Ankieta: Jak w skali 1-5 oceniasz zmiany i nowy content z Bety Beyond?
Ankieta jest zamknięta.
1
0%
0 0%
2
5.26%
3 5.26%
3
19.30%
11 19.30%
4
61.40%
35 61.40%
5
14.04%
8 14.04%
Razem 57 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01
(24.01.2018, 06:50 UTC)Baton napisał(a): @Pajk masz w końcu tą tarczę piątkę do cuttera? Bo to chyba ostatni gwizdek żeby sobie zrobić Smile
Nie mam, zrobiłem 1096T, 4T mi brakło.
(24.01.2018, 07:10 UTC)Diox napisał(a): Fajnie by było mieć język polski, eh...
Jak to jest z tymi inżynierami? Obecnie nasze maksymalne poziomy będą miały level 4? Czy to oznacza, że mój golden roll np na FSD grade 5 (+54%) będzie można jeszcze więcej wyżyłować?

Jeśli masz obecnie G5, to możesz go sobie zostawić. Na nowy system możesz przejść w dowolnym momencie - modyfikacja na danym moduly spada wtedy do G4 i musisz zrobić ponownie G5 (tzw. grandfathering).

Wymaksowane G5 w nowym systemie mają być nieco lepsze od obecnych god-rolek. 

Z tego, co pisał Sandro, średnio potrzeba 2.8 rolki, aby przejść na kolejny grade. Zwracam uwagę na słowo "średnio" Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

(24.01.2018, 09:34 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Z tego, co pisał Sandro, średnio potrzeba 2.8 rolki, aby przejść na kolejny grade. Zwracam uwagę na słowo "średnio" Smile

Tylko na moje oko zrobili 5 i nie doszli do końca, tak się patrzyłem i chyba wcale nie będzie mniej pracy a biorąc pod uwagę, że każdy moduł trzeba będzie robić od stopnia 1 to zmiana lepsza dla nowych graczy a gorsza dla tych co już mają, ale w sumie to tak naprawdę problem będą mieli tylko gracze PvP, którzy muszą mieć dużo różnych statków i każdy najlepszy, typowego pilota to nie rusza raczej Smile

Jak było widać, Sandy wiele razy powtarzał, że nic jeszcze nie jest ustalone na 100% więc trzeba brać udział w Beta i pisać na FF jak będziecie widzieli, że coś można zrobić tak żeby gra była przyjemniejsza.

Mnie na przykład magazyn gdzie jest 100 sztuk każdego materiału wydaje się super, ku mojemu zaskoczeniu są eksploratorzy, którzy potrzebują 200 sztuk (tyle mają teraz na przykład niobium) i dla nich taka zmiana to jest problem Biggrin
Szkoda, że wersji PL nie ma Sad
(24.01.2018, 10:43 UTC)DYoda napisał(a): Szkoda, że wersji PL nie ma Sad
Nie? Teraz dopiero poczułem brak Sad
(24.01.2018, 11:21 UTC)Baton napisał(a):
(24.01.2018, 10:43 UTC)DYoda napisał(a): Szkoda, że wersji PL nie ma Sad
Nie? Teraz dopiero poczułem brak Sad

W takim razie wpisywać się tutaj: https://forums.frontier.co.uk/showthread...calisation

Byle grzecznie i po angielsku...
--

Podsumowanie wtorkowego streamu:

GalNet Audio 

Czyli system Text-To-Speech, który pozwoli na odsłuchiwanie galaktycznych wiadomości podczas lotu, bez wchodzenia do menu Galnetu.
  • Galnet Audio będzie można uruchomić jednym kliknięciem na odpowiedni przycisk w prawym panelu.
  • Uruchomi to system audio i wszystkie nowe wiadomości zostaną nam odczytanie po kolei.
  • W samym Galnecie będzie można stworzyć playlistę konkretnych wiadomości do odsłuchu.
  • Galnet Audio wyciszy się w odpowiednich sytuacjach, tak aby nie przeszkadzać lub całkowicie zastopuje w niektóych krytycznych momentach.
  • Po wznowieniu, dana wiadomość/playlista zostanie kontynuowana od miejsca, w którym została przerwana.

Inżynierowie (Engineers)

Sposób w jaki działają Inżynierowie zostanie zmieniony i zostanie oparty o założenie, że proces ten powinien zawsze skutkować poczuciem progresywnej poprawy wyników modyfikacji modułów. 
  • W nowym systemie każde kolejna modyfikacja, zarówno w obrębie tego samego stopnia (1-5), jak i progresji do kolejnego stopnia skutkuje polepszeniem właściwości  modułu. Wszelkie wartości in minus są stałe i pokazane zanim się zaakceptuje daną modyfikację.
  • Efekty eksperymentalne nie są już nakładane losowo. Zamiast tego można je kupić ("płacąc" materiałami) i wybrać, który dokładnie efekt chce się nałożyć.
  • Modyfikacje z przypiętych schematów (po 1 na inżyniera) można teraz nakładać w dowolnym porcie kosmicznym. Po efekty specjalne i nieprzypięte modyfikacje trzeba jednak nadal udać się bezpośrednio do inżyniera
  • Zwiękoszono pojemność magazynu na materiały. Teraz możemy mieć aż do 100 sztuk jednego materiału!
  • Nowe funkcje w UI dotyczące materiałów
  • Materiały mogą być wymieniane u handlarzy (patrz niżej)

Material Broker (handlarz materiałami)

W grze pojawił się nowy Kontakt - Material Broker. Można u niego wymienić materiały systemem barterowym. Pozwoli to na zodobycie trudniej dostępnych materiałów lub takich, których zdobycie wymaga aktywności, w jaką nie chcemy się angażować (np. niszczenie statków handlowych). 
  • Handlarze materiałami są dostępni tylko dla graczy posiadających Horizons.
  • Gracze mogą wymienić 1 materiał na jakiś inny w jednej transakcji.
  • Wymiana jest na zasadzie barteru - kupno za Creditsy nie jest możliwe.
  • Handlarze dzielą się na 3 grupy: surowców, produktów i danych.
  • Każdy z typów handlarzy trudni się wymianą materiałów z danej grupy. Należy ich szukać w systemach z odpowiednim typem ekonomii: Raw Materials (surowce) w systemach Extraction (wydobywcze) i Refinery (rafinerie), Manufactured (produkty) w systemach Industrial (przemysłowe), a Encoded (dane) w systemach High Tech i Military.
  • Oprócz tego system musi mieć stopień bezpieczeńsrwa Mid lub High oraz populację mieszczącą się w widełkach 1.000.000 and 22.000.000.
  • Handlarze materiałami nie będą dostępni w systemach anarchii i bezprawia (anarchy & lawless).
  • Nie pojawią się również w stacjach kontrolowanych przez organizacje kryminalne.
  • Nie będzie ich też na stacjach które są uszkodzone (damaged), w stanie naprawy (under repair) lub w stanie blokady (lockdown).
  • Będzie można na mapie odfiltrować systemy, w których rezydują w promieniu 40 LY od naszej lokacji.
  • Informacja o nich pojawi się też na mapie systemowej w liście usług oferowanych na danej stacji.
  • Będą rozsiani po całej Bańce, pojawią się też w Colonii i w Plejadach.

Dostosowanie systemu COVAS 

System COVAS (Cockpit Voice Assistant) to nowy system w grze, któy pozwoli na dostosowanie głosu komputera pokładowego naszego statku.
  • Pierwszym nowym głosem jest Victor, który będzie dostępny na release Beyond 3.0.
  • COVAS można dostosować w Outfitting > Livery.
  • Dostosowanie COVAS będzie też dostęne dla SRV.
  • Oczywiście obecny komputer pokładowy w postaci Verity będzie nadal dostępny.
  • Frontier podjął współpracę z popularnym HCS Voice Packs w tym obszarze i razem będą dostarczać nam nowych głosów dla naszego komputera. (Należy zauważyć, że chwilowo nie zamierzają dodać głosów celebrytów, dostęnych jako voice packi)
--

Naprawdę się dzieje. Z tego, co przeczytałem, zrozumiałem, że uda się płacąc odpowiednio zrobić wreszcie tarczę 5 do mojego cuttera - @Baton - albo się myliłeś, albo źle zrozumiałem - skoryguj mnie, jak nie mam racji.
Jak tak patrzę na całość zmian w pierwszym poście to... naprawdę sporo tego jest! A to MNIEJSZA z 2 dużych aktualizacji w tym roku! Surprised

Ta większa będzie w 4. kwartale dopiero, ale w międzyczasie oczywiście jeszcze 2x content update, zgodnie z roadmapą sezonu Beyond.
--

Ze streamu jeszcze wychwyciłem opcje że podczas zbierania minerałów z asteroid można zrobić czarną listę minerałów które będą ignorowane przez limpety.