Nowy feedback dla Frontiera - Powerplay
https://forums.frontier.co.uk/showthread...y-Proposal

Jedna ze zmian, to misje dla Powerplay działają tylko w Open. Vouchery i Cargo związane z Powerplay zostaje zniszczone w momencie logowania się do Solo / Group.

Odważnie, nie powiem Smile

::EDIT::

Czy ktoś ze znajomością PP powie mi, co ta zmiana oznacza w praktyce dla BGS vs PP?

Cytat:Ethos Override 

• Ethos is only checked for the control system and the power
• If the power and controlling faction share the same superpower the power is always strong against the faction

Reasoning: this is a fairly straight forward override to ensure that – for example – Federal powers are always strong against federal factions. The other part of this change, to focus ethos on the control system only, is to make the process legible and focus Commanders in the same place, increasing the chance of conflict.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Czas zapisać się do smerfetki po tarcze, póki jeszcze jest w miarę bezpiecznie to robić Wink

Jak ktoś napisał w wątku, mam nadzieję, że to samo zrobią w odniesieniu do Open > BGS, CG, itp. Mimo, że nie bawię się PP to zmiany mi się podobają.
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
Jestem w szoku. Wielkim szoku. Frontier w końcu zdał sobie sprawę, że wszelkie "bardziej wymagające" wieloosobowe aktywności i "rywalizacja" wymagają pewnych ograniczeń. SZOK i NIEDOWIERZANIE. To jest po prostu pstryczek w nos wszystkim którzy mówili ze Open i Solo musi być równoważne, Elite jest grą single tak samo jak multi i nie można zrobić czegoś stricte multi. SZOK SZOK
Odpowiedz
(15.05.2018, 12:19 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): https://forums.frontier.co.uk/showthread...y-Proposal

Jedna ze zmian, to misje dla Powerplay działają tylko w Open. Vouchery i Cargo związane z Powerplay zostaje zniszczone w momencie logowania się do Solo / Group.

Odważnie, nie powiem Smile

Nooo nareszcie, chociaż sam PP to za mało, tak samo powinno być z CG,BGS.
Ewentualnie tak jak kiedyś pisałem:
Open Voucher = 100% wartości
Solo/Open Voucher = 30% wartości
Odpowiedz
Czy ktoś ze znajomością PP powie mi, co ta zmiana oznacza w praktyce dla BGS vs PP?

Cytat:Ethos Override

• Ethos is only checked for the control system and the power
• If the power and controlling faction share the same superpower the power is always strong against the faction

Reasoning: this is a fairly straight forward override to ensure that – for example – Federal powers are always strong against federal factions. The other part of this change, to focus ethos on the control system only, is to make the process legible and focus Commanders in the same place, increasing the chance of conflict.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
To jest tak naprawdę kosmetyczna zmiana. Gdy latałem dla Arisy na palcach jednej ręki policzyłbym sytuacje, gdy ktoś próbował mi przeszkodzić podczas zbierania meritów. Bardziej obawiałbym się ataku niczyich Belug  zajmujących w trybie open pady lądownicze. Kiedyś trafiłem na taką 8(sic!) Razy z rzędu. Jeśli jeszcze tego nie poprawili i wszyscy będą w open to może zrobić się mocno frustrujące lub nawet niegrywalne.
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
(15.05.2018, 14:07 UTC)SEBA312 napisał(a): To jest tak naprawdę kosmetyczna zmiana. Gdy latałem dla Arisy na palcach jednej ręki policzył bym sytuacje, gdy ktoś próbował mi przeszkodzić podczas zbierania meritów. Bardziej obawiał bym się ataku niczyich Belug  zajmujących w trybie open pady lądownicze. Kiedyś trafiłem na taką 8(sic!) Razy z rzędu. Jeśli jeszcze tego nie poprawili i wszyscy będą w open to może zrobić się mocno frustrujące lub nawet nie grywalne.

Tak, ale to było w sytuacji, kiedy gracze PvP nie widzieli sensu siedzieć w strefach konfliktu bo leszcze robili sobie merity w solo. A teraz już nie będą mogli (o ile zmiana wejdzie, nie zapominajmy, że na razie omawiane są propozycje), więc powiedzmy, że strefy konfliktu czy jak to się zwie, powinny się zaroić i się sprawy ożywią :Smile
Bardzo słuszna uwaga z blokowaniem padów, trzeba to napisać na FF żeby do nich dotarło Smile
Odpowiedz
Krok w dobrym kierunku, co jest aż zadziwiające w FDev.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
To teraz ostateczny sprawdzian dla Frontiera: solowcy już się żalą, zobaczymy czy FD znowu się ugnie pod naciskami grupki graczy.
Odpowiedz
Ja tam jestem na nie. Elite miało być również grą single, a teraz chcą karać za solo. Bez sensu.
Odpowiedz