Wiedźmin 3
(23.05.2016, 12:32 UTC)Goliat napisał(a): Dzięki - rozglądam się głównie za jakimiś modami graficznymi, wczoraj odpaliłem lepsze tekstury na niektórych obiektach i lepsze twarze, ale w tym drugim prawie nie widziałem różnicy Smile Ta gra bez modów już wygląda świetnie Smile Będę pracował jeszcze nad wyciągnięciem 60 FPSów na 1080p z jak najlepszą jakością grafiki + włączonym hairworks, czytałem że dużo pomagają cienie na low, podobno żadnej wizualnej różnicy, a wzrost wydajnościowy niezły.

Pierwszym krokiem w poprawie grafiki powinna być edycja plików konfiguracyjnych - tam osiągniesz najbardziej widoczne zmiany. Tekstury też ważne, ale te umykają podczas normalnej rozgrywki. Chyba że ktoś jest takim maniakiem jak ja i potrafi spędzić kilkanaście minut z Free Camera, latając po okolicy i podziwiając grafikę, zamiast grać Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
free camera - a jak to zrobić?
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Jest taki mod, coś trochę jak tryb kamery z Elite Smile
Odpowiedz
List modów jakich używam:

UI: Visuals:
  • Lore-friendly Silver Swords LINK
  • Lore-friendly Witchers - Real Witcher Eyes LINK
  • Lore-friendly Witchers - True Mutantism LINK
  • Lore-friendly Witchers - White Wolf LINK
  • Lore-friendly Ciri - Eyes and Hair LINK
  • Quen Recolor - red LINK
  • No Dirty Lens effect LINK

Other:
  • Leave Roach alone LINK
  • Always Full Exp LINK
Polecam zwłaszcza Lore-friendly Witchers - Geralt wygląda jak prawdziwy mutant, a nie jak ładny aktor ze źle dobranymi soczewkami Smile

Jesli chodzi o FPP, to trzeba zainstalowac Debug Console Enabler i z tego poziomu można włączyć kamerę, niestety w wersji 1.12 nie udało mi się sprawić by to działało.
Odpowiedz
Jedna z moich ulubionych lokacji, chciałbym tam mieszkać, żeby tylko internet mieli...  i prąd... i jakiś supermarket Smile

[Obrazek: y9eJVcA.jpg]

polecacie jakiś mod do kamery, żeby mi Geralt nie siedział na środku?
Odpowiedz
http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/856/? - tu widzę mod do kamery który ma najwięcej pobrań Smile

Dzisiaj zainstaluję chyba Random Encounters, co by zrobić rozgrywkę ciekawszą Smile jeszcze zainstalowałem takiego moda do Hairworks - wyłącza Hairworks na Geralcie a zostawia na potworach, bardzo poprawia FPS'y przy dialogach. A, no i z ustawieniami zrobiłem tak, że cienie na low, 10 FPSów więcej, a różnica dla mnie niezauważalna.

A tutaj najnowszy Debug Console Enabler, z Free Cam : http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/1...w%3D&pUp=1
Odpowiedz
(24.05.2016, 09:48 UTC)Baton napisał(a): Jedna z moich ulubionych lokacji, chciałbym tam mieszkać, żeby tylko internet mieli...  i prąd... i jakiś supermarket Smile

polecacie jakiś mod do kamery, żeby mi Geralt nie siedział na środku?

Polecam przeprowadzic się do Norwegii tam takie widoki to norma Smile
Odpowiedz

Nowiutki, świeżutki trailer!

CHOO!!! CHOO!!!
Odpowiedz
Suuuuper! Jak w dodatku będzie taka muza jak w trailerze to carrramba Smile
Odpowiedz
Mam nadzieję, że nie będzie. Jak usłyszę metal i gitary w świecie, który nei zna elektryczności to podziękuję...
Odpowiedz