Ankieta: Jak w skali 1-10 oceniasz Betę Chapter 4?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

Beyond Chapter 4 (Patch 3.3 aka Q4) - BETA 30.10
Podsumowanie streamu z górnictwem i szwadronami (01.11) PL >> https://forum.thewingedhussars.com/showt...p?tid=4810
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Na streamie - gdzieś w okolicach 35 minuty - była taka prezentacja skanowania hotspotów i tam było określone, jaki dokładnie minerał w tych hotspotach występuje. Nie zauważyłem tylko, jaki rodzaj pierścienia skanowali, ale głównie były hotspoty Rutile, więc powinien być rocky.
Odpowiedz
Coś jest mocno nie tak z teksturami planet...

Obecne 3.2

Nowe 3.3

Te same ustawienia (wszystko wymaksowane + 1.25 supersampling, bez extra ustawień w GraphicsConfigurationOverride.xml), to samo miejsce i ten sam czas.
--

Odpowiedz
Nie tak? Ja bym powiedział, że ta druga wygląda dużo bardziej "planetowo" Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
@MAGNUM354 Nie byłbym sobą gdybym nie sprawdził Shy Przeskanowałem (zmapowałem) w obecnej becie naszą siódmą planetę (a w zasadzie jej pierścienie) w HR 8671 i ...

Odpowiedz
Ta widoczna zmiana planet może wynika ze zmiany systemu oświetlenia? Jasne gwiazdy świecące na biało, faktycznie oświetlają system na biało itp.
Odpowiedz
(03.11.2018, 09:14 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Nie tak? Ja bym powiedział, że ta druga wygląda dużo bardziej "planetowo" Smile

Chodzi mi o same teksture i shadery, patrz:

[Obrazek: e5u0IKT.jpg]
--

Odpowiedz
W ogóle można by im założyć temat żeby podnieśli w plikach konfiguracyjnych dla poziomu ultra te rozdzielczości tekstur planet, nebul, i odległość renderowania.
To ma prawie zerowy impact na wydajność a znacząco poprawia grę.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Witam.

Panowie jest akcja, byłoby miło gdyby przywrócić właściwe nazwy tym bardziej że dotyczyło by to miło dla nas brzmiących polskich -ski.

https://forums.frontier.co.uk/showthread...nge-clouds

Prosiłbym o jakieś inteligentne komentarze, apele zwłaszcza z IP z poza Polski.

Pozdrawiam
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
(03.11.2018, 13:55 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(03.11.2018, 09:14 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Nie tak? Ja bym powiedział, że ta druga wygląda dużo bardziej "planetowo" Smile

Chodzi mi o same teksture i shadery, patrz:

[Obrazek: e5u0IKT.jpg]

Jest coś zwalone w teksturach planet, sprawdziłem na tej samej planecie co Mathias i jest dokładnie ta sama pikseloza. Dodatkowo nasza główna gwiazda powoduje straszne przepalenia powierzchni planet i to tych oddalonych od niej ponad 1000ls. Sprawdzałem jakiś inny układ z takim karłem typu A i podobnie jest. Muszę obejrzeć kilka podobnych i buga zgłosić. Chyba że to tak ma byc... Huh . Wogóle to po kwadransie latania w becie bolą mnie oczy, za dużo kontrastu i przepaleń...
Odpowiedz