Zakup czytnika ebooków
Chciałem zapytać czy ktoś z Husarzy używa może czytników ebooków?
Jeżeli tak, to gdyby mógł się podzielić producentem, modelem i wrażeniami byłbym bardzo wdzięczny.

Osobiście rozważam zakup Kindla Paperwhite 3.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Osobiście używam Onyx'a
Model i producent szczerze mówiąc nie mają aż takiego znaczenia
Ważne jest
- ekran dotykowy
- podświetlenie matrycy
- pojemność dysku

nic więcej, moim skromnym zdaniem, to urządzenie nie potrzebuje
Odpowiedz
Kindle paperwhite polecam. Mam, używam, jest świetny! Innych nie znam, więc nie mogę za bardzo się wypowiedzieć.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Promocja walentynkowa: Kindle Paperwhite III o 20 euro taniej w niemieckim Amazonie!

Osobiście używałem Onyxa i dawał radę, ale to było dawno temu i pewnie technologia się sporo zmieniła.
[Obrazek: 50237.png]
Odpowiedz
A jak w Onyxie z ppi? Porównywałem Kindla z Inkbookami i różnica w jakości liter jest bardzo widoczna Smile

Z ciekawostek, ponieważ muszę kupić kilka książek do pracy naukowej, taniej wyjdzie mi kupić kindla i ebooki niż książki w drukowanej formie Biggrin
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Ja używam wiekowego już...

[Obrazek: 41WtSRWclnL.jpg]

... ale nie chce się popsuć, więc nie wymieniam puki co.
Co do obsługi nie mam zastrzeżeń, no może jedno, nie obsługuje formatu .epub (jak chyba wszystkie Kindle?) i trzeba sobie konwertować ewentualne książki. Zresztą nie wiem czy to aż taki problem, bo większość księgarni oferuje pozycje w paru formatach.
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
PocketBook Touch Lux 3 (626) - użytkuję od pół roku, polecam gorąco. Ekran dotykowy + fizyczne przyciski, regulowane podświetlenie, 8GB pamięci, slot na katy microSD, wifi, bardzo dobry czas na baterii (rozładował mi siędopiero po 4 książkach). System bazuje na linuxie, można znaleźć dodatkowe aplikacje albo inne silniki odczytywania plików co w praktyce właściwie znosi ograniczenia typów plików. Ale już domyślnie obsługuję dużo formatów, bardzo dobrze radzi sobie z pdfami (a przynajmniej nie trafiłem jeszcze na takie, których przeglądanie byłoby bardzo uciążliwe nawet z obrazkami, książki kucharskie czy techniczne), ma fajne możliwości sychronizacji biblioteki (można wysyłać ebooki na specjalnie stworzony email, integracja z drop boxem).
Kaz
Odpowiedz
Kindle od kilku lat (różne modele)
Polecam zajrzeć do świata czytników tam znajdziesz recenzje, testy i właściwie wszystko na temat czytników i ebooków.
http://swiatczytnikow.pl/
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Kindle paperwhite też.
Tyle, że ja po prostu otwieram książkę i czytam, jakbym oczekiwał czegoś więcej to bym poszukał czegoś z podobnym ekranem ale większymi możliwościami (np. nie można sobie zarządzać kolekcjami na kompie, dla mnie poważny minus, można robić jakiś jailbreak i kombinować, ale nie z każdym Kindlem działa i mi sie nie chce grzebać na takim poziomie).
Są też podobne ekrany ale tańsze, Kindle sobie kosztuje w porównaniu do innych.
Odpowiedz
Ja długo używałem POCKETBOOK Basic Touch 2 który był ok ale miał jedną wadę - brak podświetlenia ekranu a że w ręce mi wpadł darmowy Paperwhite 2 Biggrin to mam dwa.
Odpowiedz