Które ze starych gier powinny zostać wydane ponownie?
(11.10.2016, 11:54 UTC)GutenbergPL napisał(a): Ishar 1 - bosze, jaki ja bym w to grał w nowej oprawie, klimat miód.
Eye of the beholder - wszystkie części.
Wizardy 8 - dość" nowa" gra, ale miodna ze względu na fabułę,
Dune 2 - ci fermeni, atakujący z nikąd........

Apropos Dune. A Emperor: Battle for Dune znacie? Jeden z pierwszych RTS w pełnym 3D. Z największych zmian w stosunku do Dune 2 i późniejszego remaku to zdobywanie doświadczenia przez jednostki i możliwość użycia części jednostek w kolejnych misjach i możliwość przywoływania i dosiadania czerwii przez Fremenów. Pojawiają się też otarczowane jednostki i wyposażone w lasery, więc można wykorzystać efekt laser-tarcza Smile
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz
  • Another World
  • Wing Commander
  • X-Wing
  • Tie Fighter
  • Harvester
  • Phantasmagoria
  • Terminal Velocity
  • Freespace 2 (powtarzam, ale ta gwiazda zamieniająca się w Supernową Rolleyes )
  • Dungeon Master
  • Wipeout
Odpowiedz
(11.10.2016, 12:38 UTC)Quarion napisał(a): [*]Freespace 2 (powtarzam, ale ta gwiazda zamieniająca się w Supernową Rolleyes )
[*]

Da się uciec w ogóle?
Raz zacząłem wiać od razu jak to było możliwe, nie pamiętam już czy nawet nie olałem wytycznych i po prostu rura stamtąd, a i tak dostałem na koniec łzawy opis jak to z poświęceniem poległem Tongue
Odpowiedz
(11.10.2016, 12:44 UTC)Yautja napisał(a):
(11.10.2016, 12:38 UTC)Quarion napisał(a): [*]Freespace 2 (powtarzam, ale ta gwiazda zamieniająca się w Supernową Rolleyes )
[*]

Da się uciec w ogóle?
Raz zacząłem wiać od razu jak to było możliwe, nie pamiętam już czy nawet nie olałem wytycznych i po prostu rura stamtąd, a i tak dostałem na koniec łzawy opis jak to z poświęceniem poległem Tongue

Da się Smile. Trzeba naprawdę zasuwać, ale według wytycznych Wink Więcej nie powiem aby nie psuć zabawy tym którzy nie grali Smile

Jeszcze zapomniałem o Bad Mojo Wink
Odpowiedz
X-wing i Wipeout pamiętam chociaż miałem okazję pograć bardzo mało, gdzieś u kogoś w gościnie to jednak wspominam bardzo miło.

A propos grania u kuzyna była kiedyś taka platformówka gdzie sterowało sie trzema wikingami. Wojownikiem, łucznikiem i tarczownikiem. Gra polegała na przejściu poziomu pełnego pułapek poprzez sterowanie na zmianę którymś z wikingów, bowiem każdy miał jakieś unikalne zdolności. Zabijcie mjie ale nie przypomnę sobie tytułu, ktoś to w ogóle kojarzy? Oh my goodness! Znalazłem tytuł! The Lost Vikings

Jeszcze jedna z takich platformówek mi się przypomniała Earthworm Jim. Uwielbiałem tego robala xD

A właśnie! Kto kojarzy serię Earth od polskiego studia Top Ware? Ja osobiście zagrywałem się za dzieciaka w część Earth 2150 i dodatek do tej części The Moon Project bo kiedyś było demko w CD Action i złapałem bakcyla. Chętnie bym zagrał w remake tego RTSa.
Odpowiedz
(11.10.2016, 12:54 UTC)ShinzoSin napisał(a): X-wing i Wipeout pamiętam chociaż miałem okazję pograć bardzo mało, gdzieś u kogoś w gościnie to jednak wspominam bardzo miło.

A propos grania u kuzyna była kiedyś taka platformówka gdzie sterowało sie trzema wikingami. Wojownikiem, łucznikiem i tarczownikiem. Gra polegała na przejściu poziomu pełnego pułapek poprzez sterowanie na zmianę którymś z wikingów, bowiem każdy miał jakieś unikalne zdolności. Zabijcie mjie ale nie przypomnę sobie tytułu, ktoś to w ogóle kojarzy? Oh my goodness! Znalazłem tytuł! The Lost Vikings

Jeszcze jedna z takich platformówek mi się przypomniała Earthworm Jim. Uwielbiałem tego robala xD

A właśnie! Kto kojarzy serię Earth od polskiego studia Top Ware? Ja osobiście zagrywałem się za dzieciaka w część Earth 2150 i dodatek do tej części The Moon Project bo kiedyś było demko w CD Action i złapałem bakcyla. Chętnie bym zagrał w remake tego RTSa.

Wikingowie, to to:
[Obrazek: Lost_Vikings-3.png]
Ale już widzę, że znalazłeś Tongue

W Earth nie grałem, ale na tym samym silniku byli Polanie 2, gdzie ekonomia opierała się na mleku dawanym przez krowy, które wychodziły na pastwisko niczym harvestery w Dune Smile

[Obrazek: latest?cb=20110810084936]
Odpowiedz
@Shinzo: ja (chyba na gog'u..) mam, ale 2140. W 2150 kiedyś u znajomego miałem okazję trochę pograć. Generalnie miło pamiętam tą serię. A wikingów można za darmo, i legalnie, pobrać sobie od Blizzarda, jeśli ma się konto battle.netowe.

@Seba: Tak plazmówki to było to - z tym, że (jeśli pamięć mnie nie myli) ich zasięg skutecznego ognia nie powalał, a że ja Razorem latałem zawsze tylko w jeden sposób (znaczy na pełnej kur..tyzanie, jakby się dało to ponad 100% ciągu na silnik bym chciał mieć ;P) to zdarzało się, że ciut za długo zbierałem się do puknięcia wrogiej konserwy, i nie zawsze dawałem radę wykręcić świecą w górę... co kończyło się obijaniem biednego fruwaka Tongue

@Yautja: Polanie byli super, czy aby nie tam była też mega OP jednostka - teściowa, która poganiała ostro wszystkich w pobliżu do tęższej pracy? Biggrin (nie mówię, że na 100% tak było, daaawno w nich się grało )
"Heavier than a star, no place is too far

Not even space and time can touch this ship of mine"

- Keldian, "F.T.L."

Galnet  "Echo Przestrzeni"
Odpowiedz
O! Dobrze wiedzieć o tych Vikingach. Dzięki!

A co do Earth 2150 to przy ostaniej letniej wyprzedaży znalazłem i wyrwałem wraz ze wszystkimi dodatkami na Steam za coś koło dolara xD
Odpowiedz
(11.10.2016, 12:29 UTC)Yautja napisał(a):
(11.10.2016, 11:54 UTC)GutenbergPL napisał(a): Ishar 1 - bosze, jaki ja bym w to grał w nowej oprawie, klimat miód.
Eye of the beholder - wszystkie części.
Wizardy 8 - dość" nowa" gra, ale miodna ze względu na fabułę,
Dune 2 - ci fermeni, atakujący z nikąd........

Apropos Dune. A Emperor: Battle for Dune znacie? Jeden z pierwszych RTS w pełnym 3D. Z największych zmian w stosunku do Dune 2 i późniejszego remaku to zdobywanie doświadczenia przez jednostki i możliwość użycia części jednostek w kolejnych misjach i możliwość przywoływania i dosiadania czerwii przez Fremenów. Pojawiają się też otarczowane jednostki i wyposażone w lasery, więc można wykorzystać efekt laser-tarcza Smile

Znacie, znacie,,,,,, Smile
Odpowiedz
No to dodam Starlancera, pamiętam jak grałem kampanie z bratem w sieci lokalnej ....

Odpowiedz