Nowe itemy w sklepie Frontiera
(26.10.2018, 11:58 UTC)Calvarian napisał(a): Czarne skiny były za darmo dla tych co kupili horizon przed release.

Czego to człowiek dowiaduje się po czasie Huh
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
A jak kupię w rublach, to te literki do kokpitu będę miał łacińskie, czy cyrylicę? Smile
Odpowiedz
(26.10.2018, 13:18 UTC)Yautja napisał(a): A jak kupię w rublach, to te literki do kokpitu będę miał łacińskie, czy cyrylicę? Smile

Niestety, są łacińskie, część ze znakami akcentowymi... co gorsza są cyfry arabskie! Jakby już normalnych nie było... Wink
[Obrazek: 70464.png]
Odpowiedz
(26.10.2018, 11:58 UTC)Calvarian napisał(a): Czarne skiny były za darmo dla tych co kupili horizon przed release.

A dokładniej to chyba była jakaś promocja związana z Black Friday właśnie Smile.
Odpowiedz
No i stało się, wpadłem w szał zakupów... Na koniec próbowałem się opanować przy pomocy 2 cygar z Kamitry wypalonych na korytarzach przed sklepem. Udało się - zawartość koszyka zmniejszona o około 30%. Czekaj czekaj... ruble. Ha! i jedna pozycja wróciła do koszyka. Rachunek na szczęście nie wielki - mam nadzieję, że drugi pilot - zrzęda (moja żona) nie dojdzie do ładu przy obliczaniu udziału z zysku Biggrin
Odpowiedz
Wiem wiem…
[Obrazek: FOWklM4.png]
Odpowiedz
Nawet nie gram, a i tak kupiłem kilka przedmiotów...  Confused 

Nie mogę się powstrzymać jak widzę promocję... Rolleyes
Odpowiedz
(26.10.2018, 10:59 UTC)ryczypior napisał(a): Poradnik: Jak kupować taniej w sklepie fdev by Mr Cebula vel Ryczypior:
1. Wchodzisz na https://www.frontierstore.net/
2. Logujesz się na swoje konto loginem i hasłem z launchera Elite. Jeśli nie pamiętasz hasła - możesz próbować je odzyskać.
Od tego momentu skupimy się na wersji angielskiej, bo innych języków nie umiem
3. Wchodzisz z menu GAME EXTRAS -> ELITE DANGEROUS
4. Wybierasz produkt, który Cię interesuje i sprawdzasz cenę: np £3.00. Jeśli zarabiasz w funtach, dolarach lub rublach - płać w swojej wlaucie. Jeśli zarabiasz w złotych, jenach czy w kryształach duszy możesz pobawić się w najniższą cenę Biggrin
4a) Przełączasz na USD i znów sprawdzasz cenę - np $4, przełączasz na ruble i jak wcześniej - np RUB 225
4b) sprawdzasz aktualny kurs wpisując w google np:
 Tongue

TO ja dodam, że najlepiej używać przeglądarki OPERA, która ma funkcjonalność przeliczania walut w locie, wystarczy zaznaczyć odpowiedni fragment tekstu:

[Obrazek: 6JctJ9K.png]
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Chlopaki a tak sie tylko zapytam, bo odkad mialem przygode z bankiem ktory wyslal moja kase przez pol swiata to raczej w Euro kupuje... Ile razy i jaka droga z tych Rubli przewalutowuje?
Odpowiedz
Ja proponuję płacić przez Revolta, mają najlepsze przeliczniki i za darmo można założyć kartę przedpłaconą wirtualną Biggrin i możesz płacić chyba w dowolnej walucie Biggrin nie wymaga również przewalutowania przed transakcją, przelicznik biorą po aktualnym kursie bez dodatkowej opłaty za przewalutowanie Biggrin
Odpowiedz