1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja
(15.02.2017, 13:25 UTC)TeddyPanda napisał(a): Z kolei dla osób, które w Elite widzą same negatywy - polecam przestać grać, to proste. Mi jak się coś nie podoba to np. w to nie gram tylko np. w coś innego gram se.

W sedno. BIG REP
Odpowiedz
Kyo ma trochę racji w tym względzie. Stacje i outposty mogłyby być bardziej zróżnicowane, aczkolwiek... miałem długą przerwę, jak teraz wróciłem, to byłem w szoku po zobaczeniu ich interiorów, naprawdę ogromna zmiana na plus, wcześniej, jak Kyo pisał, widziałem tylko stacje normalne i "z palmami" w środku, teraz imho zaczyna to mieć charakter. Gorzej z zewnętrzami Smile Ja chętnie bym na przykład zobaczył trochę stacji zanidebanych, że śladami korozji itp. Tym niemniej absolutnie się nie zgodzę, że content nie rośnie, te zróżnicowanie wnętrz chociażby o tym świadczy.
Ale przede wszystkim: gram w to od czasów Frontiera i to zawsze był program, który wymagał wypełniania pustki kosmosu własnymi sposobami na imersję, własnymi narracjami. Stąd może dla mnie contentu jest dość już teraz, a jeśli coś ciągle dodają, to tym lepiej.
Odpowiedz
(15.02.2017, 19:38 UTC)Qasz napisał(a):
(15.02.2017, 19:35 UTC)Kyokushin napisał(a): Nie hejtuję, ale zdrowo-rozsądkowo mówię co i mi się podoba a co nie.
Grę lubię, bo wygrałem w nią kupę czasu, po którym można obiektywnie stwierdzić, co jest do poprawy.

Akurat odnosnie hate nie bylo w twoim kierunku, ale bardziej community na forum frontiera. Ta gra potrzebuje duzo do naprawy to fakt, ale oni nie maja budzetu 100+ baniek i nigdy nie bede miec. 

Jezeli ktos lubi space simy to nie ma za bardzo wyboru, EVE, Elite i to wszystko na stan obecny. Wiec mozna smialo powiedziec ze Elita jest najlepsza w swoim gatunku i niedoscigniona na stan obecny ;Wink

.... dopoki nie wyjdzie SC Wink

Porównywanie Elite i EVE jest nie na miejscu, tym bardziej twierdzenie że ED jest najlepsze w gatunku space simów Wink. Osobiście jedyny aspekt w ED lepszy niż w EVE to zręcznościowy model lotu, kontrola joyem itp itd. Gdyby to było w EVE to na Elite nawet bym nie spojrzał. EVE ma niesamowitą mechanikę, aspekty mmo, społecznościowe, za to kontrola statku jest niemalże turowa ;P.

Co do wyglądu outpostów - wyglądają tak jakby wszystkie zrobił jeden producent kosmicznych modułów. Pewnie zrobili 10 materiałów, kilkanaście modeli i mixują to ze sobą.

HoloMe - bardzo fajne. Teleprezencja mi się bardzo nie podoba i przez to martwi mnie przyszłość ED. To co Kyoku cały czas wałkuje, dotyczy tego że Frontier cały czas idzie po najmniejszej linii oporu. Wiecie jak garażowym studiem był CDP Red jak powstawał pierwszy Wiedźmin, a spójrzcie jak różnorodne lokacje stworzyli, ile contentu!
Odpowiedz
WIeczorem sobie rozłożę parasol, bo jak z jakiegoś Holo-me potrafiliście zrobić taki dramat to Multicrew dopiero zakręci wiatrakiem Smile

Ja wczoraj jak znalazłem ruiny to się zmuszałem do zrobienia zdjęć, jak już widziałem co nowa kamera będzie mogła, to strasznie ciężko coś próbować wycisnąć z obecnej..
Odpowiedz
Tak, nowa kamera będzie super. W Forzy 3 Horizon potrafię spędzić kupę czasu, po prostu robiąc zdjęcia.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Kamera wygląda super, jestem ciekaw na jaki dystans będzie można ją maksymalnie oddalić. Niby szczegół, ale zdarzyła mi się sytuacja, gdy nie byłem w stanie 4 gwiazd na jednym zdjęciu upchnąć. Wyobraźcie sobie teraz taką Krowę na Wypasie kręconą w nowym trybie ^^
Odpowiedz
Z tego co pokazywali na streamie to się ją odsuwało bardzo daleko, może 1km? zaraz sobie znajdę i rzucę okiem jeszcze raz.
Odpowiedz
Tak, chyba do 1 km.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Dla mnie jak narazie spoglądając na zapowiedzi nieuzborojnym okiem patch 2.3 jest na remis 2:2 Smile
+ porządna kamera
+ holo avatary na bogato
- przenosiny aka telepreznacja
- kulawa ekonomia voucherów i kar

po dzisiejszym dniu liczę na poprawę wyniku , a jak zrobia jakies udogodnienia dla VR-ców to policzę im to za 2 pkty Biggrin
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
(16.02.2017, 11:00 UTC)Baton napisał(a): Z tego co pokazywali na streamie to się ją odsuwało bardzo daleko, może 1km? zaraz sobie znajdę i rzucę okiem jeszcze raz.

Przy 2600m od statku zaczął się dystans świecić na pomarańczowo Biggrin czyli może być dalej niż 1km, obstawiałbym, że gdzieś do 3km Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz