Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie
Przed wyruszeniem do Mojego Ziemniaka.
39. SYSTEM: Colonia -- BODY: 2 a -- COORD: 61.74 / 38.54 -- TYPE: Iron Magma
Odpowiedz
Tym razem dziewiczy grunt. Powoli bo powoli, nie przykładam się szczerze mówiąc do szukania za bardzo, na razie skupiam się na pokonywaniu odległości aż dolecę do bardziej zagęszczonych regionów (nie spodziewałem się, że podróż przez Sagitarius Gap wyżej nad płaszczyzną galaktyki będzie taka uciążliwa - strasznie mało tu gwiazd).

Niestety kiepski krajobraz, nie widać z tego kanionu ani giganta wokół którego krąży planeta, ani jej brata, a i gwiazda jest praktycznie w zenicie w dodatku zsynchronizowana więc nawet cieni nie rzuca. Ale całkiem spore poletko się udało znaleźć.

System: Phylucs CC-O c22-0
Planeta: 1 B

Koordynaty: 52.9690 / 48.6024
Wulkanizm: Water Gaysers

Kolor jak podejrzewam od siarki.
Kaz
Odpowiedz
Tak tylko przed snem wrzucę na zakończenie wycieczki Smile

Odpowiedz
Ja... @Baton, Ty to masz oko operatora Smile
Odpowiedz
40. SYSTEM: Phroi Blou OJ-Q e5-574 -- BODY: A 1 a -- COORD: -31.09 / 102.63 -- TYPE: Silicate Vapour Geysers

System w środku nowo odkrytej mgławicy. Jedyny księżyc z wulkanizmem i do tego "Minor". 40 przelotów zanim trafiłem na obłoki pary.

Odpowiedz
Miałem już nie szukać... ale po Laveconie ciężko porzucić Smile

Eol Prou KW-L c8-32 4A 18.26 73.82
[Obrazek: jdwNNQn.jpg]
Odpowiedz
(26.06.2017, 10:20 UTC)Baton napisał(a): Miałem już nie szukać... ale po Laveconie ciężko porzucić Smile

Eol Prou KW-L c8-32 4A 18.26 73.82

Rzuć jakieś info co się dowiedziałeś. Ile jest miejscówek przy minor a ile przy major? Czy ich liczba rośnie wraz z wielkością planety? Czy są losowo rozrzucane czy tak jak kombinujemy po kanionach? Czy są inne rodzaje żywca poza drzewkami i grzybkami? itp.
Odpowiedz
Pytałem się Brookesa i dowiedziałem się tylko jak ma na imię ten co to ustawiał i że mam męczyć Eda, żeby tamtego zapytał Smile Generalnie nikt tam nic nie wiedział, więc nie umieli mi odpowiedzieć, czego się spodziewałem. Zapytany o żywca powiedział, że nie sądzi, żeby występował tylko na wulkanicznych, ale nie był pewny i sugerował to co powyżej Smile
Odpowiedz
(26.06.2017, 12:03 UTC)Baton napisał(a): Pytałem się Brookesa i dowiedziałem się tylko jak ma na imię ten co to ustawiał i że mam męczyć Eda, żeby tamtego zapytał Smile Generalnie nikt tam nic nie wiedział, więc nie umieli mi odpowiedzieć, czego się spodziewałem. Zapytany o żywca powiedział, że nie sądzi, żeby występował tylko na wulkanicznych, ale nie był pewny i sugerował to co powyżej Smile

Będzie się trzeba kiedyś zmusić do skanowania planet bez wulkanizmu Confused

---

41. SYSTEM: Prae Flyuae AI-B c1-330 -- BODY: 6 b -- COORD: 14.52 / -44.7 -- TYPE: Nitrogen Magma

Ostatni rodzaj wulkanizmu jaki mi brakował w kolekcji.

Odpowiedz
Na to czy liczba rośnie wraz z wielkością planety to mogę sam powiedzieć, że na pewno tak, bo skoro wczoraj w jakieś dwie godziny znalazłem dwa miejsca na księżycu o promieniu 2000km to tam musi być tych gejzerów masa, ja tam szukam dość byle jak, bez żadnych systemów, więc nie ma siły, żeby ich nie było bardzo dużo.
Odpowiedz