The Winged Hussars - Forum
Jak fuelscoopujecie? - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Instytut Kartografii i Ksenobiologii (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=77)
+--- Wątek: Jak fuelscoopujecie? (/showthread.php?tid=2354)

Strony: 1 2 3

Jak fuelscoopujecie? - Fenyl de Lechia - 27.12.2016

Ostatnio oglądałem stream Eda i zauważyłem, że leci on praktycznie do pustego baku i scoopuje na jednej gwieździe. Ja osobiście zawsze scoopuje co skok, dlatego chciałem, z czystej ciekawości, zapytać jak wygląda to u Was?

RE: Jak fuelscoopujecie? - Milek - 27.12.2016

Ja raczej do pelna specjalnie nie laduje ale staram sie aby nie spadlo mi ponizej polowy.
Oczywiscie scoopuje na kazdej mozliwej gwiezdzie.

RE: Jak fuelscoopujecie? - Kir Nalto - 27.12.2016

Do końca i scoopuje na jednej, a w tym czasie przeglądam forum.

RE: Jak fuelscoopujecie? - GutenbergPL - 27.12.2016

Na 1-2 gwiazdy przed końcem paliwa.

RE: Jak fuelscoopujecie? - Nizm0 - 27.12.2016

Po ostatnich zmianach gdzie następny system docelowy w 95% przypadków jest po drugiej stronie gwiazdy po wyskoczeniu, tankuję zawsze omijając gwiazdę. Filtr na mapie mam ustawiony aby pomijał gwiazdy z których nie da się tankować Smile
No chyba że lecę po neutronówkach to zawsze do minimum, tzn jak widzę że zostało na jeden skok, szukam gwiazdy neutronowej, następnie najbliższe scoopowalnej i do niej lecę, po zatankowaniu do neutronówki i od początku Smile

RE: Jak fuelscoopujecie? - Mathias Shallowgrave - 27.12.2016

Standardowo, co skok, bo przeważnie kolejne gwiazdy na trasie są ulokowane ZA słońcem, do którego się skacze. Muskam koronę fuel scoopem zawsze jak ustawiam statek do skoku. Przy okazji mam taką mini-gierkę - włączam hyperdrive już przy tankowaniu i staram się tak wymierzyć, żeby temperatura doszła do 99% w momencie odłączenia fuel scoopa (co oznacza, że jesteśmy poza zasięgiem słońca i temperatura już nie rośnie Smile ).

RE: Jak fuelscoopujecie? - DYoda - 27.12.2016

Co skok przy przelocie przez koronę, a jak się zbliża do 1/4 baku to do pełna.

RE: Jak fuelscoopujecie? - TeddyPanda - 27.12.2016

Zależy. Bardzo rzadko to robię przy pustym baku, bo przy kondzie która zasysa 1000 litrów czy tam nie wiem czego paliwa na sekundę praktycznie nie da się tak wyczerpać zbiornika, bo bezpośrednio po skoku, gdy zbliżamy się do gwiazdy samo nas naładuje. Także można powiedzieć, że ja tankuję przy ok 1/3 baku, lub kiedy wyznaczam trasę, albo z nudów skanuję aktualnie napotkaną gwiazdę. Jakoś za bardzo nie przywiązuje do tego wagi Tongue

(zaznaczam więc opcję "Jak sobie przypomnę", bo to chyba najbardziej pasuje Biggrin)

RE: Jak fuelscoopujecie? - CYJAN3K - 27.12.2016

Co skok lub jeżeli jest bardzo nudno to co dwa/trzy skoki i długie tankowanie. Jest bezpieczniej, nie sprawdzam gwiazd przed lotem więc jak idzie kilka tts to mam jak wrócić. Kupiłem teraz w ASP tak wielki fuel scoop że nie muszę się zatrzymywać wcale, jestem ciekaw jak idzie na tym za 24M.

RE: Jak fuelscoopujecie? - Gregoor3 - 27.12.2016

(27.12.2016, 13:17 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Przy okazji mam taką mini-gierkę - żeby temperatura doszła do 99%

heheh mam to samo Biggrin ale jak mam możliwość to biorę pojemniejszy bak i tankuje przed ostatnim