Obecne zarobki na eksploracji. Poleciałem w poniedziałek 17. popołudniu na trasę - Bańka - Dumbbell Nebula - Zurara - Heart Nebula. W sumie jest pięć dobrych wieczorów z okładem. Dziś sprzedając dane w bazie asteroidów mam 66 milionów za dane. Skanowałem zawsze główną gwiazdę i każdy wodny, ziemiopodobny jaki trafiłem, więcej niż pół nieodkrytych, starałem się latać po dziewiczych terenach.
Więc w końcu eksploracja nadaje się do robienia pieniędzy, ale daleko jej jeszcze do "natrzepania kasy na anakondę w 3 wieczory" jak to ktoś panikował
Liczba postów: 1,074
Liczba wątków: 58
Trzeba dla Tadka zrobić zrzutkę aby FD zrobiło skórkę w Jaszczury
Nowy cennik za eksplorację - właśnie kończę porządkować mapy rejonów Husarii (no dobra, nie chodzi o porządki, a o wygranie dziary w konkursie), nie miałem map systemu HIP 110115, no to poleciałem, zeskanowałem i sprzedałem:
planeta A1 - terraforming candidate - ok. 400 kcr
planeta A2 - j.w.
(23.04.2017, 17:35 UTC)Pajk napisał(a): Nowy cennik za eksplorację - właśnie kończę porządkować mapy rejonów Husarii (no dobra, nie chodzi o porządki, a o wygranie dziary w konkursie), nie miałem map systemu HIP 110115, no to poleciałem, zeskanowałem i sprzedałem:
planeta A1 - terraforming candidate - ok. 400 kcr
planeta A2 - j.w.
Yo, EDDiscovery Ci teraz pokazuje ile co jest warte:
23.04.2017, 18:01 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.04.2017, 18:01 UTC przez Pajk.)
O, nie wiedziałem tego, ale zwrócić uwagę chciałem kolegom odkrywcom, że to są zwykłe high metale, nawet nie waterworldy, nie wspominając o eartlike'ach.
Liczba postów: 239
Liczba wątków: 2
CMDR: Haueck
(23.04.2017, 17:50 UTC)Baton napisał(a): Yo, EDDiscovery Ci teraz pokazuje ile co jest warte:
![[Obrazek: kSMgKnV.png]](http://i.imgur.com/kSMgKnV.png)
Wciąż są to wartości takie +/-, pewnie jeszcze dane zbierają i z następną wersją będą już 'odpowiedniejsze'.
(23.04.2017, 18:01 UTC)Pajk napisał(a): O, nie wiedziałem tego, ale zwrócić uwagę chciałem kolegom odkrywcom, że to są zwykłe high metale, nawet nie waterworldy, nie wspominając o eartlike'ach.
Ziemiopodobny teraz 600k, wodny 300k, wodny terraformowalny 600k, high metal 30k, high metal terraformowalny 300k (w przybliżeniu)
Plus 50% bonusu oczywiście jak jesteś pierwszym odkrywcą, czyli za dziewiczego ziemniaka czy amoniaka dostajesz milion
Liczba postów: 2,059
Liczba wątków: 15
Reputacja:
243
Platforma:
CMDR: Calvarian
"Farmed salt from the community for usage later." xD
Problem z mapą był dla rozdzielczości innych niż 1920, cholera że sam na to nie wpadłem :/
|