Potrzebny obraz płytki z Win 10
Potwierdzam, używałem również tego narzędzia do stworzenia penów instalacyjnych.
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz
Panowie! Najłatfiejszy fix w mojej karierze! Jak tylko wypaliłem dziś obraz na płytce i zbootowałem z niej system to wieczna pętla niebieskich ekranów z errorami wyparowała! Yay!

No właśnie to narzędzie do stworzenia usb albo płytki nie chciało mi śmigać wczoraj w trybie awaryjnym. Zwracało mi błąd, który po wklepaniu w Google powiedział mi tylko tylko, że mój sprzęt może nie spełniać wymagań do odpalenia tego programu. Czyli w przełożeniu na moja sytuację, że na trybie awaryjnym nie da rady.

Przez toporoność jakiejś podstawowej rozdzielczości, chyba 800x600, operowanie netem było problematyczne. Nie mogłem znaleźć linku który podał Drakkainen, ale mając go już pobrałem bez problemu, co trzeba.

Myk który opisany jest przez kolesia na reddicie to jest totalny hardcore dla mnie, bo on tam opisuje jak ręcznie zmodyfikować pliki rejestru z poziomu wiersza poleceń. Taka ostatnia deska ratunku dla desperatów. Podejrzewałem, że u mnie nie jest aż tak źle bo mi konsola nie przestała działać i byłem też w stanie dotrzeć do trybu awaryjnego. Zatem najpierwsze co chciałem zrobić to spróbować naprawy plików przez instalator, zanim zabiorę się za lobotomię. No i nawet nie musiałem. Dziś po zbootowaniu z płytki jak ręką odjął wszelkie problemy.

I teraz nie wiem czy pomogło samo skontrolowanie, że płytka istnieje czy któraś z tysiąca rzeczy, których spróbowałem wczoraj. Włącznie z odinstalowaniem paru ostatnich patchy od Microsoftu...

Well, who cares? Good to be back! xD

P.S.
Teraz czeka mnie jeszcze przeinstalowanie windy na czysto, ale to już teraz, na spokojnie będę w stanie ogarnąć, nie martwiąc się czy aby coś sprzętowo się nie posypało.
Odpowiedz
Baton weź nie strasz bo ja z tydzień temu wywalałem ten folder old chyba z 40 gb mi tam zalegało śmieci
Odpowiedz
ja straszę tylko tych co nie mają bakapów, czyli mam nadzieję nikogo Smile
Odpowiedz
Ech, jednak ucieszyłzem się za wcześnie. Problem zniknął na moment jedynie. Dziś podczas zwykłego korzystania z kompa obraz zaczął dalej się glitchować. Odpalenie gry świeżo po starcie systemu śmigało, ale po chwili grania gra zaczynała zwalniać do punktu gdzie już nie dało się jej wyłączyć, a system się zwieszał.

Zaczęła się na nowo pętla blue screenów. Więc postanowiłem uciec się do jednej z ostatnich opcji czyli formatu dysku systemowego i zainstalowania win 10 na czysto. I tak to miałem zrobić, więc co mi tam. Udało się. Skonfigurowałem kilka podstawowych rzeczy, jak pobranie Chrome i TSa, wbiłem nawet na moment do chłopaków. Dotarłem przy instalacji do punktu że musiałem dla jakiegoś tam programu zrestartować system, więc kliknąłem uruchom ponownie, komputer zaczął się uruchamiać i powiedział w tym momencie blue screen, po raz kolejny.

Tym razem jednak wyświetlił nowy błąd: VIDEO TDR FAILURE
Podejrzewałem, że problem jest natury sprzętowej i to mi podpowiada, że coś mam z kartą graficzną rąbnięte. Ale po wklepaniu w Google ludzie twierdzą, że to winda 10 robi problemy na lini system - sterownik graficzny, a po powrocie do 7 czy 8.1 ten problem całkowicie znika.

Zatem jutro spróbuję znowu formatu i wrocę póki co do win 7.

Jeśli zadziała to hurra! Mogę spokojnie poczekać z korzystaniem z 10 póki się nie ogarną z tym systemem. Żeby coś takiego jak sterownik graficzny Nvidi mi całkowicie blokowało możliwość włączenia kompa to parę lat temu byłoby nie do pomyślenia. Na ekranie powinna być pikseloza, a nie smutna emotikonka do uja!
W sumie trzeba im oddać, że w trybie awaryjnym daje się nawet korzystać z Chrome, ale znaleźć opcję odpalenia tego trybu wcale nie jest łatwo.

A jak to nie pomoże i system dalej będzie niestabilny to będę wiedział, że to jednak wina sprzętu. Tyle że jak ostatnio mi dysk systemowy siadł to 3 tygodnie mnie nie było, więc... Wyprobuję najpierw każdą opcję jaką mam dostępną zanim oddam mój komputerek w cudze łapska!

Zatem walczę dalej. Do zobaczenia online!
Odpowiedz
Próbowałeś zaintalować wcześniejszy sterownik? Jaką masz kartę?
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Mam GeForce 970 GTX
Gdy wczoraj walczyłem z windą, odinstalowałem kilka ostatnich patchy od windowsa, między innymi odnośnie jakichś poprawek dla sterowników. Podejrzewam, że dlatego mi ruszyło po zbootowniu z płytki jak ręką odjął.
Jednak komputer bez tych sterowników wariował. Sterownik ekranu dostał czkawki i co chwila mi wyłaczał na sekundę obraz. Dlatego pobrałem aktualny sterownik i wydawało się że problem zniknął.
Nie szukałem wcześniejszej wersji. Kiedyś to już przerabiałem i siedziałem ze 3 miechy na ostatnim stabilnym sterowniku nVidii. Jak do mnie brat wpadł ostatnio gdy był w Polsce i to zobaczył to mnie wyśmiał. Zainstalował mi najnowsze stery to byłem w szoku ile mnie opcji omijało. Głównie ta opcja shadow play, nagraj ostatnie 5 minut mi się spodobała.
Nvidia co chwila strzela sobie w stope jakimś patchem, win 10 to samo. A jak zebrać te dwa tytany obciachu do kupy to dostajemy najwyraźniej anomalię xD
Póki co wrócę do 7, lubiłem ten system więc tragedii nie ma.
Odpowiedz
Spoko, ja też bardzo lubię Shadowplaya, niestety w ostatnim patchu NV zmieniła go na coś co się nazywa "Share", jest w pseudo-nowoczesnej aranżacji "modern", a nagraj ostatnie 5 minut" nie działa Tongue

Czekam na kolejną wersję, która mam nadzieję naprawi ten badziew. JA KCEM Z POWROTEM MÓJ SHADOWPLAY!

A wracając - Siódemka to genialny system, Dziesiątka nieco lepszy, ale ma ten minus - megaminus wręcz - że przy instalacji większych łatek skanuje system i odinstalowuje - zdaniem Windowsa - niekompatybilne programy. Nie pytając o zgodę użytkownika.

Welcome to the future, gdzie Microsoft decyduje, jakich programów masz używać. Mi ostatnio zniknęło chyba 12 aplikacji po update'cie. Mam zanakupioną 7 na płytce, jak mnie całkiem wkurzą to też przesiadam sie z powrotem...
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Ktoś już wspominał żebyś na innej grafice popróbował? Grafika Ci pada? (np. służyła do kopania)
Odpowiedz
(30.09.2016, 00:49 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Spoko, ja też bardzo lubię Shadowplaya, niestety w ostatnim patchu NV zmieniła go na coś co się nazywa "Share", jest w pseudo-nowoczesnej aranżacji "modern", a nagraj ostatnie 5 minut" nie działa Tongue
Ja tego używam od czasu jak było w wersji beta i mi działało i wtedy i teraz. Może przestańcie się bronić i przeinstalujcie na czysto? Takie było moje zdanie zawsze o Win 10, chcesz mieć stabilny system, zacznij od zera. Microsoft dał ludziom tam pozornie dobrze wyglądającą ścieżkę do upgrade'u ale jak każda inna przed nią i ta zawodzi.
Odpowiedz