Ankieta: Jak oceniasz Chatper 2 w skali od 1-10?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

Beyond Chapter 2 - 19/07 (patch 3.1.3)
(10.07.2018, 09:45 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(10.07.2018, 09:40 UTC)Xeonary napisał(a): Może nie dotyczy to bezpośrednio drugiego rozdziału, ale Beyond już tak... Nie jestem pewny czy dobrze pamiętam, ale Frontier na Frontier Expo zapowiedział chyba że w tym roku poza darmowymi patchami Beoyond będzie też płatny content. Wyjaśnili czy chodziło im o jakieś nowe dodatki do gameplayu, czy raczej mieli na myśli przedmioty kosmetyczne w Frontier Store?

Chodziło o nowy content w grze - dokładne słowa to "Premium content for Lifetime Pass Expansion holders" - w sensie, że ten content będzie darmowy dla posiadaczy LEP, a pozostali gracze będą musieli za niego zapłacić. Co to będzie - nie wiadomo.

Ciekawe czy zrobią coś rzeczywiście ciekawego i wartościowego, czy content "zapychający" tylko po to żeby posiadacze Lifetime passa nie czuli się oszukani. Szczerze jak oglądam filmiki Obsidian Anta z Generation shipów oraz instalacji oraz słucham audiologów, to brakuje mi strasznie możliwości wyjścia ze statku EVA i osobiste eksploracji wnętrza statku, proceduralnych jaskiń itp. ale pewnie tego w tym roku nie będzie.
Odpowiedz
Na pewno tego w tym roku nie będzie, nie wiem skąd pomysł, że w ogóle może być, skoro road map jest w miarę dokładnie podany już na ten rok Wink

Co to za "premium content" to nie wiadomo, ale nie spodziewałbym się fajerwerków. Głównym patchem z największą ilością contentu pozostaje Chapter 4.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
witam...

ciąglem niestety bez komputera do Elitki...  ale ciągle śledzę co się takiego dzieje...
może na Święta dopiero coś przytargam do grania.. zobaczymy

ale odnośnie zmian w chapter 3..
wyjątkowo zaciekawił mnie KRAIT ze względu na wygląd zewnętrzny ... wizualnie dla mnie rewelacja ..
natomiast na symulacyjnej stronce wyposażenia statków (coriolis.io coś tam)...
tabela podaje podstawową prędkość Kraita w liczbie 150 m/s ...  czy rzeczywiście taka niska ?? czy błąd się wkradł ?
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz
Oceniłem niezasłużenie wysoko z racji tego, że Krait stał się moim ulubionym statkiem.
A po prawdzie - to żaden patch nie zasługuje na ocenę wyżej niż 5 dopóki nie znajdzie się w nim opcji lądowania 
na planetach atmosferycznych jak i space legs.
Obie kwestie są przez całą społeczność super pożądane, a dev udaje nieświadomego i wciska nam nowe rzeczy.
Nie mówię, że to co dodają jest niefajne, ale zamiast gry o dinozaurach może byśmy już coś, czego naprawdę chcemy - dostali.
A może nie, już sam nie wiem.
[Obrazek: 43414.png]
Odpowiedz
(10.07.2018, 12:21 UTC)Alexy78 napisał(a): Obie kwestie są przez całą społeczność super pożądane,

Naprawdę? Bo ja śmiem twierdzić, że zarówno jedno jak i drugie ma swoich zwolenników, ale też i przeciwników.

Ja sam jestem np. zdania, że wprowadzenie space legs na tym etapie byłoby działaniem kompletnie pozbawionym sensu i są inne aspekty gry, które wymagają uwagi o wiele bardziej niż space legs, który jest sam w sobie całkiem nową grą.

Tak że na pewno nie są to rzeczy pożądane przez "całą społeczność" Smile

Bardzo częsty błąd popełniany przez ludzi - myślą, że tego, czego oni chcą, chce jednocześnie każdy inny gracz Elite Smile

Cytat:dev udaje nieświadomego i wciska nam nowe rzeczy.

Znowu bzdura. Lądowania na atmo-planetach i space legs były zapowiedziane już na Kickstarterze i jestem pewien, że FDEV dobrze wie, że są gracze, którzy bardzo chcą tych elementów w grze. Frontier nigdy nie chował głowy w piasek, jeśli chodzi o te kwestie, aczkolwiek od samego początku powtarzają, że do tego jeszcze daleka droga.

Cytat:zamiast gry o dinozaurach może byśmy już coś, czego naprawdę chcemy - dostali.

Tak, a wypłaty dla developerów Braben wziąłby z Księżyca zapewne? To jest biznes, to się musi kręcić i przynosić zyski. Poza tym jak myślisz - dlaczego akurat takie gry FDEV wybrał do produkcji? Planet Coaster - z symulowanym tłumem ludzi, cyklem dnia i nocy na - jakby nie było - planecie z atmosferą, zaawansowane narzędzia do tworzenia skomplikowanych powierzchni (tunele, jaskinie, nawisy skalne etc.). I Jurassic Park, z efektami pogodowymi (wiatr, deszcz, burze, tornada), zaawansowaną roślinnością - poczynając od poszycia leśnego po tropikalny las - oraz z formami życia, których nie można spotkać na Ziemi? Smile

Braben nie jest idiotą, siedzi w tym biznesie od 30 lat, ma na koncie sporo nagród, że nie wspomnę o innych projektach typu Raspberry Pi, więc podejrzewam, że dobrze wie co robi.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Jak wyszly dinozaury od Frontiera to najbardziej mnie ucieszyla nie sama gra (nie dla mnie), ale ze nareszcie moze wiecej ludzi przysiadzie przy ED (to moze byc ciut naiwne) i do tego ze maja juz praktycznie silnik do roslinek na planetach. Wiec cieszmy sie z Jurassic World!

Acha, zeby bylo w temacie, Krait jest super.
Odpowiedz
Ja ostatnio z powodów zawodowo/zdrowotno/familijnych jestem poza Elitką, mimo to dałem ocenę 8. Wiadomym było że nie będzie w tym patchu żadnych radykalnych zmian w  mechanikach gry itp...  Nie bede ukrywał że główny wpływ na ocenę ma Krait Mark II. Statek który gdyby miał FSD w klasie  6 byłby dla mnie perfekcyjny. Widoczność z kokpitu kapitalna, prowadzi się bajecznie, cud miód... No i to pewnie tylko moje subiektywne wrażenie ale sposób wymodelowania i oteksturowania tego statku jest bardzo na + w stosunku do porzednich. A, ponoć z FSD boosterem od Guardianów można uzyskać przyzwoity skok wiec nie jest źle.
Odpowiedz
Co jak co ale trzeba im przyznać że trzymają się (ledwo ale jednak) terminów Biggrin a to dobry znak na przyszłość Tongue
Odpowiedz
Dałem 3: ocena bazowa = 1 plus po jednym punkcie za każdy statek. Więcej zmian nie zauważyłem.
Odpowiedz
A ja dałem "6" bo dla osoby grającej tak jak ja, czyli takiej która nie wykorzystała możliwości jakie dawała ED jeszcze przed tym patchem dodatkowe możliwości mnie tylko cieszą.
Jedyne co mnie boli to zbyt duży grind, ale i tu widzę zmiany na lepsze.
Odpowiedz