HIP 19026 baza obcych(spojlery)
Okolo 500lySmile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(28.06.2017, 13:24 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Okolo 500lySmile

Podziekowal Smile
Odpowiedz
Tak patrzę na ten spektogram i kminię. Ostatnio jak mieliśmy do czynienia ze spectogramem to te symbole z kresek to był chyba kod ósemkowy bo binarnie potrzeba jedynie trzech symboli by zakodować liczbę od 1-8. Zatem czytając od lewej mamy 1, 2, 3. Czyli najpierw powinniśmy się kierować UA potem UL potem UP. 

O ile co do powyższego nie mam wątpliwiści to od teraz zgaduję.
Wiem że UP wskazywał i tranamitował na Merope. Ktoś może sprawdzić czy ten system przy rysunku UP to faktycznie Merope?
UA też znajdowaliśmy w jakimś tam promieniu od Merope. Zatem lewy diagram to może mapa galaktyki z zaznaczonymi kluczowymi systemami?
Pytanie jak interpretować UL?

Tyle ode mnie.

Dla referencji:

Edit

Inna sprawa że rysunek po lewej to może być jakaś molekuła jak wcześniej. Albo kilka pierwiastków, może skład atmosfery? Wtedy naprowadziło to ludzi na światy z amoniakową atmosferą. Jest tu ktoś oblatany w chemii?
Odpowiedz
(28.06.2017, 13:41 UTC)ShinzoSin napisał(a): Tak patrzę na ten spektogram i kminię. Ostatnio jak mieliśmy do czynienia ze spectogramem to te symbole z kresek to był chyba kod ósemkowy bo binarnie potrzeba jedynie trzech symboli by zakodować liczbę od 1-8. Zatem czytając od lewej mamy 1, 2, 3. Czyli najpierw powinniśmy się kierować UA potem UL potem UP. 

O ile co do powyższego nie mam wątpliwiści to od teraz zgaduję.
Wiem że UP wskazywał i tranamitował na Merope. Ktoś może sprawdzić czy ten system przy rysunku UP to faktycznie Merope?
UA też znajdowaliśmy w jakimś tam promieniu od Merope. Zatem lewy diagram to może mapa galaktyki z zaznaczonymi kluczowymi systemami?
Pytanie jak interpretować UL?

Tyle ode mnie.

Dla referencji:

Edit

Inna sprawa że rysunek po lewej to może być jakaś molekuła jak wcześniej. Albo kilka pierwiastków, może skład atmosfery? Wtedy napriowadziło to ludzi na światy z amoniakową atmosferą. Jest tu ktoś oblatany w chemii?

Nie sądzę nie wygląda jak atom żadnego pierwiastka
Ten z prawej to mogłyby być fluor ,ale nie zgadza się liczba elektronów walencyjnych
Odpowiedz
System z lewej to na 100% Merope, a wskazuje na niego UA, a nie UP - sprawdź na mapie Smile I ten symbol po lewej to ewidnentnie UA.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Mi to przypomina chemię z liceum. Elektrony walencyjne itd. Jednak zbyt dawno to było żebym potrafił powiedzieć coś konkretniejszego. To że rysunek jest na temat składu atmosfery może wskazywać ta linia tuż nad powierzchnią centralnego koła  Wszak UA skanowały w poszukiwaniu czegoś konkretnego.

Edit
Aha Mathias. Na rysunku owszem UA wskazuje na diagram po lewej. Skoro to Merope to spoko.
Mi chodziło o to że w przestrzeni jak złapałeś UP i ustawiłeś się pomiędzy nim a Merope to przechwytywałeś transmisję. Stąd moja konkluzja że UP wskazywał na Merope.
Odpowiedz
(28.06.2017, 14:19 UTC)ShinzoSin napisał(a): Mi to przypomina chemię z liceum. Elektrony walencyjne itd. Jednak zbyt dawno to było żebym potrafił powiedzieć coś konkretniejszego. To że rysunek jeat na temat składu atmosfwry może wskazywać ta linia tuż nad powierzchnią centralnego koła  Wszak UA skabowały w poszukuwaniu czegoś konkretnego.

To z prawej ma w sumie 9 elektronów, 9 ma fluor,ale fluor leży w 17 grupie więc ma 7 elektronów walencyjnych  , a na rysunku jest jeden .poza tym nie zgadza się ilość powłok elektronowych ani ilość elektronów na pojedynczych warstwach.
To na pewno nie jest żaden pierwiastek
Odpowiedz
Ok ślepy zaułek. Skoro to przypomina system Merope to zagadka rozwiązana. Niepotrzebnie namieszałem :p
Odpowiedz
Jeszcze co do dzisiaj to gdzie się zbieramy?
Odpowiedz
ten z prawej przypomina troche to:

[Obrazek: 1830048e5cf7045e4642e7a5f9c99257--solar-...rpress.jpg]
Odpowiedz