Które ze starych gier powinny zostać wydane ponownie?
[Obrazek: laser_c64.png]
A to ktoś kojarzy? LASER SQUAD. Wybitna gierka
Odpowiedz
(09.10.2016, 20:14 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Jeśli chodzi o System Shock, to powstaje remake, ale 1-ki. Za to dokładny, w zasadzie kopia oryginału: https://www.kickstarter.com/projects/159...stem-shock

Wsparłem, czekam! Biggrin

o wiedziałem, że gdzieś dzwoni... w jedynkę nie grałem, więc będzie okazja ...

(09.10.2016, 20:19 UTC)janosik13 napisał(a): [Obrazek: laser_c64.png]
A to ktoś kojarzy? LASER SQUAD. Wybitna gierka

Miałem o tym pisać, ale w sumie mamy przecież UFO... jeżeli chodzi o tą grę to chce ja zapamiętać taką jak mam w głowie teraz... ta gra to miazga Biggrin pozytywnym sensie...
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
System Shock 2 jak ja byłem pochłonięty tą grą .... te odgłosy do tej pory pamiętam.
Odpowiedz
(09.10.2016, 20:22 UTC)DYoda napisał(a): System Shock 2 jak ja byłem pochłonięty tą grą .... te odgłosy do tej pory pamiętam.

udźwiękowienie w tej grze to pierwsza klasa (łącznie z Thief), gdzieś czytałem, że do dziś nie wykorzystuje się potencjału kart dźwiękowych do tego stopnia co w tej grze...
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
jutro szukam płytki z grą http://neutralx2.com/2013/07/14/system-shock-2-mod-pack
Odpowiedz
System Shock remake jest do pobrania w steam - early acces

http://store.steampowered.com/app/482400/

Ja bym sobie pograł kolejna częsc Eye of Beholder - remakiem tez nie pogardzę
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Moje typy:

Mega Lo Mania (Amiga)
History Line (Amiga)
Misja (Atari)
Fred (Atari)
Robbo (Atari - jest w wersji poprawionej na PC - mam gdzieś CD, ale przydałyby się kolejne przygody)
North & South (Amiga)
Cannon Fooder (Amiga - jest co prawda Recruits, ale projekt umarł)
Atomix (Amiga)
Another world (Amiga, PC - ale nie tak zrobiony jak nowy Flshback, tylko o niebo lepszy)
International Karate (Atari)
SuperFrog (Amiga)
Desert Strike (Amiga)
Odpowiedz
Elite (oczywiscieSmile
LaserSquad
Pirates
Moje top III
Odpowiedz
(09.10.2016, 21:43 UTC)janosik13 napisał(a): Elite (oczywiscieSmile
LaserSquad
Pirates
Moje top III

Zapomniałem o nich, tak samo jak o Incubation Smile
Odpowiedz
Jaaaa, ale super temat Smile Aż się cieplutko na serduchu zrobiło Smile
Ja bym chciał następująco:

8-bit
... W zasadzie to nie trzeba, wystarczy emulator, a jak widzę przeglądarkowe wersje starych hitów to wolę pograć na emulatorze i posłuchać tych wspaniałych "pierdów" z głośniczków. Do dziś młócę w River Raid, Boulder Dash, Robbo, Draconus, Zybex, Black Lamp, Montezuma's Revange...

16-bit (Amiga, PC)
No, tu już można zbudować sporą listę, ale po takich przykładach jak Flashback czy zremasterowane Baldur's Gate mam obawy czy jest sens.
Zawsze marzył mi się remake Frontier no i mam Biggrin
Flashback się nie udał, więc czekam dalej. Wystarczy wersja z zremasterowaną grafiką, nie widzę sensu przechodzenia w 2,5 D i zmiany mechaniki
Podbite do dzisiejszych standardów Free Space (1 & 2) urwałoby łeb przy samej, no, tam)
Ishary! Tak! Tak! Tak! Smile
No i jeszcze Eye of the Beholder (swoją drogą wiecie, że odtworzono go jako moduł do Neverwinter Nights?)
Cannon Fodder Smile
Chaos Engine
Agony!! Kto jeszcze chce znów wpatrywać się w piękne pixelarty ekranów ładowania i oglądać piękną animację głównej skrzydlatej bohaterki?
Shadow of the Beast zreanimowali na Playstation 4 i podobno wygląda dobrze, nie mam to nie sprawdzę.
Dooma też mi nowego dali, ale jeszcze nie mam. Czytają mi w myślach czy co? Wink

I dwie gry idealne, ale jakoś tak mało znane, nie wiedzieć czemu:
Robinson's Requiem - symulator rozbitka na obcej planecie. Trzeba odnaleźć kapsułę ratunkową i do tego czasu przeżyć, a nie jest łatwo, gdy większość flory jest trująca a cała fałna chce nas zabić. A jak będzie się nocowało tylko w potarganym kombinezonie bez rozpalania ognia to szybko zejdzie się na zapalenie płuc Smile

Bladerunner - przygodówka osadzona w realiach filmu z Fordem. Za każdym razem inne postacie są replikantami, więc przy każdym podejściu do gry trzeba zwracać uwagę na najdrobniejsze szczegóły śledztwa i jest bodajże 13 różnych zakończeń.
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz