Battlefield 1 - opinie i oczekiwania
Wszystko ladnie i piknie, pod warunkiem, ze ilosc snajperow w meczu bedzie rozsadna. A w BF1 zdarzaly mi sie juz starcia, w ktorych kampy stanowily 1/3 wszystkich graczy, a to robi sie juz chore dla osob, ktore preferuja walke na bliskim dystansie. Jesli ten element bedzie odpowiednio zbalansowany, to nie mam nic przeciwko, w przeciwnym razie nie ma wiekszego sensu brac w HC kogos innego niz snajper, bo raz, ze sie jest wtedy dosc bezpiecznym, a dwa, ze latwiej niz na normalu wbijac fragi.
Odpowiedz
Wydaje mi się Tesu, że akurat w BF1 ze względu na mechanikę sweetspota sniperzy w HC mają najmniejszą różnice w grze w stosunku do normala. To właśnie np. medycy z ich bronią powinni odczuć różnicę, oczywiście jeżeli są w stanie trafiać headshoty Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
wylaczyli w HC spotting, tak jak to bylo w poprzednich bfach?

Jesli tak, to sie troche usra snajperom, bo mgla/deszcze/sniegi i inne ceregiele, skutecznie uniemozliwiaja im kampienie na wydmach/pagorkach.

I tak powinno byc Wink smierc snajperom! Biggrin
Odpowiedz
(17.11.2016, 10:56 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Wydaje mi się Tesu, że akurat w BF1 ze względu na mechanikę sweetspota sniperzy w HC mają najmniejszą różnice w grze w stosunku do normala. To właśnie np. medycy z ich bronią powinni odczuć różnicę, oczywiście jeżeli są w stanie trafiać headshoty Smile
Zaawansowani na wyzszych poziomach klasy moze i tak, mniej doswiadczeni dostana bonus. W dodatku i jedni, i drudzy dostaja ochrone w postaci niepokazywania ich ofierze, gdzie sie znajduja, przez co zmieniac pozycji tak czesto nie trzeba. W dalszym ciagu uwazam jednak, ze to co najbardziej niszczy mecze na normalu i w hc to niezbalansowany sklad druzyn pod wzgledem klas. Obecnosc snajperow mi nie przeszkadza, o ile wystepuja w racjonalnej liczbie w obu druzynach. Do dzis pamietam mecz w trybie Operacje, w ktorym na 32 graczy w kazdej z druzyn u nas bylo 11 snajperow, a u przeciwnika 17, przez co gra assaultem tracila sens.
Odpowiedz
(17.11.2016, 11:00 UTC)Pueblo napisał(a): wylaczyli w HC spotting, tak jak to bylo w poprzednich bfach?

Wyłączyli
Odpowiedz
(17.11.2016, 08:29 UTC)Pueblo napisał(a):
(17.11.2016, 08:06 UTC)DYoda napisał(a): Kusicie i kusicie.

Ja myslalem, ze juz dawno sie skusiles na to. 

Nie, no teraz to juz musisz, nie ma innej opcji Smile

Co do H/C slyszalem, ze duzo tk jest, bo ludzie zapomnieli ze friendly fire jest wlaczone i spamuja mortarami nawet w swoich (nie, nie Ty Robinus Tongue )

Dla mnie najlepsza zmiana, jak do tej pory, to zmiana lidera druzyny jesli obecny nie wydaje rozkazow, to mi sie podoba. Smile

Tylko że ja znam siebie, w każdego BF było kilaset a nawet tysięcy godzin jak mnie wciągnie to skąd czas na Elite ?
Odpowiedz
Podsumowanie zmian w patchu:

Odpowiedz
(17.11.2016, 11:37 UTC)DYoda napisał(a): Tylko że ja znam siebie, w każdego BF było kilaset a nawet tysięcy godzin jak mnie wciągnie to skąd czas na Elite ?

Dni parzyste - ED, nieparzyste - BF1, problem solved.

Jak pomoglem, to daj plusa. Tongue
Odpowiedz
Też nie lubię przesadnej ilości snajperów ale liczę, że pojawią się jakieś customowe serwery z odpowiednimi limitami. Jedną jeszcze rzecz wg. mnie do zmiany to jakieś lepsze oznaczenie drużyny/składu, żeby można było widzieć gdzie są pozostali, bo ktoś chce np. apteczkę albo ammo i nie można go odnaleźć..
[Obrazek: mwqa7tM.png]
Odpowiedz
BF1 ma jeszcze jeden fajny feature. Od kilku lat mam podswietlana klawiature Logitech G19. Kiedy odpalam mecz jej ustawione przeze mnie domyslne niebieskie podswietlenie zamienia sie na bladorozowe, w chwili kiedy obrywam i spada mi zdrowie podswietlenie przyciskow staje sie coraz bardziej czerwone. Jesli padne, to klawiatura swieci intensywnym czerwonym, jesli zas sie stopniowo lecze, to wraca do lekkiego rozu. A kiedy znajde sie w polu razenia granatu gazowego, to podswietlenie zmienia sie na zielone. Niby pierdola, a cieszy.
Odpowiedz