[VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie
Photo 
Zapraszam Smile

--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Wiem wiem jestem paskudny... A nie bzdury pisze Wink Swietny film Smile
Hetamanie tam gdzie nie mogles namierzyc tej planetki w FSS to trzeba sie tym Stepped Zoom pobawic i wtedy jakos daje sie dostroic.
Odpowiedz
Też mnie to zaintrygowało... Ale jeszcze nie obejrzałem do końca.
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
I co nie zaspałeś do pracy? :p
Odpowiedz
(06.11.2018, 19:53 UTC)Kuba Wolf napisał(a): Wiem wiem jestem paskudny... A nie bzdury pisze Wink Swietny film Smile
Hetamanie tam gdzie nie mogles namierzyc tej planetki w FSS to trzeba sie tym Stepped Zoom pobawic i wtedy jakos daje sie dostroic.

Dzięki, nie pomyślałem o tym!

(06.11.2018, 21:49 UTC)Tirith_PL napisał(a): I co nie zaspałeś do pracy? :p

Siedziałem do 2:30 nad edycją Biggrin
--

Odpowiedz
Oglądnąłem od pierwszej klatki do ostatniej. Dobrze przedstawiłeś działanie skanerów . @Mathias Shallowgrave hud skanera masz koloru niebieskiego ,"edytowałeś" ? Ciekawe jakie będzie skanowanie na PS4 bo trochę klawiszy trzeba zmapować. Szkoda że x52pro ED nie wspiera na konsolach. Mam HOTAS 4 ale x to trochę wyższa półka.
Odpowiedz
(07.11.2018, 14:58 UTC)Twinskillers napisał(a): Oglądnąłem od pierwszej klatki do ostatniej. Dobrze przedstawiłeś działanie skanerów . @Mathias Shallowgrave  hud skanera masz koloru niebieskiego ,"edytowałeś"  ? Ciekawe jakie będzie skanowanie na PS4 bo trochę klawiszy trzeba zmapować. Szkoda że x52pro ED nie wspiera na konsolach. Mam HOTAS 4 ale x to trochę wyższa półka.

Kolorów nie zmieniałem. To jest oryginalny HUD z gry.
--

Odpowiedz
Dobra robota. Dwa pytania. Czasami w becie dodawało mi się coś do kodeksu tylko podczas zoomu na planete. Nawet bez mapowania. Bug? Przydałoby się objaśnienie co oznaczają symbole po lewej stronie HUD w trybie analizy? Ich jeszcze nie rogryzłem Smile

Odpowiedz
(07.11.2018, 15:31 UTC)Diox napisał(a): Dobra robota. Dwa pytania. Czasami w becie dodawało mi się coś do kodeksu tylko podczas zoomu na planete. Nawet bez mapowania. Bug? Przydałoby się objaśnienie co oznaczają symbole po lewej stronie HUD w trybie analizy? Ich jeszcze nie rogryzłem Smile

To ciała niebieskie - one dodają się od razu po ich odnalezieniu w FSS.

O które symbole dokładnie chodzi? Tą pionową podziałkę po lewej w FSS?
--

Odpowiedz
Aha. Czyli nie tylko znaleziska geologiczne ale i planety trafiają do kodexu? Dlaczego tylko niektóre? Tak ta lewa podziałka. Podczas mapowania są na niej symbole planety? Jakaś skala?

Odpowiedz