03.05.2017, 21:44 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.05.2017, 21:48 UTC przez Azorus.)
Gwiazdy z jakich można tankować:
B-edziesz F-uel O-garnial A-lbo M-ożesz G-orzko K-ończyć
czyli gwiazdy B,F,O,A,M,G,K
Mam nadzieję, że to zdanie po Polsku ułatwi wam zapamiętanie tych gwiazd,
03.05.2017, 21:49 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.05.2017, 21:51 UTC przez Baton.)
Fuel nie jest po polsku, do poprawki  w sumie to możemy pójść za ciosem i zrobić konkurs?
03.05.2017, 21:54 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.05.2017, 22:20 UTC przez Azorus.
Powód edycji: Mała widoczność , brak "O"
)
(03.05.2017, 21:49 UTC)Baton napisał(a): Fuel nie jest po polsku, do poprawki w sumie to możemy pójść za ciosem i zrobić konkurs?
jak dla mnie bomba pomysł
Można też wierszem z pierwszych liter...
Kiedy lecisz Sobie w kosmosie
Mijając gwiazdy ciągle dłubiesz w nosie
Będziesz miał problem mój drogi kolego
Gdyż wnet paliwa Ci zabraknie cennego
A wtedy dryfować będziesz bezwładnie
Fujary rola tobie przypadnie.
Ogarnij więc się mój przyjacielu, a pierwsze litery doprowadzą Cię do Celu.
Liczba postów: 239
Liczba wątków: 2
CMDR: Haueck
eee tam, i tak nic nie przebije KGB FOAM
Mnie tam łatwiej zapamiętać te gwiazdy z których nie zatankujemy: L, T, TT, Y + Neutronówki i Karły...
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier
To może cos w tym stylu Troche do rymu...
O-gniste G-azy F-uelscoopem A-kumuluj, B-ądź K-ursem M-anipuluj
Ja też już mam KGB FOAM wyryte w szlejach, ale można by coś pomyśleć po polsku, tylko to musi być coś podobnego, bo nikt nie zapamięta Gosia Asia Kasia Basia Frania Ola Mania ani tym bardziej o ognistych gazach
Wystarczy zapamiętać, że najzimniejszą gwiazdą, z której da się zatankować jest typ M. Filtr wg typu gwiazdy na mapie jest ułożony wg typu widmowego, a więc (w uproszczeniu) od najcieplejszej do najzimniejszej. Wystarczy zaznaczyć wszystko do M i mamy scoopowalne gwiazdy
Oh Be A Fine Girl, Kiss Me - to jest nie tylko oznaczenie gwiazd, ale również ułożone wg typu widmowego: OBAFGKM.
(04.05.2017, 08:35 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Wystarczy zapamiętać, że najzimniejszą gwiazdą, z której da się zatankować jest typ M.
Boss, nie kumasz pojęcia zabawy w ułożenie jakiegoś chwytliwego skrótu do zastąpienia tych angielsko-radzieckich bełkotów
Liczba postów: 207
Liczba wątków: 6
Reputacja:
16
Platforma:
CMDR: Zakrecony Termos
(04.05.2017, 08:12 UTC)Drakkainen napisał(a): Mnie tam łatwiej zapamiętać te gwiazdy z których nie zatankujemy: L, T, TT, Y + Neutronówki i Karły... 
Tak między nami to słońce jest karłem typu G2 jak i większość gwiazd z których można tankować, więc pewnie chodziło o białe karły ale to pokazuje że o tankowaniu nie decyduje sam typ gwiazdowy ale typ plus ciąg gwiazdowy ( obecność wodoru w atmosferze )
Pozdrawiam
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
|