Ankieta: Czy rozszerzyć zakaz atakowania obcych na Scavsy?
Ankieta jest zamknięta.
Tak
7.14%
1 7.14%
Nie
50.00%
7 50.00%
Atakować tylko w samoobronie
42.86%
6 42.86%
Razem 14 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Scavengers - czym są i czy pozwolić na ich niszczenie?
Moim skromnym zdaniem (odchodząc od RolePlay) mechanika gry nie pozwala na inny sposób ich badania jak tylko rozwalenie... więc twórcy niejako sami nam nakazują ich rozwalanie. I nie sądzę by miało to wpływ na rozwój samej fabuły gry.
Uważam, ze istotnym będzie jak już pierwszy kontakt ze statkiem obcych podczas którego będziemy mieli możliwość interakcji.
Może to być tak, że będzie stworzony moduł z obcych komponentów, który będzie zapobiegał wyłączaniu systemów podczas spotkania z obcymi i wtedy się okaże jak ludzkość postąpi.
Usunięte głosy jak dotąd: Haueck, idrael.

Panowie, prosiłem, żeby nie głosować bez uzasadnienia. Czytajcie ze zrozumieniem.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Uważam, że nie powinno być zakazu - for science. Wszystko wskazuje na to, że to "tylko" drony, idąc tym tokiem powinien być też zakaz rozwalania barnakli i zbierania MA, skoro okazały się bezpośredio powiązane z Thargoidami a są formą życia, mimo, że nie świadomą (chociaż kto wie?). Choć też nie widzę (póki co) powodów żeby urządzać na nie polowania to uważam, że nie powinno być zakazu jako takiego, chociaż obstawiam, że to kwestia czasu jak Palin ogłosi kolejny CG na zbieranie materiałów obcych to wtedy może być gęsto i gorąco w tych bazach.
Kaz
Zabijam ludzi uciekających przed zarazą, aby zdobyć materiały do walki z ludźmi = będę zabijał kurczaki aby zdobyć materiały do walki z łobcymi.
Wydaje mi sie ,że nie powinno być zakazu, niech każdy bierze to na swoje sumienie chce robić RP to nie strzela, chce np. prowadzić badania, zbierać materiały to niech strzela, to są tylko drony ,a nie thargoidzi więc na fabułę raczej nie ma to wpływu.

(29.06.2017, 11:04 UTC)Calvarian napisał(a): Zabijam ludzi uciekających przed zarazą, aby zdobyć materiały do walki z ludźmi = będę zabijał kurczaki aby zdobyć materiały do walki z łobcymi.

tylko ,że to są maszyny obcych, powinno być raczej: rozwalanie ludzkich dronów, aby zdobyć materiały do walki z ludźmi = będę zabijał kurczaki aby zdobyć materiały do walki z łobcymi.
Dobra, przemyślałem sprawę i nie rozszerzymy zakazu. Fire at will!

Oczywiście zakaz strzelania do samych statków ciągle obowiązuje i uczciwie ostrzegam, że będę bezlitosny w jego egzekwowaniu Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

(29.06.2017, 11:10 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): (...)
Oczywiście zakaz strzelania do samych statków ciągle obowiązuje i uczciwie ostrzegam, że będę bezlitosny w jego egzekwowaniu Smile
Jak już mówiłem: jak mnie zestrzelą (a Bóg mi świadkiem że będę miał świadków że mnie atakowali), no to trudno, niech już będę zbanowany Tongue

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
(29.06.2017, 11:06 UTC)zigusek napisał(a): Wydaje mi sie ,że nie powinno być zakazu, niech każdy bierze to na swoje sumienie chce robić RP to nie strzela, chce np. prowadzić badania, zbierać materiały to niech strzela, to są tylko drony ,a nie thargoidzi więc na fabułę raczej nie ma to wpływu.

(29.06.2017, 11:04 UTC)Calvarian napisał(a): Zabijam ludzi uciekających przed zarazą, aby zdobyć materiały do walki z ludźmi = będę zabijał kurczaki aby zdobyć materiały do walki z łobcymi.

tylko ,że to są maszyny obcych, powinno być raczej: rozwalanie ludzkich dronów, aby zdobyć materiały do walki z ludźmi = będę zabijał kurczaki aby zdobyć materiały do walki z łobcymi.

Szczegóły Tongue
Ja bym pozostawił te kwestię do wyboru każdemu z osobna. Ten co nie będzie chciał atakować, to nie będzie i odwrotnie. Nie ma sensu aż tak ingerować w sprawy graczy tylko dlatego, że przynależą do Husarii. Tak czy inaczej nie mamy wpływu na to, co robi pozostała większość cmdrów spoza Husarii, więc ewentualny nasz mały % przy rozwalaniu Scav nie zrobi tu większej różnicy
Nie będę strzelał jeśli mnie nie zaczepią Biggrin
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum