Liczba postów: 89
Liczba wątków: 1
Reputacja:
9
(10.04.2017, 09:33 UTC)Baton napisał(a): Gratuluje odwagi Zgadzam sie ze zdaniem poprzednikow, zwlaszcza Hetmana, brak pierwszego planu 
Dzięki wszystkim poprzednikom, za porady. Faktycznie, nadźgałem ostro na tym ujęciu. 
Jednak co za dużo to niezdrowo. Chciałem umieścić chyba wszystko co się da, a przecież nie o to chodzi.
No nic, będę próbował dalej. 
Pozdrawiam.
Liczba postów: 377
Liczba wątków: 19
Reputacja:
38
Platforma:
CMDR: CMDR's NAME:
Kris750PL (PC)
SpaceEmpiria (PS4)
10.04.2017, 14:42 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.04.2017, 14:45 UTC przez kris750PL.)
(10.04.2017, 10:49 UTC),Haji-me napisał(a): Yautja 3 słowa - nic nie widać 
nie no dobry screenshot,
widać widać
p.s. o takie coś właśnie chodzi...
Liczba postów: 89
Liczba wątków: 1
Reputacja:
9
Tym razem dla odmiany, oszczędne zdjęcie.
Liczba postów: 366
Liczba wątków: 9
10.04.2017, 20:48 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.04.2017, 20:50 UTC przez Wołodyjowski.)
To ja pochwalę się moją starą fotką Venus.
![[Obrazek: asNYJ4n.jpg]](http://i.imgur.com/asNYJ4n.jpg)
Zauważ jak bardzo pomaga skierowanie kadłuba w stronę światła oraz thrustery.
Tutaj kolejna fotka, te 2 dodatkowe gwiazdy to są heat sinki. Nie mogłem odpalić silników bo by mi "gwiazdy" uciekły.
(10.04.2017, 20:48 UTC)Wołodyjowski napisał(a): To ja pochwalę się moją starą fotką Venus.
IMHO z pierwszą fotką jest taki problem, że nie oddycha na dole. Zauważyłem, że wiele osób takie zdjęcia robi, a moim zdaniem to nie jest dobre kadrowanie. Na dole przy silnikach i wydechu brakuje miejsca, część wydechu jest wręcz ucięta. Statek na drugim zdjęciu umieszczony jest o wiele lepiej - gdybyś dał thrust na jakieś 15-20%, byłoby idealnie.
Tego typu zdjęcia z panoramą potrzebują naturalnej ramki, której rolę bardzo dobrze spełnia czerń kosmosu.
(10.04.2017, 22:30 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): (10.04.2017, 20:48 UTC)Wołodyjowski napisał(a): To ja pochwalę się moją starą fotką Venus.
IMHO z pierwszą fotką jest taki problem, że nie oddycha na dole. Zauważyłem, że wiele osób takie zdjęcia robi, a moim zdaniem to nie jest dobre kadrowanie. Na dole przy silnikach i wydechu brakuje miejsca, część wydechu jest wręcz ucięta. Statek na drugim zdjęciu umieszczony jest o wiele lepiej - gdybyś dał thrust na jakieś 15-20%, byłoby idealnie.
Tego typu zdjęcia z panoramą potrzebują naturalnej ramki, której rolę bardzo dobrze spełnia czerń kosmosu.
Cytat:Tutaj kolejna fotka, te 2 dodatkowe gwiazdy to są heat sinki. Nie mogłem odpalić silników bo by mi "gwiazdy" uciekły.
11.04.2017, 06:22 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.04.2017, 06:25 UTC przez Baton.)
(10.04.2017, 22:30 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): (10.04.2017, 20:48 UTC)Wołodyjowski napisał(a): To ja pochwalę się moją starą fotką Venus.
IMHO z pierwszą fotką jest taki problem, że nie oddycha na dole.
Dokładnie, ja na nic co ma tak mocno obcięte kawałki to nie głosuję, wystarczyło dać kamerę ciut niżej, żeby objęła statek i płomienie odrzutu w całości. Dodatkowo jakoś tak wszystko po pionowej lini na środku, nie do końca wiem co artysta chciał powiedzieć przez to, w tym konkretnym przypadku jakoś się nie do końca sprawdza moim zdaniem.
(10.04.2017, 19:37 UTC)Zetarus napisał(a): Tym razem dla odmiany, oszczędne zdjęcie. 
To jest zdjęcie które ma poprawną kompozycję tylko nic ciekawego nie pokazuje i jest za ciemne, ( zaczynam się zastanawiać czy nie jesteś znanym fotografem i sobie robisz jaja z nas )
Liczba postów: 922
Liczba wątków: 7
Reputacja:
106
Platforma:
CMDR: Pueblo
RSI Handle: Puebl0
Elita jest o tyle specyficzna, ze czesto przy robieniu screenshotow 'mniej znaczy wiecej'
jak na przyklad tutaj:
Albo tutaj:
Ale najwazniejsze juz chlopaki napisali, musisz wiedziec co chcesz pokazac, a jesli za duzy burdel na zdjeciu, blur przychodzi z pomoca (zwlaszcza teraz, gdzie 2.3 ma nowa kamere)
To jak to podoba się profesjonalistom?
(11.04.2017, 11:29 UTC)Wołodyjowski napisał(a): To jak to podoba się profesjonalistom? 
Nie wiem jak profesjonaliści, dla mnie łazik jest ustawiony świetnie żeby oglądać coś wspaniałego, a tam takie małe zapyziałe słońce, więc jestem rozczarowany, powinno tam być coś dużo ciekawszego, albo wielkie słońce, albo coś znaczącego z pierścieniami
|