10.01.2017, 18:51 UTC
(10.01.2017, 18:43 UTC)CYJAN3K napisał(a):(10.01.2017, 15:06 UTC)szarik napisał(a): ultra HD - przy 1060 pozwoli grać w ustawieniach ultra-wysokich, biorąc pod uwagę dotychczasowe doświadczenia na laptopie to będzie przeskok jakościowy bardzo duży... dodatkowo obecnie nie wyobrażam sobie gry w proporcjach innych niż 21:9 i rozdzielczości przynajmniej ultraHD, gotów jestem grać na ustawieniach tylko wysokich byle w 21:9...
...co do karty graficznej to ja nie wyobrażam sobie by nie była cicha, a taka jest zaproponowana przeze mnie (dodatkowo kata ta jest chwalona za jakość użytych materiałów) - w przeciwieństwie do wersji ARMOR, którą się odradza...
...Panowie dzięki za sugestie z zasilaczami - opinia ta się mi przyda...
...co do płyty głównej od MSi to chwalą właśnie tą za jakość wykonania i użytych części... jak jest coś lepszego to również proszę o linki... i należy pamiętać, że mamy ograniczony budżet...
...jeżeli chodzi o pamięci to również polecam Kingston Hyperx Fury - zresztą wrzuciłem je jako pierwsze do koszyka, ale ze względu na budżet (20-40 zł droższe) zmieniłem je na powyższą propozycję...
...co do kupowania za pół-roku to wychodzę z założenia, że zawsze będzie tak, że można poczekać - sprzęt tak szybko się starzeje, że nie warto czekać... przed wakacjami będzie ciut taniej, ale szykuje się, że przez jeszcze 6 miesięcy dolar będzie szedł w górę... co do primery AMD to też jestem ciekawy, ale należało by znów odczekać z 3-5 mc aż ceny się wyrównają - bo za nowości na rynku musisz płacić 'januszowe'... także polecam zakup odrazu jak jesteś zdecydowany...
...
Ultra HD to inaczej 4k. Ta karta nie da rady uruchomić gier w uhd, chyba że chcemy jakieś średnie w 30 fps. Według mnie mija się to z celem.
A co do czekania to miałem dylemat bo nad zmianą karty zastanawiam się od 2 lat. Uzbieralem na gtx1070 i zmieniłem zdanie. Ta generacja to taka przejściówka i wiele mówi że kolejna też. Karty te nie umieją pociągnąć 4k w rozsądnych fps, VR jest na mocno wczesnym stadium rozwoju. Ale wydaje mi się że to się rozwinie mocno za około 2 lata, do akcji wejdzie nVidia Volta, AMD trochę odrobi(marzenia) i znowu pojawia się dobre karty z konkurencyjną ceną. Potrafiące uruchomić gry w 4k, nie mające żadnego problemu z VR który o ile będzie istniał (wg mnie będzie) na pewno ewolułuje w coś dużo bardziej wymagającego. Można czekać i czekać w nieskończoność. Pytanie czy warto czekać 7 miesięcy, dodatkowo jeszcze 1(lub więcej) aż zejdzie podatek od nowości. Według mnie nie. Bo będziemy czekać bez końca
Moja 1080 ciągnie Elite w 4K na maksymalnych ustawieniach i nie schodzę poniżej 60 FPS. Czasami na planetach potrafi przyhaczyć do 50, ale ja mam zmodyfikowany plik ustawień (więcej kamieni do renderowania) + ReShade do tego. Na czystych ustawieniach maksymalnych z niemodyfikowanym plikiem i bez ReShade ASUS Strix 1080 łyka Elite w 4K na śniadanie.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)