Squadrons - pierwszy rzut oka na 3.3
Otwarte posty na focused feedback forum:
https://forums.frontier.co.uk/showthread...QUAD-GOALS
Odpowiedz
Squadrons nie będą w 3.1, tylko w 3.3 (Q4'18) Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
ciekaw jestem czy te pomysly tam rzucone przez graczy beda realizowane.. Pierwsze zagadnienie ktore mnie nurtuje to czy wprowadza mechanike rywalizacji pomiedzy squadronami czyli np walka o systemy i korzysci z tego plynnace, a drugie czy przy okazji wprowadzenia squadronow wprowadza rodzielenie sejwa na open/solo
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
(09.05.2018, 12:40 UTC)Yata_PL napisał(a): ciekaw jestem czy te pomysly tam rzucone przez graczy beda realizowane.. Pierwsze zagadnienie ktore mnie nurtuje to czy wprowadza mechanike rywalizacji pomiedzy squadronami czyli np walka o systemy i korzysci z tego plynnace, a drugie czy przy okazji wprowadzenia squadronow wprowadza rodzielenie sejwa na open/solo

Pierwsze zagadnienie - przecież to jest już w grze pod postacią frakcji (minus korzyści Sad  ), a na drugie zagadnienie już teraz mogę dać Ci odpowiedź: nie Smile
--

Odpowiedz
3.3 poprawiłem Smile
Jak na razie to nie widzę tam ani jednego słowa do czego konkretnie się te squadrony mają nadawać, tylko jakieś technikalia na temat tego jak mogę wysyłać zaproszenia, co dla mnie jest najmniej ważne. Kolejne niszowe sprawy tak jak multicrew.
Chyba już nie jestem zainteresowany braniem udziału w czymś gdzie mi ktoś będzie mówił jak mam grać, ani ja też nie mam zamiaru komuś mówić jak on ma grać, więc o ile nie będę sobie mógł kupić sam fleet cariera to mała szansa że mi się przyda.

No ale poczekam na jakieś szczegóły.

To co będzie w kolejnym 3.x update?
Odpowiedz
O 3.1 na razie cisza.

Co do Sq. to na razie wydaje się że to jest najzwyklejsza gildia, taka jak w każdej innej grze MMO. Prawdopodobnie będzie to połączone również z frakcją, jeśli dana grupa taką ma. No i Fleet Carrier, czyli mobilna baza dla Gildii. Na razie tyle wywnioskowałem.
--

Odpowiedz
HKL - zgłasza zapotrzebowanie na własny Fleet Carrier. Nasza baza powinna być mobilna w celu powiększenie możliwości a raczej opcji handlowych. Czasami może być przydatne przetrzymanie dużych ilości towaru w ładowni. Smile

No i prosze uwzględnić że wniosek na własny statek tej klasy - skrzydło handlowe złożyło jako pierwsze. Wierzę że przydział statków będzie następował zgodnie z kolejką zgłoszeń Smile
Odpowiedz
(09.05.2018, 13:01 UTC)Baton napisał(a): , więc o ile nie będę sobie mógł kupić sam fleet cariera to mała szansa że mi się przyda.

Zakladasz 1 osobowy Squadron "Baton" kasa na stol i masz swojego fleetcariera. Ja oczywiscie w tym samym czasie założę swój 1 osobowy i carriera wprowadze na kurs kolizyjny z Twoim... kto wie moze uformuje sie z tej calej masy energii ksiezyc ?;-)

tak wiem to juz bylo w OGAME i Inwazji Biggrin
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Zobaczymy jak to będzie. Mi osobiście pasowałby trik z kilkoma carrierami na frakcje. Jeden ogromny - kilka pobocznych z administratorami :> Wtedy nasze skrzydła możnabyłoby jakoś porozklejać :> No i te husarskie wielkie stateczki po naszych systemach gdzie Hetman paliłby z przodu cygara, a reszta popijała Świńskiego Ryja...
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
(09.05.2018, 22:36 UTC)Yata_PL napisał(a):
(09.05.2018, 13:01 UTC)Baton napisał(a): , więc o ile nie będę sobie mógł kupić sam fleet cariera to mała szansa że mi się przyda.

Zakladasz 1 osobowy Squadron "Baton" kasa na stol i masz swojego fleetcariera. Ja oczywiscie w tym samym czasie założę swój 1 osobowy i carriera wprowadze na kurs kolizyjny z Twoim... kto wie moze uformuje sie z tej calej masy energii ksiezyc ?;-)

tak wiem to juz bylo w OGAME i Inwazji Biggrin

I to ma sens Biggrin Biggrin Biggrin
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz