o ile nie jest coś ze mną nie tak to Elite Premonition jest w sklepie...
(28.06.2017, 08:31 UTC)Xeonary napisał(a): Lekturę książek ze świata ED warto zacząć od Reclamation, czy jest jeszcze coś lepszego na początek?

Zbiór krótkich opowiadań, "Tales from the frontier" - miło wspominam, polecam.
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
Całkiem fajnie się czytało, dla mnie lepsza niż Reclamation.
Rzuca światło na to co było i ma kilka ciekawych spoilerów na to co będzie, więc warto przeczytać Smile
Odpowiedz
Pare rozdziałów Premonition za mną ... nadal czekam aż Baton wyskoczy z szafy Biggrin
Odpowiedz
Dzięki za porady, kupiłem sobie "Tales from the Frontier" w sumie chyba najdroższa książka? Tak czy siak fajnie że to community project. Mogliby dorzucać jakieś decale do książek, zawsze byłby smaczek że jest coś do poczytanie i przy okazji do pogrania Wink
Odpowiedz
Właśnie skończyłem, kawał dobrej książki.
Gdybym wiedział wcześniej to co wiem teraz, to nie wiem, czy wspierałbym w evencie Salome Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Na urlopie udało mi się nareszcie znaleźć czas, żeby przeczytać książkę. Ogólnie podobała mi się mniej niż pierwsza część, było kilka niedociągnięć w fabule, czasami wstawki z opisaniem czynności graczy były jakby trochę na siłę i te fragmenty uważam za najsłabsze z całej książki. 

Natomiast wyjaśniło się chyba 99% wydarzeń, które miały miejsce w grze przez ostatnich kilka miesięcy, jeśli nie cały rok. Wszystko nabrało nowego wymiaru i jestem pod wielkim wrażeniem pomysłu na całość, tego, jak FDEV wplótł wydarzenia wymyślone przez Drew w fabułę, którą przygotowali devsi i jak to wszystko trzyma się kupy. 

Jeśli ktoś śledzi wielowątkową linię fabularną Elite, to jest to lektura obowiązkowa!

To chyba pierwszy raz, kiedy coś takiego zostało zrobione w grze komputerowej, co jest kolejnym przykładem na to, jak elastyczną grą jest ED, jeśli chodzi o swobodę rozgrywki i kreowanie contentu przez społeczność. Czapki z głów dla autora i developerów. 

Bardzo się cieszę, że dane nam było wziąć udział w tym projekcie i że jesteśmy uwiecznieni na kartach książki jako frakcja!
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
drew;5883923 napisał(a):Here's the video of Amelia Tyler and Jay Britton (voice actors from the Zurara logs) acting out Chapter 10 of Elite Dangerous Premonition. Salomé meets Patreus. Smile

https://www.youtube.com/watch?v=qxz5Dfcr...e=youtu.be

Cheers,

Drew.

Całkiem nieźle. Chyba łyknę audiobooka, jak wyjdzie Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
ninjad' Smile Miałem nadzieję, że strącą dronę mieczem Smile
Odpowiedz
Masakra, 4 liga gry aktorskiej. Może piąta. Nie, czwarta to był ten debilny program sylwestrowy w Łódzkiej Filharmonii udający West End, piąta to jest superdebilny spektakl z udziałem utytego Lubaszenki w Teatrze Nowym, to będzie szósta liga.
Odpowiedz
(03.09.2017, 19:34 UTC)Pajk napisał(a): Masakra, 4 liga gry aktorskiej. Może piąta. Nie, czwarta to był ten debilny program sylwestrowy w Łódzkiej Filharmonii udający West End, piąta to jest superdebilny spektakl z udziałem utytego Lubaszenki w Teatrze Nowym, to będzie szósta liga.

Ja się zrobiłem dużo mniej krytyczny jak zacząłem nagrywać różne rzeczy do Galnetu i coś co się wydawało dość banalne się okazało bardzo trudne. W porównaniu ze mną to oni są mistrzowie świata Smile
Odpowiedz