Jak szukać rzadkich gwiazd na galach map
Na Reddit znalazłem przepis na całkiem niezły sposób na proste wyszukiwanie rzadkich gwiazd, gigantów, wolf-rayet's, czarnych dziur i ziemio podobnych planet.
  •  wchodzisz do galaxy map i klikasz pole wyszukiwania
  •  Wpisujesz nazwę systemu docelowego
  •  Dodajesz np AA-A, lub każdy z innych wzorów podanych poniżej
Taki format zapisupozwoli na wyszukiwanie systemów (AA-A jako przykład ) które są najjaśniejsze w danym sektorze.

Przykładowe wzory wyszukiwania:

AA-A, EA-A, FA-A, YZ-A, ZZ-A itd itd..
Wydaje się, ze tych wzorów jest znacznie więcej, gdyż kolesie piszą jeszcze o Gxx-x, i Hxx-x, ale niestety na telefonie nie jestem tego w stanie sprawdzić dla Was...

Goście piszą, ze wyszykują w ten sposób setki earth like'ow, wiec może warto spróbować latając do Colonii, lub od tak po prostu fruwającymi bez celu.
Temat już znany, ktoś go u nas odkrył?
Wypróbujcie i dajcie znać !
[Obrazek: SDU3JFX.png]
Odpowiedz
Wypada też podać źródło: https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/...are_stars/
“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
Racja wypada.. Dlatego tez napisałem, ze Reddit.
Przepisując tekst z reddita na telefonie sprawia duże problemy, nie mówiąc już o żonglowaniu okienkami i kopiowaniem linków.
Przy przełączaniu okienek strony się przeładowują i trzeba posta pisać od nowa :/
[Obrazek: SDU3JFX.png]
Odpowiedz
Dzięki @Dr.
Zweryfikuję dzisiaj na obrzeżach galaktyki. Smile
[Obrazek: p0nJHNW.png] 
Odpowiedz
Czarne dziury dość łatwo znaleźć na mapie wybierając widok realistic (czarne punkty są dość łatwo zauważalne):
[Obrazek: zDBe25C.jpg]

Jak sobie spojrzycie na mapę w grze to będzie lepiej widocznie niż na tym screenie.. Kompresja go trochę popsuła.
Odpowiedz
(10.12.2016, 19:27 UTC)flor3k napisał(a): Czarne dziury dość łatwo znaleźć na mapie wybierając widok realistic (czarne punkty są dość łatwo zauważalne):

Jak sobie spojrzycie na mapę w grze to będzie lepiej widocznie niż na tym screenie.. Kompresja go trochę popsuła.

Osz faktycznie! Najpierw sobie pomyślałem "niemożliwe"...

Potem okulary założyłem i REP daję! Biggrin  Dzięki!
Odpowiedz
(10.12.2016, 20:12 UTC)Robinus napisał(a):
(10.12.2016, 19:27 UTC)flor3k napisał(a): Czarne dziury dość łatwo znaleźć na mapie wybierając widok realistic (czarne punkty są dość łatwo zauważalne):

Osz faktycznie! Najpierw sobie pomyślałem "niemożliwe"...

Potem okulary założyłem i REP daję! Biggrin  Dzięki!

No no... musieli chyba to dodać całkiem niedawno. Rep za sokole oko Wink
Odpowiedz
Dodam jeszcze, że warto ustawić kamerę w taki sposób aby tłem było dla nas jak największa część galaktyki. To znaczy, biorąc pod uwagę współrzędne w grze x, y, z powinniśmy kamerę kierować w kierunku y=0 albo w kierunku centrum galaktyki. Powód jest bardzo prosty, tłem wtedy będzie sporo gwiazd dzięki czemu będzie ono jaśniejsze co ułatwia znajdowanie czarnych punktów. Dlatego też screena zrobiłem w okolicy 18k Ly, jest tam wystarczająco jasne tło aby szybko znajdować takie punkty.
Odpowiedz
Faktycznie to działa, + rep

Fotka niezbyt wyraźna, więc dodałem swoją, jak się wpatrzyć to widać kilkadziesiąt czarnych dziur Smile

[Obrazek: 3xAtG8J.png]
Odpowiedz
A ja tam lubię lecieć w ciemno, w nieznane, prosto przed siebie, nie wiedząc co mnie czeka przy następnym skoku. Wtedy każdy skan i sprawdzenie systemu są interesujące.
Odpowiedz