07.06.2017, 21:17 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.06.2017, 21:21 UTC przez Baton.)
(07.06.2017, 20:21 UTC)K42X napisał(a): System: NGC 1999 Sector GW-W c1-1
Skała: AB 2
Wulkanizm: Silicate Vapour Geysers
zapomniałem spisać koordynat...
Gratulacje!
Koordynaty miejsca gdzie lądowałeś są wpisane w dzienniku, który gra zapisuje, wystarczy jeden z programów, który to czyta. Dla każdego odkrywcy rzecz obowiązkowa :  Ja używam EDDiscovery ale wybór jest spory.
Jak nie to wystarczy zrobić fotkę z kokpitu i tyle.
Prawie mi żyłka pękła i dwa razy chciałem zrezygnować, ale dałem radę:
Vegnaa ED-H b40-2 7B 8.80 -109.50
ammonia magma
Widoki takie se:
Liczba postów: 2,352
Liczba wątków: 194
Reputacja:
530
Platforma:
CMDR: Arnul
07.06.2017, 21:26 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.06.2017, 21:26 UTC przez Arnul.)
(07.06.2017, 21:17 UTC)Baton napisał(a): (07.06.2017, 20:21 UTC)K42X napisał(a): System: NGC 1999 Sector GW-W c1-1
Gratulacje!
Koordynaty miejsca gdzie lądowałeś są wpisane w dzienniku, który gra zapisuje, wystarczy jeden z programów, który to czyta. Dla każdego odkrywcy rzecz obowiązkowa : Ja używam EDDiscovery ale wybór jest spory.
ammonia magma
Gratki bo Ammonia Magma nie jest łatwo trafić. !
(07.06.2017, 21:26 UTC)Arnul napisał(a): Gratki bo Ammonia Magma nie jest łatwo trafić. !
Dzięki, tylko dlatego tam siedziałem bo ciężko było znaleźć i w cholerę zamglone wszystko, może i jest klimat ale za to fotki kiepskie :/
Liczba postów: 123
Liczba wątków: 7
Reputacja:
23
Platforma:
CMDR: K42X
(07.06.2017, 20:32 UTC)Arnul napisał(a): Gratulacje!
Wjechałeś łazikiem na gejzerek ? 
Dzięki! No przejechałem sobie nad nim i nie zwróciłem uwagi na temperaturę bo przełączyłem się na zewnętrzną kamerę. No i bum.
(07.06.2017, 21:17 UTC)Baton napisał(a): (07.06.2017, 20:21 UTC)K42X napisał(a): System: NGC 1999 Sector GW-W c1-1
Gratulacje!
Koordynaty miejsca gdzie lądowałeś są wpisane w dzienniku, który gra zapisuje, wystarczy jeden z programów, który to czyta. Dla każdego odkrywcy rzecz obowiązkowa : Ja używam EDDiscovery ale wybór jest spory.
ammonia magma
Widoki takie se:
Dzięki! O, dobrze wiedzieć, nie myślałem, że aż tak dokładne dane jak współrzędne lądowania są w logach. Koniecznie muszę się zaopatrzyć w EDDiscovery.
Kaz
(08.06.2017, 05:34 UTC)K42X napisał(a): (07.06.2017, 20:32 UTC)Arnul napisał(a): Gratulacje!
Wjechałeś łazikiem na gejzerek ? 
Dzięki! No przejechałem sobie nad nim i nie zwróciłem uwagi na temperaturę bo przełączyłem się na zewnętrzną kamerę. No i bum.
Tip weterana, który już niejedno fotografował, działa z SRV i statkiem, od czasu do czasu rzucaj okiem na kabinę, jak w środku mruga czerwone światełko to znaczy, że się palisz - już kilka razy mi uratowało tyłek  Niekoniecznie musisz stać w jakimś niebezpiecznym miejscu, może akurat manipulując kamerą włączyłeś sobie silent running
Liczba postów: 123
Liczba wątków: 7
Reputacja:
23
Platforma:
CMDR: K42X
(08.06.2017, 05:47 UTC)Baton napisał(a): Tip weterana, który już niejedno fotografował, działa z SRV i statkiem, od czasu do czasu rzucaj okiem na kabinę, jak w środku mruga czerwone światełko to znaczy, że się palisz - już kilka razy mi uratowało tyłek Niekoniecznie musisz stać w jakimś niebezpiecznym miejscu, może akurat manipulując kamerą włączyłeś sobie silent running 
Dzięki, postaram się sobie wyrobić nawyk
Zacząłem się też zastanawiać, czy opłaca się ładować hangar 4G do Aspa? Mam teraz 3 skoki do oriona na stację gdzie mogę uzupełnić SRV i widzę, że mają tam wszystkie rozmiary hangarów. Ale im więcej o tym myślę, tym bardziej się zastanawiam czy nie wrócić w ogóle do bańki i nie zrobić naprawdę porządnego, przemyślanego przemeblowania zanim ruszę dalej...
Kaz
Reputacja:
530
Platforma:
System: Col 285 Sector DX-I b23-1 - 30 ly od HR 8444
Księżyc: B 1 a
Koordynacje: -21.27 : 128.48
Typ: Silicate Vapour Geysers (7/15)
Przesiadłem się w I.Couriera szykowanego pod Tour de Makau. No takim to można robić ślizgi. Stabilne, szybkie, dużo widać z kabiny po odwróceniu się. Mogłem sobie spokojnie korygować lot, aby być zawsze centralnie nad kanionem,. A jakby co to jest tak zwrotny, że bez problemu mogę robić zakrętasy w trakcie ślizgu.
To pierwsze gejzery odkryte po powrocie. Tuż obok HRki. Metodą na leniwego wonsza, 3-ci przelot nad kanionami.
Jest różnica pomiędzy ślizgami na końcu świata, a ślizgami w bańce. Tutaj, mimo że system był niezamieszkały to co przelot to pojawiały mi się 1, 2 a nawet trzy standardowe POI z różnymi materiałami, budynkami itp. Trochę to wkurza. Ale ma ten plus, że od razu można ocenić wysokość łapania gleby  .
Kocham ten sport. Jest satysfakcja jak się dobrze wytypuje miejsce i w końcu wyskakuje na radarze mała niebieska kropeczka oznaczająca wulkanizm !! Wreszcie jest po co zaglądać na planety.
(08.06.2017, 09:47 UTC)Arnul napisał(a): Przesiadłem się w I.Couriera szykowanego pod Tour de Makau. No takim to można robić ślizgi. Stabilne, szybkie, dużo widać z kabiny po odwróceniu się.
A jak sobie radzisz z obserwowaniem skanera jak jesteś do góry nogami, bo ja wczoraj spróbowałem i jakoś to cienko widzę, ale u mnie ten problem, że szukam w VR i tam to na co się nie patrzysz słabo widać. Na płaskim ekranie jest OK?
Reputacja:
530
Platforma:
(08.06.2017, 12:58 UTC)Baton napisał(a): (08.06.2017, 09:47 UTC)Arnul napisał(a): Przesiadłem się w I.Couriera szykowanego pod Tour de Makau. No takim to można robić ślizgi. Stabilne, szybkie, dużo widać z kabiny po odwróceniu się.
A jak sobie radzisz z obserwowaniem skanera jak jesteś do góry nogami, bo ja wczoraj spróbowałem i jakoś to cienko widzę, ale u mnie ten problem, że szukam w VR i tam to na co się nie patrzysz słabo widać. Na płaskim ekranie jest OK?
O dziwo b. dobrze bo I.Courier ma jakiś ten skaner bardziej wyraźny i kropka lepiej się na nim odbija niż w Anakondzie.
A jeszcze tytułem Pyknięcia to przydaje się tylko na dalekich wygnajewach galaktyki, bo tu koło i w bańce to lepiej złapać pierwsze lepsze POI (a jest ich na prawdę sporo) i na jego podstawie dokładnie określić sobie wysokość.
(08.06.2017, 14:53 UTC)Arnul napisał(a): O dziwo b. dobrze bo I.Courier ma jakiś ten skaner bardziej wyraźny i kropka lepiej się na nim odbija niż w Anakondzie.
A jeszcze tytułem Pyknięcia to przydaje się tylko na dalekich wygnajewach galaktyki, bo tu koło i w bańce to lepiej złapać pierwsze lepsze POI (a jest ich na prawdę sporo) i na jego podstawie dokładnie określić sobie wysokość.
Właśnie jak szukałem na planecie z Sobieskim przez chwilę gejzerów to się poddałem tyle śmiecia mi pokazywał na skanerze
|