Fleet Carrier - zapowiedź
Zwiastun:

https://www.youtube.com/watch?v=lNNj97HznUU

Temat na forum Frontiera:

https://forums.frontier.co.uk/threads/ga...ls.520110/

Filmik od ObsidianAnt:

https://www.youtube.com/watch?v=3ty_8YpEOhY

W skrócie:

-Dostępne dla każdego (nie tylko squadron)
-Dostępny po jednym na głowę
-500 ly skoku (do zasilenia potrzebny będzie specjalny surowiec)
-Brak możliwości bezpośredniej kontroli (skoki zaplanować będzie można z poziomu mapy galaktyki)
-Kilka podtypów (loadoutów)
-16 landing padów (8 dużych, 4 średnie, 4 małe)
-Możliwość dawania innym pilotom zezwoleń na dokowanie
-Do kupienia za kupę kasy ("purchase with large amount of credits")
-Niezniszczalne (być może będzie można je "zachęcić" do opuszczenia systemu?)
-Dostępne w grudniu, również dla graczy nieposiadających Horizons
Odpowiedz
Wyglądają bardzo ok, bałem się, że będzie gorzej.
Odpowiedz
Niezbyt wiele pokazali, ujęcia były ze zwykłych statków, a ja bym chciał zobaczyć kokpity tych kolosów Biggrin. Fajnie się zapowiada Smile.
Odpowiedz
(22.08.2019, 20:33 UTC)Haji-me napisał(a): Niezbyt wiele pokazali, ujęcia były ze zwykłych statków, a ja bym chciał zobaczyć kokpity tych kolosów Biggrin. Fajnie się zapowiada Smile.

Kokpitów nie będzie. Możliwości bezpośredniej kontroli też.
Odpowiedz
Lepiej, żeby wśród nich nie było Boa...

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Odpowiedz
Aby tylko nie przesadzili z grindem przy zbieraniu surowca będącego paliwem...Chodzi mi o to, żeby zbieranie paliwa na jeden skok nie trwało dłużej niż manualne dotarcie na miejsce kilkoma statkami...
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
(22.08.2019, 22:47 UTC)SEBA312 napisał(a): Aby tylko nie przesadzili z grindem przy zbieraniu surowca będącego paliwem...Chodzi mi o to, żeby zbieranie paliwa na jeden skok  nie trwało dłużej niż manualne dotarcie na miejsce kilkoma statkami...

Też się nad tym zastanawiam, aczkolwiek ciekawym pomysłem by było gdyś z poziomu FC mógł udostępniać misje typu dostarczenie surowca do FC za co byś oczywiście płacił. Tutaj dużą rolę wtedy będzie odgrywać gdzie zaparkujesz wtedy swojego FC (duże zaludnienie) aby NPC i nie tylko mogły na wahadle dostarczać potrzebne surowce albo gotowe paliwo jak będzie taka opcja...
Odpowiedz
Frontier znów się ugiął przed płaczkami? Jeden na osobę? Miały być szwadronowe.
Odpowiedz
(23.08.2019, 05:58 UTC)Yautja napisał(a): Frontier znów się ugiął przed płaczkami? Jeden na osobę? Miały być szwadronowe.

Ja bym upatrywał powodu tej decyzji w jednym z tych wariantów:

-Wariant optymistyczny: twórcy nie chcieli odcinać nikogo od zawartości

-Wariant cyniczny: KosmetykaWink
Odpowiedz
Ale to jest główny (nietechniczny) problem gry - każdy może wszystko. Możesz mieć jednocześnie statki federalne, imperialne i sojuszu. Możesz bezkarnie przechodzić pomiędzy frakcjami, możesz grać sam w całej galaktyce żeby nie spotkać tych strasznych złych innych graczy i teraz możesz mieć osobisty lotniskowiec. To właśnie zabija grę, bo nie ma elementu kompetetywnego (można go uniknąć uciekając w solo), można mieć wszystkie statki - nie trzeba podejmować strategicznej decyzji z jaką siłą się związać i teraz okazuje się, że szwadron też nie ma żadnego uzasadnienia w grze (poza zielonym chatem), bo jedyny element, który miał dawać sens ekonomiczny łączenia się w szwadrony właśnie wyleciał do kosza.

Edit: podejrzewam, że teraz podniesie się lament, dlaczego tylko jeden, bo "ja chcę wszystkie trzy"
Odpowiedz