08.12.2016, 08:17 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.12.2016, 08:17 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
W sumie racja. Minusem jest brak room scale, czyli swobodnego chodzenia po wirtualnym świecie, ale jak masz małą przestrzeń, to w zasadzie nie ma znaczenia.
Tak czy siak, zbaczamy z tematu.
Nie zbaczamy, rozmawiamy o wyborze dostępnych programów na platformy co jest bardzo ważnym kryterium wyboru dla mnie (miejsce na room scale mam, ale z innych przyczyn dla mnie to nie jest istotne, raczej mało będę używał)
Liczba postów: 2,059
Liczba wątków: 15
Reputacja:
243
Platforma:
CMDR: Calvarian
A co z inwigilacją przez ocullusa?
Liczba postów: 452
Liczba wątków: 4
Reputacja:
34
Wspoltworca Oculus Rift popiera Trumpa - potraktuj to jako zalete/wade przy podejmowaniu decyzji o zakupie. Do tego Crytek aktualnie w pierwszej kolejnosci tworzy na Rifta, to tez mozna wziac pod uwage. Na niekorzysc Rifta przemawia fakt, ze mial byc platforma otwarta, ale pozniej zaczeto sie z tego wycofywac, bo ekskluziwy maja lepiej napedzac sprzedaz.
Panowie, następny post z offtopem zakończy się warnem.
Może odkopię swoje oryginalne pytanie, wiem, że kilka osób ma tu OR.
Na jakie gry ze sklepu Oculusa wydalibyście dziś £100 ?
Liczba postów: 1,283
Liczba wątków: 47
Reputacja:
115
Platforma:
CMDR: Yata_PL
10.12.2016, 07:47 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.12.2016, 08:49 UTC przez Yata_PL.)
(08.12.2016, 09:25 UTC)Baton napisał(a): Może odkopię swoje oryginalne pytanie, wiem, że kilka osób ma tu OR.
Na jakie gry ze sklepu Oculusa wydalibyście dziś £100 ?
Ja nie mam oculusa ale wydalem tam nie raz kasę, ostatni raz na EVE Valkyrie (co bylo bledem i nie dlatego ze to slaba gra ale tydzien pozniej ukazala sie wersja dla Vive a ja spędziłem niemile 2 godziny grzebiac w menu gry ruchem glowy aby bindowac x52 , te rozwiazanie Oculusa jest slabe ) smialo tez moge polecic Asseto Corse ale wiem ze Ty scigalek nie lubisz. Najwiecej godzin to chyba ostanio przesiedzialem w darmowym Lucky Tale, moge tez ja polecic dzieciom i matkom tychże.
Radze tez przed decyzja zapoznac sie z watkami na forum frontiera - " rift color banding" Ludzie posiadajacy obecnie oba rozwiazania do grania w ED wybieraja.... nie zgadniesz. Pozatym zamiast wpisac w wyszukiwarke steama literki VR gdzie wyskocza ci gry na oculusa i viva oraz crossplatformowe to wolisz poraz kolejny siac zamęt. 99% gier z steam pokrywa sie z grami widniejacymi na Oculus Store i Viveport. Podawalem Ci tez w innym watku pokazna ilosc tytułow AA i Aaa podwazajac twoje twierdzenie ze nie ma gier w ktore mozna pograc dluzej niz 2h . Na podstawie tego smiem watpic w Twoje szczere intencje rozmowy o grach VR i pochylam sie ku tezie ze jest to kij w mrowisko
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 7
10.12.2016, 10:34 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.12.2016, 11:27 UTC przez Baton.)
(10.12.2016, 07:47 UTC)Yata_PL napisał(a): Na podstawie tego smiem watpic w Twoje szczere intencje rozmowy o grach VR i pochylam sie ku tezie ze jest to kij w mrowisko 
:*
Nigdzie nie pisałem, że nie ma gier w które można pograć dłużej niż 2 godziny, wymyśliłeś to sobie, ja się poważnie pytałem w co grasz, żeby podjąć świadomą decyzję. Twoja lista w moim przypadku się nie sprawdza, bo ja nie pogram w coś takiego jak Serious Sam, wydanie 4k PLN na to żebym stał i strzelał w lecące na mnie potwory to dla mnie mocna przesada, ale mam już swoje lata i moje gusta się zmieniły ostatnio poważnie, więc to nie chodzi o to, że krytykuje Twoje wybory, po prostu u mnie to nie zadziała, ale chciałem zobaczyć co inni używają.
Dlatego też głównie zacząłem od zakupu Oculusa, wiem, że do 30 dni go mogę oddać, co bez wahania zrobię jeśli się okaże, że nie ma software'u który mnie wciągnie. Mam nadzieję, że to będzie Elita, podczas ostatnich jazd po księżycach poszukując gejzerów cały czas miałem świadomość jak dużo lepiej to będzie wyglądać w VR, może się nie zawiodę. Ale nie będę trzymał na siłę, jeśli się okaże kiepskie.
Liczba postów: 1,283
Liczba wątków: 47
Reputacja:
115
Platforma:
CMDR: Yata_PL
10.12.2016, 14:53 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.12.2016, 14:53 UTC przez Yata_PL.)
(10.12.2016, 10:34 UTC)Baton napisał(a): (10.12.2016, 07:47 UTC)Yata_PL napisał(a): Na podstawie tego smiem watpic w Twoje szczere intencje rozmowy o grach VR i pochylam sie ku tezie ze jest to kij w mrowisko 
Nigdzie nie pisałem, że nie ma gier w które można pograć dłużej niż 2 godziny, wymyśliłeś to sobie, ja się poważnie pytałem w co grasz, żeby podjąć świadomą decyzję.
OK, wiec o 2 godzinach pisal ktos inny ale Twoja jest sugestia o 15 minutach gameplaya :
" Ja tam pilnie czytam Wasze opinie na temat softu bo to dla mnie jest największa zapora w tej chwili, nie chcę kupować gogli już teraz i skończyć z zestawem piętnastominutowych demonstracji"
Wiele razy tez pisales ze nie jesteś specjalnie zainteresowany ta generacja googli z powodu czytelnosci obrazu i ze bedziesz czekał . Stad taki a nie inny mój wcześniejszy wniosek.
W każdym bądź razie jeśli kupiłeś to gratuluje , dobrze ze baza użytkowników VR rośnie, każdy z nas na tym skorzysta, donosy fajnych gier na Rifta mile widziane
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
|