1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja
(18.04.2017, 09:56 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Nowe zarządzenie - zakaz oddalania się o więcej niż 500 LY od lokacji Hetmana Biggrin Biggrin Biggrin

Nowa akcja piracka, łapiemy Hetmana i przywiązujemy go to hetmańskiego fotela w Maskalince, zasypujemy papierologią aż łatka nie wyjdzie Biggrin
Odpowiedz
(18.04.2017, 09:45 UTC)Pajk napisał(a): No tak:
Milek - 21.917 Ly (Kopernik)
Duken - 17.150 Ly (coś tam skomplikowanego)
Baton - nieobecny
FPS 25

nie jest źle.
Ale mamy wtorek przed południem, a nie piątek wieczorem.

Jestem coś 45.000ly od HRki! Pogram sobie po południu, a wieczorem dam spokój bo wszystkim zaklunkam FPSy.
Odpowiedz
(18.04.2017, 10:21 UTC)dasketh napisał(a):
(18.04.2017, 09:56 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Nowe zarządzenie - zakaz oddalania się o więcej niż 500 LY od lokacji Hetmana Biggrin Biggrin Biggrin

Nowa akcja piracka, łapiemy Hetmana i przywiązujemy go to hetmańskiego fotela w Maskalince, zasypujemy papierologią aż łatka nie wyjdzie Biggrin

A nie lepiej złapać hetmana, pociąć na 200 kawałeczków i wręczyć każdemu husarzowi po jednym?

PS. Arnul spokojnie, po prostu idź na solo Wink
Odpowiedz
(18.04.2017, 09:02 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Potwierdzam, przetestowałem to wczoraj po raportach ludzi na FF i faktycznie dropy FPS wydają się mieć związek z odświeżaniem listy znajomych. Im dalej ktoś jest od naszej lokacji, tym gorzej gra sobie z tym radzi i powoduje to spadek FPS: https://forums.frontier.co.uk/showthread...ost5398001

A ja miałem dropa do 20fps zaraz po tym jak zbindowałem klawisze do kamery (nie zagladałem w tym czasie do listy znajomych) ...brzmi absurdalnie.... Natomiast wiedząc o tych problemach z listą zaglądam ostatno ciągle na listę znajomych tak żeby sprowokować i nic, żadnego dropa, póki co.

A jeszcze w ramach łatania to niech Fdev zrobią coś z kokpitem condy bo to jakis dramat jest - wszystko poowijane jakimś tanim linoleum czy inną PeCeVałką. No i skaner nieczytelny na takim jasnym materiale, aż oczy bolą.
Odpowiedz
Ja byłem ok 10k lś od bańki i problemy, ale disconnecty a nie dropy dopadły mnie gdy wracałem ok 1,5k od HRki
Odpowiedz
(18.04.2017, 10:42 UTC)Calvarian napisał(a):
(18.04.2017, 10:21 UTC)dasketh napisał(a): Nowa akcja piracka, łapiemy Hetmana i przywiązujemy go to hetmańskiego fotela w Maskalince, zasypujemy papierologią aż łatka nie wyjdzie Biggrin

A nie lepiej złapać hetmana, pociąć na 200 kawałeczków i wręczyć każdemu husarzowi po jednym?

No właśnie też tak pomyślałem, ale przecież w solo też widać wszystkich znajomych i klops.
Odpowiedz
(18.04.2017, 11:21 UTC)Arnul napisał(a):
(18.04.2017, 10:42 UTC)Calvarian napisał(a): A nie lepiej złapać hetmana, pociąć na 200 kawałeczków i wręczyć każdemu husarzowi po jednym?

No właśnie też tak pomyślałem, ale przecież w solo też widać wszystkich znajomych i klops.

Ale w Solo wydaje się nie kalkulować odległości. Wystarczy być w innym trybie, niż koledzy, którzy są daleko.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Ja tam zamiast kłapać paszczą to zacząłem zgłaszać, zara tu zrobię porządek :/

[Obrazek: CdZbgIC.png]
Odpowiedz
(18.04.2017, 10:47 UTC)Gerciowski napisał(a):
(18.04.2017, 09:02 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Potwierdzam, przetestowałem to wczoraj po raportach ludzi na FF i faktycznie dropy FPS wydają się mieć związek z odświeżaniem listy znajomych. Im dalej ktoś jest od naszej lokacji, tym gorzej gra sobie z tym radzi i powoduje to spadek FPS: https://forums.frontier.co.uk/showthread...ost5398001

A ja miałem dropa do 20fps zaraz po tym jak zbindowałem klawisze do kamery (nie zagladałem w tym czasie do listy znajomych) ...brzmi absurdalnie.... Natomiast wiedząc o tych problemach z listą zaglądam ostatno ciągle na listę znajomych tak żeby sprowokować i nic, żadnego dropa, póki co.

A jeszcze w ramach łatania to niech Fdev zrobią coś z kokpitem condy bo to jakis dramat jest - wszystko poowijane jakimś tanim linoleum czy inną PeCeVałką. No i skaner nieczytelny na takim jasnym materiale, aż oczy bolą.

to jest znany blad zwiazany z oswietleniem i kolorami w kondzie, wspomina o tym ObsidiantAnt na yt
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Podobno 2.3.1 ma naprawić rozmyte tekstury gwiazd przy wejściu do systemu
https://forums.frontier.co.uk/showthread...ost5401552
Odpowiedz