Ankieta: Jak często fuelscoopujesz?
Co skok
Jedną gwiazdę przed pustym bakiem
Jak sobie przypomnę
[Wyniki ankiety]

Jak fuelscoopujecie?
Co skok, wyjątkiem jest lot po neutronówkach, wtedy ostatni możliwy skok robie do gwiazdy scoopowalnej.
[Obrazek: sz37R8A.png]
Odpowiedz
Aż się jajka usmażą Smile

a na serio to co skok ale bez zatrzymywania się
Odpowiedz
Zależy od sposobu, celu i miejsca latania w ostatniej trasie do Coloni, poruszając się blisko płaszczyzny galaktyki miałem pewność że następny skok wypadnie gdzieś po drugiej stronie gwiazdy. W takiej sytuacji wystarczy ślizgać się blisko "bezpiecznej powierzchni" w najgorszym wypadku nieco zwalniając czasami trafi się też większa gwiazda której ominięcie trwa dłużej więc ewentualne braki można uzupełnić.

Pozdrawiam
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
Trasę wyznaczam po gwiazdach scoopowalnych. Anaconda nie trzeba się zatrzymywać (ponad 1200t/s), cutterem jak zejdzie tak że starcza niewiele ponad skok.
Jak lecę po neutronówkach to cisne tak długo, aż się dowiem z mapy galaktyki, że nie mogę skoczyć na taką odległość co zwykle. Wychodzę z założenia że neutronówki są w tak zagęszczonej cześci galaktyki, że zawsze będzie blisko do gwiazdy scoopowalnej. Jak na razie mój najmniejszy możliwy kolejny skok (po wyznaczeniu przy gwiazdzie scoopowalnej) to było po fsd boost około 4Ly. Ale była gwiazda scoopowalna w tym zasięgu więc obyło się bez wsparcia. Do tego po neutronówkach skacze tak w okolicy 80% zasięgu, aby móc pokonać na jednym baku większą odległość.
Odpowiedz
Z musu (czyli okrazajac gwiazde w celu ustawienia sie w pozycji do skoku do nastepnego systemu) - co skok.
Bez musu - dopiero jak mi w baku zostalo okolo 40% paliwa
Odpowiedz
U mnie co skok tak wiec tylko przelatuje nad korona obierajac kurs na nastepna gwiazde
[Obrazek: VfIky7u.png][Obrazek: ksMw3tO.png][Obrazek: 5bf35Ig.png][Obrazek: fxBjlY4.png][Obrazek: K3dQwqx.png]

Odpowiedz
(27.12.2016, 13:17 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Standardowo, co skok, bo przeważnie kolejne gwiazdy na trasie są ulokowane ZA słońcem, do którego się skacze. Muskam koronę fuel scoopem zawsze jak ustawiam statek do skoku. Przy okazji mam taką mini-gierkę - włączam hyperdrive już przy tankowaniu i staram się tak wymierzyć, żeby temperatura doszła do 99% w momencie odłączenia fuel scoopa (co oznacza, że jesteśmy poza zasięgiem słońca i temperatura już nie rośnie Smile ).

Ja bardzo podobnie. Przy tej ilości skoków jaką się wykonuje (szczególnie na eksplo) bardzo szybko da się wyczuć moment, w którym można użyć hyperdrive tak aby temperatura zatrzymała się zaraz przed 100% Smile.
Odpowiedz
(27.12.2016, 18:57 UTC)Haji-me napisał(a):
(27.12.2016, 13:17 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Standardowo, co skok, bo przeważnie kolejne gwiazdy na trasie są ulokowane ZA słońcem, do którego się skacze. Muskam koronę fuel scoopem zawsze jak ustawiam statek do skoku. Przy okazji mam taką mini-gierkę - włączam hyperdrive już przy tankowaniu i staram się tak wymierzyć, żeby temperatura doszła do 99% w momencie odłączenia fuel scoopa (co oznacza, że jesteśmy poza zasięgiem słońca i temperatura już nie rośnie Smile ).

Ja bardzo podobnie. Przy tej ilości skoków jaką się wykonuje (szczególnie na eksplo) bardzo szybko da się wyczuć moment, w którym można użyć hyperdrive tak aby temperatura zatrzymała się zaraz przed 100% Smile.  

Właśnie tak.  Smile
Odpowiedz
(27.12.2016, 19:10 UTC)Vaen inc (Starszy) napisał(a):
(27.12.2016, 18:57 UTC)Haji-me napisał(a):

Właśnie tak.  Smile

Dokładnie tak jak chłopaki pisza. Jeżeli leciałem cutterem i przy każdym skoku nie zdążę zatankowac baku do pełna to wtedy skacze tak długo aż zejdę z paliwem do jednego możliwego skoku i robię pit stop i tankuje do pełna.
[Obrazek: 36931.png]

Odpowiedz
Co skok ale bez zatrzymywania się, jak spadnie do polowy to wtedy na maxa
Odpowiedz