10.03.2017, 15:08 UTC
Moją gotówkę mogą zabrać
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
|
Mass Effect : Andromeda
|
|
10.03.2017, 15:08 UTC
Moją gotówkę mogą zabrać
10.03.2017, 15:31 UTC
Nice! Ale ja i tak poczekam, aż spatchują
. Proszę więc - bez spojlerów na forum
11.03.2017, 12:24 UTC
Mamy 2017 rok, a twarze w grach Bioware nadal wyglądają jakby się z Pixara urwały, a nie z realistycznie wyglądającej gry. Zwłaszcza facjata głównej bohaterki to jakiś żart, kto to w ogóle zatwierdził? Poza tym z trailerów wynika, że nowy ME będzie o wiele bardziej podobny do trójki, niż do jedynki i ta cała eksploracja oraz wielkie, otwarte tereny to pic na wodę. Zapowiada się na korytarze, które tylko będą miały udawać obszerny świat, ponadto kolejne uproszczenie - brak podziału na klasy, czyli każdy może być ekspertem w każdej dziedzinie, fuj. Czyli pomimo tego, że na początku miałem jakieś nadzieje, mówię "meh" i poczekam ten rok, aż gra będzie kosztowała 20 zł, wtedy wypróbuję.
11.03.2017, 12:44 UTC
Mogli pójść w stronę Wiedźmina 3. Nawet Gothic 1-3 miały otwarty świat
![]() Oni chyba idą drogą CoDów. Prowadzić korytarzem i mamić cutscenkami ![]() Może się jeszcze wybronić fabułą.
11.03.2017, 13:02 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.03.2017, 13:03 UTC przez Fenyl de Lechia.)
Widzieliście gameplay? To jest ten sam silnik i ten sam zamysł co w DA:I - będą planety, na których będzie otwarta przestrzeń, po której będziesz mógł się dowolnie poruszać
11.03.2017, 18:36 UTC
Mam pytania do doświadczonych graczy serii Mass Effect. Nigdy nie grałem w tą grę. Chciałbym kupić Andromedę, ale nie wiem czy będę wiedział o co w niej chodzi? Czy wątki są rozwijane na przestrzeni całej serii? Przeczytanie obszernych recenzji/obejrzenie gameplay'ów pomoże ( i czy wystarczy) w poznaniu poprzednich odsłon? Czy najlepiej kupić i przejść wszystkie części od początku (tu niestety minus - brak czasu)?
11.03.2017, 19:22 UTC
Z tego co wiem to Andromeda dzieli nazwe i swiat z poprzednimi. Nie grajac w nie nic nie stracisz. Poza nie graniem w poprzednie czesci. Polecam zagrac w poprzednie czesci
11.03.2017, 20:01 UTC
(11.03.2017, 13:02 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Widzieliście gameplay? To jest ten sam silnik i ten sam zamysł co w DA:I - będą planety, na których będzie otwarta przestrzeń, po której będziesz mógł się dowolnie poruszać I właśnie o to chodzi - w DA:I ten niby otwarty świat był tak naprawdę bardzo biedny i służył tylko jako miejsce do wypchania nim znajdziek wszelakiej maści.
12.03.2017, 23:43 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.03.2017, 23:59 UTC przez TeddyPanda.)
(11.03.2017, 18:36 UTC)RybaPonadKilo napisał(a): Mam pytania do doświadczonych graczy serii Mass Effect. Nigdy nie grałem w tą grę. Chciałbym kupić Andromedę, ale nie wiem czy będę wiedział o co w niej chodzi? Czy wątki są rozwijane na przestrzeni całej serii? Przeczytanie obszernych recenzji/obejrzenie gameplay'ów pomoże ( i czy wystarczy) w poznaniu poprzednich odsłon? Czy najlepiej kupić i przejść wszystkie części od początku (tu niestety minus - brak czasu)? Nic nie tracisz, obejrzałem sobie początek gry i tam nawet słowa o przekaźnikach masy nie ma, żeby nie dawać nowym w uniwersum zbędnych elementów lore, które w Andromedzie są zupełnie niepotrzebne. Smaczki dla fanów się pojawią, ale świeżak nic nie straci. Co do reszty, kiedyś ME miało klimat starego Star Treka, czy nawet gwiezdnych wojen a teraz to wygląda jak jakiś tani film Michaela Baya dla nastolatków ze sztampowymi tekstami z Avengersów w stylu " Nie potrzebuję armi mam edit - żeby nie było, to lubię avengersów
13.03.2017, 07:36 UTC
Dokładnie tak jak pisze Teddy.
Poczekajmy czy gra się wybroni klimatem i fabułą bez zachwytu na podstawie kilku kolorowych scenek. Ile to razy najlepsze momenty hollywoodzkich filmów były zawarte w trailerze a film później okazywał się przeciętny? Ile to osób chwaliło silnik 1.2 TSI po opisach katalogowych, do momentu aż przyszło im naprawiać sprężarkę? Opanujcie swój hype Początki NMS i The Division nic nie nauczyły?
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Mass Effect Trylogy - pytanie | Tirith_PL | 35 | 38,345 |
04.11.2018, 17:45 UTC Ostatni post: Yautja |
|