The Winged Hussars - Forum
[VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie (/showthread.php?tid=4820)

Strony: 1 2 3

[VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Mathias Shallowgrave - 06.11.2018

Zapraszam Smile

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Kuba Wolf - 06.11.2018

Wiem wiem jestem paskudny... A nie bzdury pisze Wink Swietny film Smile
Hetamanie tam gdzie nie mogles namierzyc tej planetki w FSS to trzeba sie tym Stepped Zoom pobawic i wtedy jakos daje sie dostroic.

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - USSER-PL - 06.11.2018

Też mnie to zaintrygowało... Ale jeszcze nie obejrzałem do końca.

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Tirith_PL - 06.11.2018

I co nie zaspałeś do pracy? :p

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Mathias Shallowgrave - 06.11.2018

(06.11.2018, 19:53 UTC)Kuba Wolf napisał(a): Wiem wiem jestem paskudny... A nie bzdury pisze Wink Swietny film Smile
Hetamanie tam gdzie nie mogles namierzyc tej planetki w FSS to trzeba sie tym Stepped Zoom pobawic i wtedy jakos daje sie dostroic.

Dzięki, nie pomyślałem o tym!

(06.11.2018, 21:49 UTC)Tirith_PL napisał(a): I co nie zaspałeś do pracy? :p

Siedziałem do 2:30 nad edycją Biggrin

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Twinskillers - 07.11.2018

Oglądnąłem od pierwszej klatki do ostatniej. Dobrze przedstawiłeś działanie skanerów . @Mathias Shallowgrave hud skanera masz koloru niebieskiego ,"edytowałeś" ? Ciekawe jakie będzie skanowanie na PS4 bo trochę klawiszy trzeba zmapować. Szkoda że x52pro ED nie wspiera na konsolach. Mam HOTAS 4 ale x to trochę wyższa półka.

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Mathias Shallowgrave - 07.11.2018

(07.11.2018, 14:58 UTC)Twinskillers napisał(a): Oglądnąłem od pierwszej klatki do ostatniej. Dobrze przedstawiłeś działanie skanerów . @Mathias Shallowgrave  hud skanera masz koloru niebieskiego ,"edytowałeś"  ? Ciekawe jakie będzie skanowanie na PS4 bo trochę klawiszy trzeba zmapować. Szkoda że x52pro ED nie wspiera na konsolach. Mam HOTAS 4 ale x to trochę wyższa półka.

Kolorów nie zmieniałem. To jest oryginalny HUD z gry.

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Diox - 07.11.2018

Dobra robota. Dwa pytania. Czasami w becie dodawało mi się coś do kodeksu tylko podczas zoomu na planete. Nawet bez mapowania. Bug? Przydałoby się objaśnienie co oznaczają symbole po lewej stronie HUD w trybie analizy? Ich jeszcze nie rogryzłem Smile

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Mathias Shallowgrave - 07.11.2018

(07.11.2018, 15:31 UTC)Diox napisał(a): Dobra robota. Dwa pytania. Czasami w becie dodawało mi się coś do kodeksu tylko podczas zoomu na planete. Nawet bez mapowania. Bug? Przydałoby się objaśnienie co oznaczają symbole po lewej stronie HUD w trybie analizy? Ich jeszcze nie rogryzłem Smile

To ciała niebieskie - one dodają się od razu po ich odnalezieniu w FSS.

O które symbole dokładnie chodzi? Tą pionową podziałkę po lewej w FSS?

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Diox - 07.11.2018

Aha. Czyli nie tylko znaleziska geologiczne ale i planety trafiają do kodexu? Dlaczego tylko niektóre? Tak ta lewa podziałka. Podczas mapowania są na niej symbole planety? Jakaś skala?