplikowania i trudności, bez level scalingu)
4. STALKER (nie taki stary ale to już prawie 10 lat)
5. Tremulous - najlepszy sieciowy shooter ever. Doszedłem do takiej sprawności w grze że kickowali mnie za aimbota a wcale go nie używałem. Jest nieoficjalny remake Unvanquished ale jakoś tak nie wygląda za fajnie ;D.
Odpowiedz
A wto ktoś grał ?
[Obrazek: 862717031.jpg]
Dawno dawno temu byłem pod wrażeniem sposobem prowadzenia historii w tej grze. Ale obawiam się że dzisiaj sama "strzelanka" jest niejadalna.
Odpowiedz
Dużo pięknych gier koledzy przypomnieli. Nawet o serii Wing Commander ktoś wspomniał. Ale jestem bardzo zdziwiony że nikt nie wspomniał o I-War

Odpowiedz
(14.10.2016, 08:45 UTC)Montrala napisał(a): Dużo pięknych gier koledzy przypomnieli. Nawet o serii Wing Commander ktoś wspomniał. Ale jestem bardzo zdziwiony że nikt nie wspomniał o I-War

Montrala, pamiętałem o niej, ale nie pamiętałem jak się nazywała Smile. Kiedyś był bardzo fajny trailer z fajną muzyką do tej gry. Od tamtej pory kręciłem się za jej kupnem ale jakoś nigdy do tego nie doszło i nie było mi dane w nią zagrać Sad
Odpowiedz
Mam IWAR 1 i 2 na GOGu bo kiedyś próbowałem grać ale jakoś mnie nie wciągnęło. Może trzeba spróbować jeszcze raz.
Odpowiedz
Najchetniej zobaczylbym porzadne remastery ponizszych gier:
1. Warcraft 3 + The Frozen Throne
2. Dune 2
3. Master of Magic
4. Warcraft I & II
5. COD4: Modern Warfare (niby jest, ale nie zamierzam ani kupowac, ani tym bardziej doplacac do badziewia, jakim jest Infinite Warfare, zeby w odswiezonego MW zagrac).
6. Final Fantasy VII (tez niby powstaje, ale specjalnie dla niego nie bede kupowac PS4, tym bardziej, ze na PS3 jeszcze wszystkich zakupionych gier nie przeszedlem).
7. Syndicate
8. Morrowind
9. Transport Tycoon
10. Operation Flashpoint: Cold War Crisis
Odpowiedz
(19.10.2016, 23:56 UTC)Tesu napisał(a): 7. Syndicate

Zerknij tu Smile

Część ekipy developerskiej, to ludzie z Bullfroga, którzy robili Syndicate. Nie jest to remake 1:1, ale duchowy spadkobierca. Mam, polecam!
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz