Mysze, myszki, myszunie
Czołem Braci Husarskiej!

Moja myszka, moja nieodłączna partnerka w wojażach sieciowych, mój dzielny kompan i ozdoba na biurku - powoli kończy się jej żywot Biggrin

Czym gracie - jaki sprzęt leży na waszych biurkach? Potrzebuję inspiracji, garść porad i opinii Smile
W tej chwili rynek jest przesycony ilością dostępnego sprzętu (K+M) i chyba nie jeden użytkownik komputera zastanawia się co wybrać.

Na pewno mój przyszły nabytek musi posiadać:
- profilowanie dla prawej ręki (nienawidzę myszek dla oburęcznych)
- minimum dwa dodatkowe przyciski pod kciukiem (generalnie im więcej tym lepiej)
- miło, gdyby miała możliwość zmiany DPI w locie (ale to już chyba większość teraz ma)

Moja Pani zamówiła mi Asus ROG Pugio - chcąc zrobić mi niespodziankę. Niestety pomijając aspekt cenowy, to jest mysz "oburęczna".
Więc pewnie potestuję 2-3 dni i odeślę.
Odpowiedz
U mnie aktualnie stary Bloody v8m i jestem całkiem zadowolony Biggrin raz ustawiłem DPI i nie zmieniam, wygodna, nie za mała i profilowana dla praworecznych dodatkowo cena też bardzo akceptowalna Biggrin
[Obrazek: 171086.png]
Odpowiedz
Oglądałem tego Logitecha i jakiś inny model. Fakt, nie lubię lekkich myszek i małych (mam wielkie łapy) Biggrin

Ciężarki - fajna opcja, ale nie niezbędna Smile
Odpowiedz
Logitech G502 Proteus Core, można dołożyć obciążniki, wygodnie leży w dłoni i taki bajer, że można odblokować rolkę Biggrin

https://www.morele.net/mysz-logitech-g50...75-643076/
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Ostatnio przez brak pieniędzy zakupiłem myszkę firmy Genesys GX58. Jestem zadowolony ceną do użytkowania. Jest dość ciężka i średnio-szeroka.

Niemniej jednak jestem przeciwnikiem polecania komuś myszki, bo to tak jak z wyborem spodni. Musisz "założyć" i się przejrzeć czy to są spodnie dla Ciebie.
[Obrazek: 96326.png?1548872402][Obrazek: YyLyS84.png]
Odpowiedz
Logitech G9X - służy mi od wieeeeelu lat i jak dotąd jest niezawodna.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(25.08.2019, 11:40 UTC)Scarlet Yuri napisał(a): Logitech G502 Proteus Core, można dołożyć obciążniki, wygodnie leży w dłoni i taki bajer, że można odblokować rolkę Biggrin

https://www.morele.net/mysz-logitech-g50...75-643076/

O to to. W tym momencie to chyba najlepiej oceniana mysz. Tak jest zresztą już od kilku lat. Do tego świetna cena. Sprawdzona konstrukcja i sensor.

Generalnie jestem maniakiem myszek komputerowych. Kiedyś hardcorowo grałem w Starcrafta i chyba stąd mi zostało to zboczenie. Kiedyś na IEM na targach chodziłem od stoiska do stoiska, żeby "se potrzymać" różne konstrukcje i sprawdzić jak pasują do dłoni Biggrin. G520 posiadam gdzieś od 2 lat i nie mogę powiedzieć złego słowa.

Do tego jeśli ktoś jest graczem i sporo używa myszy, to polecam przedłużyć sobie gwarancję. Ja od chyba sześciu lat nie kupowałem myszki. Zawsze przed utratą gwarancji pada jakiś przycisk i mi wymieniają Biggrin.
Odpowiedz
Co kto lubi. Ja mam Roccat Tyon i jestem mega zadowolony.
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
Kilka miesięcy temu też się za myszką rozglądałem i padło na wspomnianego logitecha g502, chyba jeden z lepszych wielozadaniowych gryzoni i nie mam na co w nim narzekać.

Jeśli design nie podchodzi to zawsze można jakąś wariacje Razor hexa/nag/trinity/jaktamsobie nazywają kolejny model z panelem pełnym przycisków, czy też Roccat Tyon- taki jeżyk Biggrin. Przedefiniowane zestawy profili to już raczej standard więc nie ma czy się martwić.

Przedłużoną gwarancje, jak kolega wspomniał, warto rozważyć Biggrin
Odpowiedz
Przyjemny wygląd ma ten Roccat Tyon, Logitech też niczego sobie Smile
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości