Microsoft Flight Simulator 2020
Co do pogody oraz pory dnia możesz sobie zostawić aktualną tzw. NA ŻYWO/LIVE (z silnika pogodowego) w danym miejscu lub zmodyfikować w każdym detalu przed startem.
Ale najlepsze jest to, że również w czasie lotu w dowolnym jego momencie najlepiej po wciśnięciu "aktywnej pauzy" i po przejechaniu myszką w górną część ekranu pojawia się menu gdzie znajdziesz taką "chmurkę" po kliknięciu w którą możesz zmienić w locie porę datę,  godzinę dnia, pogodę, zachmurzenie wiatr oraz resztę zjawisk pogodowych (wysokość warstw chmur, temperatury, opadów, śniegu, deszczu itp).
Tak na szybko dla zobrazowania czyli to samo miejsce,ten sam samolot zmiany zrobione w trakcie pauzy (godzina, pogoda, pora roku itp):
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
ładnie
musze się tą pauza zainteresowac

jaką masz rozdzielczośc na tych fotkach?
Odpowiedz
(22.08.2020, 20:46 UTC)MAGNUM354 napisał(a): jaką masz rozdzielczośc na tych fotkach?

3440x1440. W takiej latam.
Ta "pauza" to tylko takie dziwne niby zatrzymanie/zamrożenie lotu samolotu.
Bo jeśli np. przed wciśnięciem pauzy ustawisz maksymalne obroty to i tak ulegnie on (mimo tej pauzy) uszkodzeniu.
Dostęp do tego menu i zmiany można wprowadzać w dowolnym momencie lotu bez tej pauzy.
Odpowiedz
heh- w takiej rozdzielczości to nie polatam Sad Zobaczymy co sie uda ustrawić - po całej nocy mam 35 GB... zaczynam się wnerwiac coraz bardziej.
Odpowiedz
Ja pobierałem wersję beta ponad 24 godziny a tą po wydaniu gdzieś z 14-16 Wink
Ludzie ze światłowodami też długo pobierają. Chyba nie ma tu reguły.
Wszyscy na świecie mają taki dostęp przez Game Pass i w ramach hype każdy chce zobaczyć swój dom i okolicę Biggrin
ps.
Sam w domu mam łącze radiowe które w życiu więcej niż 16-20 Mb/s (2,5 MB/s) nie osiągało.
Odpowiedz
ja mam 100MB... i sciągam od drugiego dnia od wypuszczenia gry
Odpowiedz
A te wszystkie internetowe porady w stylu: "slow download msfs 2020" stosowałeś?
https://flightsimulator.zendesk.com/hc/e...load-speed
https://mspoweruser.com/microsoft-flight...load-time/
i reszta od wujka:
https://www.google.com/search?client=fir...d+mfs+2020
ps.
"Sam bym się w szyję ugryzł" mając takie łącze i takie problemy Wink
Odpowiedz
Ja ściągałem 18.08 po południu poprzez Game Pass'a i na moim łączy 1Gb, ściągnąłem wszystko w jakieś 2h. Myślę, że może być to też kwestia ograniczeń prędkości u dostawców neta. Wątpie, żeby MS przez kilka dni miał łącza zapchane...
[Obrazek: 75287.png]
Odpowiedz
Ale kusicie... Ile to na dysku zajmuje? Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Mniej niż cod mw nowy Biggrin
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz