![]() |
|
Fuelscoop - Gwiazdy do tankowań - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: Fuelscoop - Gwiazdy do tankowań (/showthread.php?tid=3033) |
Fuelscoop - Gwiazdy do tankowań - Azorus - 03.05.2017 Gwiazdy z jakich można tankować: B-edziesz F-uel O-garnial A-lbo M-ożesz G-orzko K-ończyć czyli gwiazdy B,F,O,A,M,G,K Mam nadzieję, że to zdanie po Polsku ułatwi wam zapamiętanie tych gwiazd, RE: Fuelscoop - Gwiazdy do tankowań - Baton - 03.05.2017 Fuel nie jest po polsku, do poprawki w sumie to możemy pójść za ciosem i zrobić konkurs?
RE: Fuelscoop - Gwiazdy do tankowań - Azorus - 03.05.2017 (03.05.2017, 21:49 UTC)Baton napisał(a): Fuel nie jest po polsku, do poprawki jak dla mnie bomba pomysł ![]() Można też wierszem z pierwszych liter... Kiedy lecisz Sobie w kosmosie Mijając gwiazdy ciągle dłubiesz w nosie Będziesz miał problem mój drogi kolego Gdyż wnet paliwa Ci zabraknie cennego A wtedy dryfować będziesz bezwładnie Fujary rola tobie przypadnie. Ogarnij więc się mój przyjacielu, a pierwsze litery doprowadzą Cię do Celu. RE: Fuelscoop - Gwiazdy do tankowań - Haueck - 04.05.2017 eee tam, i tak nic nie przebije KGB FOAM
RE: Fuelscoop - Gwiazdy do tankowań - Drakkainen - 04.05.2017 Mnie tam łatwiej zapamiętać te gwiazdy z których nie zatankujemy: L, T, TT, Y + Neutronówki i Karły...
RE: Fuelscoop - Gwiazdy do tankowań - Azorus - 04.05.2017 To może cos w tym stylu Troche do rymu... O-gniste G-azy F-uelscoopem A-kumuluj, B-ądź K-ursem M-anipuluj RE: Fuelscoop - Gwiazdy do tankowań - Baton - 04.05.2017 Ja też już mam KGB FOAM wyryte w szlejach, ale można by coś pomyśleć po polsku, tylko to musi być coś podobnego, bo nikt nie zapamięta Gosia Asia Kasia Basia Frania Ola Mania ani tym bardziej o ognistych gazach
RE: Fuelscoop - Gwiazdy do tankowań - Mathias Shallowgrave - 04.05.2017 Wystarczy zapamiętać, że najzimniejszą gwiazdą, z której da się zatankować jest typ M. Filtr wg typu gwiazdy na mapie jest ułożony wg typu widmowego, a więc (w uproszczeniu) od najcieplejszej do najzimniejszej. Wystarczy zaznaczyć wszystko do M i mamy scoopowalne gwiazdy ![]() Oh Be A Fine Girl, Kiss Me - to jest nie tylko oznaczenie gwiazd, ale również ułożone wg typu widmowego: OBAFGKM. RE: Fuelscoop - Gwiazdy do tankowań - Baton - 04.05.2017 (04.05.2017, 08:35 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Wystarczy zapamiętać, że najzimniejszą gwiazdą, z której da się zatankować jest typ M. Boss, nie kumasz pojęcia zabawy w ułożenie jakiegoś chwytliwego skrótu do zastąpienia tych angielsko-radzieckich bełkotów
RE: Fuelscoop - Gwiazdy do tankowań - Zakrecony Termos - 04.05.2017 (04.05.2017, 08:12 UTC)Drakkainen napisał(a): Mnie tam łatwiej zapamiętać te gwiazdy z których nie zatankujemy: L, T, TT, Y + Neutronówki i Karły... Tak między nami to słońce jest karłem typu G2 jak i większość gwiazd z których można tankować, więc pewnie chodziło o białe karły ale to pokazuje że o tankowaniu nie decyduje sam typ gwiazdowy ale typ plus ciąg gwiazdowy ( obecność wodoru w atmosferze ) Pozdrawiam |