10.05.2018, 05:59 UTC
|
Squadrons - pierwszy rzut oka na 3.3
|
|
10.05.2018, 09:28 UTC
250 osób jako ilość maksymalna pilotów należących do squadronów... Prawdę mówiąc, to mało.
Nie wiemy nic o fleet carrierach, ani o tym jak będą one funkcjonować - bardzo ważna kwestia o której obecnie FD rozmawiać nie chce. Na chwilę obecną nie będzie możliwa przynależność do dwóch gildii jednocześnie - jak gram z kumplami (jakieś 8 osób), to nie będę mógł do nich dołączyć, albo nie będę mógł zapisać się na nasz statek TWH. Mam wrażenie, że FD ma dużo jeszcze do przemyślenia - początkowo sądziłem, że można będzie mieć wspólny statek z hangarami - np. dla 4 pilotów, a efektem byłoby wspólne podróżowanie nawet jak ktoś inny nie mógbły w danym momencie grać, to jego statek by z innymi i tak przez galaktykę wędrował. Tutaj robią duże przedsięwzięcie i pewnie będzie coś wielkości megashipa, a z drugiej strony jednak za małe dla wielu frakcji. Nie składa mi się obecnie przedstawiona koncepcja w całość.
10.05.2018, 10:01 UTC
Nie powiedzieli absolutnie nic. Mogli napisać jedno zdanie: "zrobimy system gildii" i wyszło bo na to samo.
Nie wiemy nic o tym, co jest istotne dla graczy, dlatego najzwyczajniej na świecie trzeba poczekać na coś więcej.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
10.05.2018, 10:50 UTC
Podstawowa kwestia czy będzie to dobry pomysł z całkiem nowa mechaniką czy też "jakiś" pomysł wtłoczony w stare ramy i w efekcie nic specjalnego ze sobą nie wnoszący.
Jak podróże turystyczne z pasażerami za 10mln gdzie do oglądania są boje sygnałowe i trochę tekstu. W sumie przykładowa opcja wspólnego zbierania materiałów i kasy, składania z elementów w przestrzeni, przywożenia rzadkich towarów, obrony przed innymi frakcjami (choć tutaj tryb solo i private rozwala koncepcję) by na końcu dumnie stać się posiadaczem frakcyjnego statku bazy - jest fajna. Tylko pytanie co dalej.
10.05.2018, 11:38 UTC
To się rozpisali.... Na każde pytanie na forum odpowiedź jest jedna: jeszcze o tym nie mówimy, lol.
Ja mam tylko nadzieję, że te lotniskowce będą miały jakiś fajny design, najlepiej przypominające wygląd tych z Homeworlda, z otwieranym hangarem... Boję się natomiast, że dostaniemy kolejny kosmiczny stolec w stylu bezpłciowo wyglądających mega-shipów...
10.05.2018, 11:49 UTC
Dziś ma być stream o 19 polskiego czasu, a więc trzeba poczekać i zobaczyć co chłopaki z FDevu mają do powiedzenia.
![]() ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
10.05.2018, 14:55 UTC
(09.05.2018, 22:36 UTC)Yata_PL napisał(a):(09.05.2018, 13:01 UTC)Baton napisał(a): , więc o ile nie będę sobie mógł kupić sam fleet cariera to mała szansa że mi się przyda. O kurde... No wez ja nie mialem w planach do konca roku latac z vipami w Parutis tylko moze przez pare tygodni Trzeba bedzie przysiasc falda i polubic sie z Beluga na dluzej
11.05.2018, 12:32 UTC
(10.05.2018, 05:59 UTC)Baton napisał(a):(09.05.2018, 13:13 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): O 3.1 na razie cisza. To mi też to niewiele mówi, bo podobnie nie mam zbyt dużego doświadczenia z MMO.
11.05.2018, 12:55 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.05.2018, 12:59 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
W uproszczeniu - takie forum w grze. Można się zapisać, jak na forum, dowódca/oficerowie mogą zaakceptować lub odrzucić zgłoszenie, wyrzucić kogoś za nieprzestrzeganie regulaminu etc. Jest też gildyjny chat tekstowy, aka Discord/Shoutbox. W ED prawdopodobnie ma to być cross-mode, czyli każdy będzie go widział, niezależnie od Solo/Group/Open.
Po prostu funkcjonalne narzędzie do zarządzania zorganizowaną w "klan" (czy też "frakcję") społecznością bezpośrednio w grze. Oczywiście inni gracze widzą, że ktoś do danej gildii przynależy, więc nareszcie będzie możliwość rozpoznania, że "my" to TWH. Do tego dochodzą zazwyczaj inne funkcjonalności, np. gildyjny bank, gdzie każdy może darować rzeczy/kasę (np. nam niepotrzebne) na rzecz gildii i później z tej puli wydawać innym członkom. W Elite zamiast tego mają być te Fleet Carriery, które będą mobilną bazą dla całej gildii (aka Squadronu). Prawdopodobnie Squadron będzie jakoś połączony z naszą frakcją w grze, czyli będzie wiadomo, że Squadron TWH = TWH minor faction.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! :: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
11.05.2018, 14:15 UTC
(11.05.2018, 12:55 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Prawdopodobnie Squadron będzie jakoś połączony z naszą frakcją w grze, czyli będzie wiadomo, że Squadron TWH = TWH minor faction. Ciekaw jestem jak to wszystko ugryzą, na przykład to, że będą trzy TWH Squadron, po jednym do każdej platformy. Jestem też ciekaw co TWH na to, czy na przykład przynależność będzie obowiązkowa (jestem zaskoczony brakiem ankiet, widać, że Szef na urlopie :
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
ELITE NA GOG - mega ważna akcja!!! | Mathias Shallowgrave | 11 | 1,416 |
22.08.2025, 05:10 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
| Informacja ogólna na temat statków zdolnych do efektywnego wykorzystania FSD SCO. | martin sinclair | 1 | 999 |
14.07.2024, 09:36 UTC Ostatni post: NietoKT |
|
|
|
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite | Mathias Shallowgrave | 2,667 | 490,572 |
09.11.2023, 22:05 UTC Ostatni post: Debren |
| Przepraszam, że nie na temat, ale nie mogę tego znależć | creytosek | 1 | 801 |
10.05.2023, 19:17 UTC Ostatni post: szkodi |
|
| Podróż na szczyt galaktyki HIP 58832 | kris750PL | 1 | 861 |
13.06.2022, 09:52 UTC Ostatni post: Memfis_s |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
![[Obrazek: MB0ujCf.png]](https://i.imgur.com/MB0ujCf.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)

.png)
mi też to niewiele mówi, bo podobnie nie mam zbyt dużego doświadczenia z MMO.
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)

.png)
.png)