Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[TIPS] - Kilka tweaków do exploracji
(25.03.2016, 19:54 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(25.03.2016, 18:59 UTC)Reinrk van Dall napisał(a):
(25.03.2016, 18:54 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Mów mi jeszcze Sad

Rozumiem, że wyglądało to podobnie...

Prawie, ja pierdyknąłem podczas zawracania, żeby się lepiej do fotki ustawić... No i miałem tylko 4% hulla Biggrin

Ja pierdziu... Ty to kozak jednak jesteś jak chcesz sobie cykać fotkę podczas lądowania na planecie mając 4% hulla Biggrin
Odpowiedz
Nie pierdzielę się, to fakt Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Dodałem uwagi Haji o appce i Domi o exploracji na wczesnym etapie gry, co by widoczne od razu były Wink
Odpowiedz
To ja jeszcze coś dorzucę Smile.

Jeżeli nie wiecie gdzie się wybrać na eksplorację lub chcielibyście sprawdzić ciekawe obiekty, które nie są widoczne na mapie galaktyki to polecam zajrzeć do Galactic Mapping Project . Znajdziecie tam bardzo dużo przydatnych informacji o obiektach i rejonach w całej galaktyce Elite. Do tego niedawno została uruchomiona świetna mapa, którą możecie zobaczyć pod tym linkiem. Można dowolnie przybliżać, oddalać, sprawdzać opis każdego obiektu.
Odpowiedz
pytanie z innej beki-mozna zbierac materialy do naprawiajki-tyle ze nie mam ladowni w statku-co oznacza kurs co 2 zebrane materialy do statku? Jak sprawic zeby statek ladowal w okolicy mojego lazika a nie hen hen za gorami? I wreszcie ostatnie pytanko-ok 250 lat od banki znalazlem system z niezeskanowana polowa systemu-gdzie takie dane najlepiej sprzedawac w bazie,w najblizszej stacji czy u inzynierow? Ostatnio podlecialem do systemu,ktory wskazywal mi inzyniera -ani widu ani slychu goscia.......cos zle robie?
Odpowiedz
Statek ląduje tam gdzie da radę wylądować, tak jak my lądując nie możemy wszędzie tylko na w miarę płaskim terenie.
Nie oczekujmy, że wpadniemy łazikiem do jakiejś dziury a statek nas uratuje lądując zaraz obok. Smile
Odpowiedz
(11.06.2016, 15:43 UTC)rebel9191 napisał(a): pytanie z innej beki-mozna zbierac materialy do naprawiajki-tyle ze nie mam ladowni w statku-co oznacza kurs co 2 zebrane materialy do statku? Jak sprawic zeby statek ladowal w okolicy mojego lazika a nie hen hen za gorami? I wreszcie ostatnie pytanko-ok 250 lat od banki znalazlem system z niezeskanowana polowa systemu-gdzie takie dane najlepiej sprzedawac w bazie,w najblizszej stacji czy u inzynierow? Ostatnio podlecialem do systemu,ktory wskazywal mi inzyniera -ani widu ani slychu goscia.......cos zle robie?

W sumie możesz mieć 300 różnych pierwiastków w statku/łaziku. Jak masz coś zbędnego, ew. kończy Ci się miejsce to zawsze możesz coś wyrzucić. Ja jestem na wyprawie i zbieram tylko pierwiastki do naprawy łazika,  modułów w statku, paliwa do łazika i do wydłużenia skoku.

Po przywołaniu, statek ląduje mi zawsze max. 1 km od mojej aktualnej pozycji. Może jesteś w terenie, na którym statek po prostu nie może wylądować?

Pozdrawiam,

[Obrazek: IHxlPPT.png]
Odpowiedz
LOL ja sie nie pluje,ze statek nie laduje w dziurach,ale gnalem po materialy lazikiem jakies 5 km-jak znalazlem i zebralem to statek wyladowal w tym samym miejscu skad rozpoczalem jazde Biggrin dzieki temu stracilem z oczu reszte urobku Biggrin a co z inzynierami? jak ich odkryc a raczej spotkac sie z nimi bo namiary na kilku mi przyslali ale w systemie w stacji gdzie ich mapa pokazuje nie ma nikogo kto by wygladal na inzyniera......cos zle robie?
Odpowiedz
Jak dostajesz zaproszenie do inżyniera to masz tam podane wymagania jakie musisz spełnić aby ich odblokować. Kolejnych odblokowujesz wbijając odpowiednie rangi u tych już dostępnych.
Odpowiedz
Niestety skasowalem wiadomosci......pozostaly tylko ikonki na mapie Biggrin
Odpowiedz