Wszystko ladnie i piknie, pod warunkiem, ze ilosc snajperow w meczu bedzie rozsadna. A w BF1 zdarzaly mi sie juz starcia, w ktorych kampy stanowily 1/3 wszystkich graczy, a to robi sie juz chore dla osob, ktore preferuja walke na bliskim dystansie. Jesli ten element bedzie odpowiednio zbalansowany, to nie mam nic przeciwko, w przeciwnym razie nie ma wiekszego sensu brac w HC kogos innego niz snajper, bo raz, ze sie jest wtedy dosc bezpiecznym, a dwa, ze latwiej niz na normalu wbijac fragi.
Wydaje mi się Tesu, że akurat w BF1 ze względu na mechanikę sweetspota sniperzy w HC mają najmniejszą różnice w grze w stosunku do normala. To właśnie np. medycy z ich bronią powinni odczuć różnicę, oczywiście jeżeli są w stanie trafiać headshoty
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
(17.11.2016, 10:56 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Wydaje mi się Tesu, że akurat w BF1 ze względu na mechanikę sweetspota sniperzy w HC mają najmniejszą różnice w grze w stosunku do normala. To właśnie np. medycy z ich bronią powinni odczuć różnicę, oczywiście jeżeli są w stanie trafiać headshoty
Zaawansowani na wyzszych poziomach klasy moze i tak, mniej doswiadczeni dostana bonus. W dodatku i jedni, i drudzy dostaja ochrone w postaci niepokazywania ich ofierze, gdzie sie znajduja, przez co zmieniac pozycji tak czesto nie trzeba. W dalszym ciagu uwazam jednak, ze to co najbardziej niszczy mecze na normalu i w hc to niezbalansowany sklad druzyn pod wzgledem klas. Obecnosc snajperow mi nie przeszkadza, o ile wystepuja w racjonalnej liczbie w obu druzynach. Do dzis pamietam mecz w trybie Operacje, w ktorym na 32 graczy w kazdej z druzyn u nas bylo 11 snajperow, a u przeciwnika 17, przez co gra assaultem tracila sens.
(17.11.2016, 11:37 UTC)DYoda napisał(a): Tylko że ja znam siebie, w każdego BF było kilaset a nawet tysięcy godzin jak mnie wciągnie to skąd czas na Elite ?
Dni parzyste - ED, nieparzyste - BF1, problem solved.
17.11.2016, 13:18 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.11.2016, 13:19 UTC przez TheSyntox.)
Też nie lubię przesadnej ilości snajperów ale liczę, że pojawią się jakieś customowe serwery z odpowiednimi limitami. Jedną jeszcze rzecz wg. mnie do zmiany to jakieś lepsze oznaczenie drużyny/składu, żeby można było widzieć gdzie są pozostali, bo ktoś chce np. apteczkę albo ammo i nie można go odnaleźć..
BF1 ma jeszcze jeden fajny feature. Od kilku lat mam podswietlana klawiature Logitech G19. Kiedy odpalam mecz jej ustawione przeze mnie domyslne niebieskie podswietlenie zamienia sie na bladorozowe, w chwili kiedy obrywam i spada mi zdrowie podswietlenie przyciskow staje sie coraz bardziej czerwone. Jesli padne, to klawiatura swieci intensywnym czerwonym, jesli zas sie stopniowo lecze, to wraca do lekkiego rozu. A kiedy znajde sie w polu razenia granatu gazowego, to podswietlenie zmienia sie na zielone. Niby pierdola, a cieszy.