1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja
(13.04.2017, 14:41 UTC)Pueblo napisał(a): A jaka jest roznica miedzy Leading a Trailing, jesli mozna spytac?
Google mówi:

Leading gun sights put a marker in front of the target, this is where you must aim with fixed multi-cannons in order to hit them.
Trailing gun sights puts a marker on the ship itself, if you aim your gun sight at this marker, your fixed multi-cannons will hit the target.
Odpowiedz
Znalazem w Jaroinah 2A : Search Zone Habitation
Po dwóch/trzech zmianach lokalizacji dotarłem do:

[Obrazek: Q6LBLjI.png]

Ktoś coś wie na ten temat ?
Odpowiedz
(13.04.2017, 19:17 UTC)DYoda napisał(a): Znalazem w Jaroinah 2A : Search Zone Habitation

Miałem coś takiego już przed 2.3. Na księżycu gdzie jutro będzie Tour de Makau pojawił się Search Zone: Shelter. Na środku miał ten "dynks" do przeskanowania i wypadały z niego różne "data".
Odpowiedz
Znaczy jacyś nielegalni emigranci sobie kartonowy obóz rozbili?
Co na to Hetman?
Odpowiedz
(13.04.2017, 19:41 UTC)Arnul napisał(a):
(13.04.2017, 19:17 UTC)DYoda napisał(a): Znalazem w Jaroinah 2A : Search Zone Habitation

Miałem coś takiego już przed 2.3. Na księżycu gdzie jutro będzie Tour de Makau pojawił się Search Zone: Shelter. Na środku miał ten "dynks" do przeskanowania i wypadały z niego różne "data".

Przed 2.3 też widziałem taką instalacje, dosłownie w którymś wąwozie odchodzącym od toru im Drakkainena.
Odpowiedz
Jeszcze odnośnie kasy za dane eksploracyjne: zeskanowałem system HIP 113858, niedaleko HRki.
Pierwsza planeta, gazowy gigant z życiem opartym na H2O - wartość 1677 cr. Coś zdecydowanie za mało.
Druga planeta, po prostu gazowy gigant, wartość 45823 cr. Nie za dużo? Zwykły, II klasy....

Jak widać, albo bug akurat w tym systemie, albo coś ogólnie szwankuje w tej kwestii.
Odpowiedz
polatalem chwile po systemach odległych 80 ly od HR, zaczelo dropic FPS o 25 , 30 , czasem 40 i to w supercrouse , zdala od gwiazd i planet ,
wróciłem do HR , fpsy wrócily do 90. Wprosilem sie na statek (MC) , licznik pokazał 17~25 fps. dodam ze gram na gtx 1080ti wiec to nie problem hardwarowy. W becie bylo okey. Ktos tez dzis tak mial ?
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Wiele osób, znany bug niestety. To jest coś z kokpitami, bo nawet, jeśli w kokpicie masz spadek FPS, to po włączeniu kamery zewnętrznej wszystko wraca do normy. Wracasz do kokpitu i znowu spadek.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Ja mam non stop 60 FPS, kamera czy nie, gram na ekranie teraz.

BTW - 2:55 AM - nocna szychta w akcji

Pokazywało sie w nawigacji z 1000 ls czy jak?
Odpowiedz
Po aktualizacji nie wyświetlają mi się żadne avatary, grafiki na stacjach zresztą też. Co dziwniejsze na koncie Wołodyjowskiego , na tym samym kompie, wszystko jest ok.
Ktoś coś?
Odpowiedz