Poszukuję słuchawek z mikrofonem - nauszne
Do tej pory używałem głównie SteelSeries Flux https://www.x-kom.pl/p/118758-sluchawki-...zarne.html  

plusy to i elementy na których mi zależy:

1. małe nauszniki, a nie wielgachne zakrywające całe uszy
  2. składane na różne sposoby, super pałąk, nauszniki ruchome itd. 
  3. kabel z mikrofonem - nie lubię jak mi przed twarzą wyskakuje jakiś drut - choć może bym się przyzwyczaił jakbym trafił na fajne słuchawki
  4. możliwość odpięcia kabla z mikrofonem i przepięcia do drugiego nausznika 
  5. możliwość podpięcia kolejnych słuchawek do obecnych - to bonus
niestety nie ma ich już w sklepach, w związku z tym droga Husario proszę o pomoc w znalezieniu nowych słuchawek z mikrofonem... które spełniają jak najwięcej z powyższym punktów... jak widzicie audiofilem to nie jestem, więc wymagań pod względem przenoszenia dźwięków nie mam specjalnych.
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Burmistrzu, 

2 miesiace temu nabylem te sluchawki http://gaming.logitech.com/en-gb/product...ng-headset i jestem z nich mega zadowolony. 

Bezprzewodowe (albo przewodowe, jak tam sobie zazyczysz), dla mnie wielkim plusem bylo to, ze dzialaja tez z PS4 (mikrofon tez), zgrabne, kompaktowe, sprytnie ukryty mikrofon, itd itd Brzmienie - cudo, czysty dzwiek, glebokie basy. Na minus moze byc jednynie cena...

Zdaje sobie sprawe, ze sa tutaj lepsi spece ode mnie w tej kwestii, wrzucam to generalnie dla informacji Wink

Zdravim

edyta:

Moze odpowiem dokladniej:

1. nauszniki sa male, nadal zakrywaja cale uszy - uszy wchodza do srodka - ale nie sa jakies super potezne, przez co tez, nie sa ciezkie (uzywalem wczesniej Roccat Kave 5.1 i te to dopiero byly kolosy, w porownaniu z nimi G933 sa malutkie) 
[Obrazek: 005.jpg]
Mniej wiecej tak wygladaja na glowie. 

2. Niestety palak jest sztywny. Same nauszniki sa ruchome ale tez nie ma jakiegos szalu, max co mozesz zrobic to takie cos
[Obrazek: Logitech-G933-Artemis-Spectrum-05.jpg]

3. i 4. Nie ma mozliwosci odpiecia mikrofonu, wbudowany na stale w lewa sluchawke, co prawda fajnie zrobiony i dobrze ukryty, w razie jakbys potrzebowal schowac, nie bedzie widoczny w ogole. 

5. czy da sie podpiac inny zestaw do obecnego, nie mam zielonego pojecia Smile
Odpowiedz
Podbijam temat.
CG się skończyło a słowo się rzekło - koniec z sapaniem.

Szukam czegoś do 200zł nie przez USB , mam Xonara Asusa także na jack 3,5.
Audiofilem nie jestem

Husarze pomocy Biggrin
Odpowiedz
(06.10.2017, 17:38 UTC)DYoda napisał(a): Podbijam temat.
CG się skończyło a słowo się rzekło - koniec z sapaniem.

Szukam czegoś do 200zł nie przez USB , mam Xonara Asusa także na jack 3,5.
Audiofilem nie jestem

Husarze pomocy Biggrin
 Sprawdź takie: 
https://www.ceneo.pl/21551616

Te: https://www.morele.net/sluchawki-hyperx-...wr-636654/ 
wykraczaja poza Twój budżet, ale sam takie mam i jestem mega zadowolony.
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
Dzięki
Odpowiedz
Ja mogę polecić te: http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje...ux-hmc631/
Odpowiedz
To ja polecę komplecik z którego aktualnie korzystam, również w połączeniu z Xonarem, jak dobrze Pamiętam @Baton skusił się na te słuchawki także

SUPERLUX HD681
ZALMAN ZM-MIC1

mikrofon podczepiamy do kabla od słuchawek na wysokości jaka nam pasuje, gotowe Smile
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
(07.10.2017, 10:05 UTC)Drakkainen napisał(a): To ja polecę komplecik z którego aktualnie korzystam, również w połączeniu z Xonarem, jak dobrze Pamiętam @Baton skusił się na te słuchawki także

SUPERLUX HD681
ZALMAN ZM-MIC1

mikrofon podczepiamy do kabla od słuchawek na wysokości jaka nam pasuje, gotowe Smile

Mam dokładnie taki sam zestaw. Fajnie grają ale drugi raz bym nie kupił. Przy dłuższym siedzeniu uszy się pocą i bolą. Kabel jest za gruby do tego mikrofonu i po którymś razie ta "żabka" pękła. Natomiast jest to zestaw budżetowy i jak za taką cenę to jakość dźwięku jest super Smile.
Odpowiedz
A czy możecie polecić pod względem wielkości alternatywe do słuchawek SteelSeries Flux z pierwszego postu tego wątku?
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
(07.10.2017, 10:26 UTC)Haji-me napisał(a):
(07.10.2017, 10:05 UTC)Drakkainen napisał(a): To ja polecę komplecik z którego aktualnie korzystam, również w połączeniu z Xonarem, jak dobrze Pamiętam @Baton skusił się na te słuchawki także

SUPERLUX HD681
ZALMAN ZM-MIC1

Mam dokładnie taki sam zestaw. Fajnie grają ale drugi raz bym nie kupił. Przy dłuższym siedzeniu uszy się pocą i bolą. Kabel jest za gruby do tego mikrofonu i po którymś razie ta "żabka" pękła. Natomiast jest to zestaw budżetowy i jak za taką cenę to jakość dźwięku jest super Smile.

Dokup welurowe nauszniki, różnica w komforcie spora. Poza tym wersja MK2 ma welury w zestawie ale IMHO to nadal takie zabawkowe muzyczne sluchawki. Zalmana u siebie mam podklejonego od spodu monitora. A ze słuchawek bardziej bym polecił SL 668b lub 330 mają bardziej szczegółowe brzmienie i lepiej ogólnie sprawiają się w graniu niż 681, chyba że ktoś preferuje zamknięte konstrukcję i więcej basu to 660.
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz