Czy konsole są dla dzieci? Czy pecetowcy są bardziej dojrzałymi graczami?
(12.12.2016, 19:26 UTC)Kir Nalto napisał(a): No dobra, PC jest może droższe ale żeby grać nie muszę kupować gier... Tongue
Gry na konsole są dużo droższe niż na PC...

A tak na serio to tu jest podobny temat http://www.spidersweb.pl/2015/02/pc-vs-x...ion-4.html

Nie do końca. Kupując na PSN można było aktywować jedną grę na 4 kontach jeśli dobrze pamiętam. To oznaczało że kupując nową grę na psn (jeżeli kupowałeś ze znajomymi, ew. istniała strona żeby znaleźć ludzi do zakupu) płaciłeś za nią mniej niż 60 zł. Najczęściej miesiąc po premierze zaczynają się pojawiać pierwsze promocje i jeżeli gra jest przeciętna według recenzentów lub wyszła w momencie premiery dużej gry to sklepy robią miejsce na magazynie i można znaleźć tanie gierki. Dodatkowo jeżeli ci się gra nie spodoba lub ma tylko singla a nie należysz to typu "przejdę 30 razy żeby poznać każdy sekret) to grę można odsprzedać. Nie zawsze ale często. Różnca w cenie jest, czy jakaś duża - zależy jak kupujemy i gdzie (i czy sprzedamy).
Odpowiedz
Mój 4 letni syn na PC nie pogra, choc próbuje , a na konsoli słabo, ale chętniej bo daje radę, konsole sa ok.
Konsole:
Dla dzieci tak.
Dla leniwych tak.
Dla noobów Tak.
Dla tych co nie są PC Master Race Tak.

Sam mam kilka konsol , PC to coś więcej to jak dodatkowa część mnie.

WAŻNY jest wiek startowy przede wszystkim :
-tablety od 2 roku życia
-konsole od 4 roku
-PC od 10 roku ( obsługa na poziomie konsoli już przy 4 lata, ale to nie to)
Odpowiedz
Mnie teraz pikło (połowiczny offtop), do czasu jak wyjdzie Star Citizen to się może okazać, że grać się będzie już tylko na konsolach i będą mieli problem Smile
Odpowiedz
Eeeeetam mój 4,5 letni klon zasówa zarówno na PS4 jak i na PC.
Na konsoli głównie w Minecraft z siostrą a na PC .... w Battlefrona i to głównie online Biggrin.
Odpowiedz
(22.01.2017, 18:45 UTC)Baton napisał(a): Mnie teraz pikło (połowiczny offtop), do czasu jak wyjdzie Star Citizen to się może okazać, że grać się będzie już tylko na konsolach i będą mieli problem Smile

PC to wciąż bardzo mocna platforma. W tej chwili to nawet bardziej niż o PC można mówić o Steam Biggrin.

Sam chyba zacząłem grać na PC w wieku 7 lat, ale uparty byłem i się nie poddawałem jak z czymś sobie nie radziłem ;D.
Odpowiedz
Jako że jestem jednym z niewielu (jak nie jedynym) 'Konsolowych dzieci' na tej grupie, postanowiłem się wypowiedzieć. Osobiście nie znam osobiście żadnej osoby w moim wieku(14 lat) która grałaby w elite, nawet na Pc. Więc idąc tokiem myślenia sopla te 'niedojrzałe konsolowe dzieci' nie będą interesowały się elite (są wyjątki jak ja Smile ) ponieważ to nudne seba kup se kol of djuti. Osobiście na moim low-endowym laptopiku gram głównie w elite i parę innych gier, a całą resztę na Ps4 i cieszę się że będę mógł zagrać na, moim zdaniem, pod wieloma względami wygodniejszej konsoli. Wydaje mi się że frontier wie do kogo kieruje tą grę i wie że nie będzie musiał iść na większe kompromisy, jeżeli chodzi o mechanikę gry.
[Obrazek: 29074.png?1484991773]
Odpowiedz
@PeterPL

...zwłaszcza że na XONE Elite jest od 1,5 roku i jedynym kompromisem jest brak widoczności pomiędzy graczami PC a konsolą (świat jest ten sam). Zresztą z winy Frontiera.
[Obrazek: cpiiGUt.png]
Odpowiedz
Zdania są podzielone , i dobrze ale dla mnie gdy siadam przed moim PC to..  wchodzę w świat gry i jestem tam.
Gdy u brata czasem siądę do konsoli ,pad w rękę ... nie czuję tego jestem tylko graczem
W sumie najważniejsze aby każdy był zadowolony, bo o to przecież chodzi nie? Rolleyes
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
(16.02.2017, 16:15 UTC)RANDARIO napisał(a): Zdania są podzielone , i dobrze ale dla mnie gdy siadam przed moim PC to..  wchodzę w świat gry i jestem tam.
Gdy u brata czasem siądę do konsoli ,pad w rękę ... nie czuję tego jestem tylko graczem
W sumie najważniejsze aby każdy był zadowolony, bo o to przecież chodzi nie? Rolleyes

Siadasz do pc i czujesz się jak w biurze.
Siadasz przed konsolą z padem i wiesz że będziesz grał.
To nie ma sensu, te całe "odczuwanie grania" "wczuwanie się" wymyślone żeby jakoś pokazać wyższość czegoś. Tak naprawdę jakbyś sam miał konsolę to czułbyś się tak samo na obu sprzętach. Jakbym przyszedł do brata i mu kompa lub konsole zajął to też byłoby dziwnie. Po prostu.
Odpowiedz
Potwierdzam. Gram na wszystkim na czym się da uruchomić grę. Od sterownika PLC, przez konsole, handheldy, telefony, po komputery. Zawsze mam wczuwkę Tongue
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz