Chciałem zapytać czy ktoś z Husarzy używa może czytników ebooków?
Jeżeli tak, to gdyby mógł się podzielić producentem, modelem i wrażeniami byłbym bardzo wdzięczny.
Osobiście rozważam zakup Kindla Paperwhite 3.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Liczba postów: 553
Liczba wątków: 2
Reputacja:
54
Osobiście używam Onyx'a
Model i producent szczerze mówiąc nie mają aż takiego znaczenia
Ważne jest
- ekran dotykowy
- podświetlenie matrycy
- pojemność dysku
nic więcej, moim skromnym zdaniem, to urządzenie nie potrzebuje
Kindle paperwhite polecam. Mam, używam, jest świetny! Innych nie znam, więc nie mogę za bardzo się wypowiedzieć.
A jak w Onyxie z ppi? Porównywałem Kindla z Inkbookami i różnica w jakości liter jest bardzo widoczna
Z ciekawostek, ponieważ muszę kupić kilka książek do pracy naukowej, taniej wyjdzie mi kupić kindla i ebooki niż książki w drukowanej formie
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Liczba postów: 123
Liczba wątków: 7
Reputacja:
23
Platforma:
CMDR: K42X
PocketBook Touch Lux 3 (626) - użytkuję od pół roku, polecam gorąco. Ekran dotykowy + fizyczne przyciski, regulowane podświetlenie, 8GB pamięci, slot na katy microSD, wifi, bardzo dobry czas na baterii (rozładował mi siędopiero po 4 książkach). System bazuje na linuxie, można znaleźć dodatkowe aplikacje albo inne silniki odczytywania plików co w praktyce właściwie znosi ograniczenia typów plików. Ale już domyślnie obsługuję dużo formatów, bardzo dobrze radzi sobie z pdfami (a przynajmniej nie trafiłem jeszcze na takie, których przeglądanie byłoby bardzo uciążliwe nawet z obrazkami, książki kucharskie czy techniczne), ma fajne możliwości sychronizacji biblioteki (można wysyłać ebooki na specjalnie stworzony email, integracja z drop boxem).
Kaz
09.02.2017, 13:27 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.02.2017, 13:35 UTC przez Baton.)
Kindle paperwhite też.
Tyle, że ja po prostu otwieram książkę i czytam, jakbym oczekiwał czegoś więcej to bym poszukał czegoś z podobnym ekranem ale większymi możliwościami (np. nie można sobie zarządzać kolekcjami na kompie, dla mnie poważny minus, można robić jakiś jailbreak i kombinować, ale nie z każdym Kindlem działa i mi sie nie chce grzebać na takim poziomie).
Są też podobne ekrany ale tańsze, Kindle sobie kosztuje w porównaniu do innych.